نوسازی شهر تهران 3 برابر میانگین ملی است / تقدیر از مقاله‌های برتر عرصه نوسازی بافت فرسوده در جنوب تهران

به گزارش راگانیوز ، ظهر امروز همزمان با هفته پژوهش، همایش علمی بافت فرسوده در منطقه 20 با 45 مقاله ارسالی و 70 شرکت کننده در مقاطع دکترا، کارشناسی ارشد و کارشناسی در هشت محور نقش مدیریت، ابعاد اجتماعی، اقتصاد، چالش‌ها و فرصت‌ها، منابع و موانع زیست محیطی، راه‌کارهای رویارویی با ابعاد حقوقی نوسازی بافت‌های فرسوده شهری برگزار و مقاله‌های برتر معرفی و تقدیر شدند.

33 درصد از بافت فرسوده در جنوب تهران نوسازی شد

منصور کتانباف شهردار منطقه 20 در این همایش علمی اظهار داشت: منطقه 20 دارای 137 هکتار بافت فرسوده و قدیمی است که 100 هکتار از آن جمعیت ساکن دارد و تاکنون 33 درصد از این محدوده خطرساز نوسازی و احیاء شده است.

وی با اشاره به اینکه نوسازی بافت فرسوده از اولویت‌های مدیریت شهری است و بر اساس تدبیر شهردار تهران، شهرداری حداکثر تلاش را برای این مهم دارد، افزود: کارگروه مدیریت شهری با هدف ترویج و ترغیب شهروندان برای نوسازی بافت‌های فرسوده تشکیل شد تا شرایط سکونت شهروندان در شرایط بهتری قرار گیرد و در صورت بروز بحران‌های احتمالی کمترین تلفات حادث شود.

کارشناسان حداقل سه بار مراجعه حضوری به پلاک‌های فرسوده داشته‌اند

شهردار منطقه 20 ادامه داد: مراجعه‌های پلاک به پلاک و آگاه‌سازی‌های چهره به چهره را از نقاط قوت این کارگروه است که به خوبی انجام شده است و می‌توانیم بگوییم هر پلاک فرسوده در منطقه 20 حداقل سه بار مراجعه حضوری کارشناسان را داشته است.

کتانباف با اشاره به اینکه بر اساس قانون احیاء و نوسازی بافت فرسوده علاوه بر شهرداری دیگر دستگاه‌ها نیز مکلف هستند، گفت: دستگاه‌های خدمات‌رسان دیگر از جمله برق، گاز، مخابرات و شرکت آبفا نیز همچون شهرداری باید از منافع خود صرف نظر کنند، امروز شهرداری بابت بافت فرسوده ریالی دریافت نمی‌کند در حالی که هزینه‌های آب و برق و… نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

وی  از افزایش 60 درصدی مساحت پروانه‌های صادر شده در بافت فرسوده این منطقه جنوبی خبر داد و عنوان کرد: از ابتدای سال تاکنون 58 پروانه ساختمانی در محدوده بافت فرسوده با مساحتی بالغ بر 17 هزار مترمربع صادرشده است و باتوجه به پرونده‌های در حال اقدام پیش‌بینی می‌شود این میزان تا پایان سال افزایش یابد.

شهردار منطقه 20 ارائه تسهیلات و بسته‌های تشویقی به محدوده بافت فرسوده را از دیگر عوامل انگیزه‌ای برای مالکان برشمرد و خواستار مشارکت بیشتر شهروندان برای این مهم شد.

همزمانی همایش بافت فرسوده در آستانه برنامه ششم را به فال نیک می‌گیریم

عبادالله فتح الهی مدیرعامل نوسازی شهر تهران ضمن تقدیر از شهرداری منطقه 20 بابت برپایی گردهمایی علمی در عرصه نوسازی بافت فرسوده و درگیرکردن نخبگان دانشگاهی، گفت: همزمانی برگزاری این همایش علمی در آستانه برنامه ششم را به فال نیک می‌گیریم چراکه این اقدام می‌تواند جرقه روشنی را در حوزه نوسازی بافت فرسوده روشن کند.

وی ادامه داد: تقاضای من از نمایندگان محترم مجلس این است که با قدرت نظارتی خود بر عملکرد 32 دستگاه متولی در نوسازی نظارت و در آستانه تدوین برنامه بودجه سال 95 و برنامه ششم توسعه نیز ردیف بودجه‌ای برای نوسازی بافت‌های فرسوده لحاظ کنند.

فتح‌الهی فعالیت کارگروه مدیریت شهری منطقه 20 را مثبت ارزیابی کرد و افزود: این کارگروه می‌تواند به عنوان الگو به جهت‌دهی دیگر مناطق شهر تهران نیز کمک کند.

وی معدل سرانه پلاک‌های تجمیعی شهر تهران را سه پلاک اعلام کرد و ادامه داد: افزایش سرانه پلاک‌های تجمیعی از 2.3 به 3 پلاک در منطقه 20 نیز به خوبی محقق شده است.

نوسازی بافت فرسوده در شهر تهران 3 برابر میانگین ملی است

مدیرعامل نوسازی شهر تهران با اشاره به اینکه طبق قانون احیاء بافت فرسوده دستگاه‌های متولی مکلف به نوسازی سالیانه 10 درصد هستند، گفت: وضعیت نوسازی بافت فرسوده در کشور و سطح ملی با احتساب تهران، 13 درصد و بدون احتساب تهران کمتر از 10 درصد است.

فتح‌الهی وضعیت نوسازی بافت فرسوده در تهران را 36 درصد اعلام کرد و افزود: در حال حاضر 3 برابر میانگین ملی نوسازی بافت‌های فرسوده را به پیش برده‌ایم ولی همچنان نسبت به افق برنامه جامع عقب هستیم.

وی با اشاره به اینکه 32 دستگاه در عرصه نوسازی بافت‌های فرسوده مسئولیت دارند، گفت: برای تامین تمامی سرانه‌های خدماتی و توسعه یکنواخت زیرساخت‌ها لازم است تمامی دستگاه‌های اجرایی متولی حضور پیدا کنند تا نوسازی بافت‌های فرسوده به شکل کیفی و با تامین تمامی سرانه‌های اجتماعی، خدماتی و رفاه عمومی انجام شود.

مدیرعامل نوسازی شهر تهران ادامه داد: تاکنون 450 میلیارد تومان تخفیف بابت عوارض‌های نوسازی بافت فرسوده از مالکانی که اقدام به احیاء گرفته‌اند دریافت نشده است که همین میزان نیز باید از سوی دولت هزینه شود تا در مسیر توسعه زیرساخت‌ها صرف بشود.

ارسال 45 مقاله علمی به همایش نخبگان و فرهیختگان در عرصه نوسازی بافت فرسوده منطقه 20

حمید نیک‌نژاد معاون شهرسازی و معماری نیز در این همایش گفت: کارگروه مدیریت شهری منطقه 20 از بهمن 1392 شکل گرفته و در جلسات اولیه به جریان انداختن نوسازی بافت‌های فرسوده را در دستور کار خود قرار داد.

وی آگاه‌سازی عمومی و اطلاع‌رسانی به اقشار مختلف را از مهم‌ترین اهداف این کارگروه برشمرد و افزود: جلب مشارکت ائمه جماعات، اصناف، ورزشکاران، نخبگان محلی برای اطلاع‌رسانی به مالکان بافت فرسوده بخشی از اقدامات کارگروه مدیریت شهری بود که در اوایل تشکیل این کارگروه به خوبی انجام شد.

نیک‌نژاد برپایی همایش نخبگان و فرهیختگان در عرصه نوسازی بافت فرسوده را از دیگر اقدامات کارگروه دانست و ادامه داد: پس از فراخوان، 45 مقاله علمی با 70 شرکت کننده در مقاطع دکترا، کارشناسی ارشد و کارشناسی به دبیرخانه کارگروه ارسال شد که با داوری اساتید دانشگاهی برگزیدگان معرفی شدند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه 20 در پایان یادآور شد: تعیین مسیر ویژه و خارج از نوبت برای صدور پروانه‌های بافت فرسوده، ارائه خدمات رایگان دفاتر خدمات نوسازی به همراه بسته‌های تشویقی از دیگر اقدامات انگیزه‌ای برای مالکان بافت فرسوده است.

گفتنی است، همایش نخبگان و فرهیختگان عرصه نوسازی بافت فرسوده به همت شهرداری منطقه 20 و مشارکت سازمان نوسازی شهر تهران در مجموعه فرهنگی ولیعصر (عج) با حضور شهردار منطقه 20، مدیرعامل نوسازی شهر تهران و مدیران ارشد شهرداری تهران و منطقه 20 و اساتید دانشگاهی برگزار شد و با معرفی پنج مقاله برتر، مولفان آن مورد تقدیر قرار گرفتند.

 

بافتریشهرریفرسوده
نظرات (0)
Add Comment