صورتیها: کباب پز برقی یک ابزار پخت و پز مناسب است که خانمها میتوانند با استفاده از آن ساندویچ کبابی و همبرگر در آشپزخانه بپزند. بسیاری از خانمها به دلیل اینکه تمیز کردن کباب پز برقی سخت است از این وسیله کاربردی زیاد استفاده نمیکنند. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم آموزش تمیز کردن کباب پز برقی را تقدیم شما کنیم. شما در این مطلب یاد خواهید گرفت که چگونه کباب پز برقی خود را بدون دردسر تمیز کنید.
آموزش تمیز کردن کباب پز برقی
تمیز کردن کباب پز دارای مراحلی است که شما باید آنها را به ترتیب طی کنید. این مراحل عبارتاند از:
تمیز کردن داخل کباب پز:
بهتر است برای تمیز کردن کباب پز از داخل شروع به کار کنید.
۱. کباب پز را بعد از پخت تمیز کنید:
کباب پز خود را از برق جدا کرده و سپس با یک دستمال مرطوب آن را تمیز کرده و خشک کنید. اطمینان حاصل کنید که کباب پز به برق متصل نیست تا از خطر برگ گرفتگی دور بمانید.
۲. اجازه دهید توری کباب پز خنک شود:
بهترین زمان برای تمیز کردن صفحات توری زمانی است که آنها هنوز گرم هستند. بعد از اینکه توری را از پریز خارج کردید، اجازه دهید حدود ده دقیقه خنک شود.
۳. استفاده از یک برس پلاستیکی برای پاک کردن مواد غذایی خشک شده:
در هنگام تمیز کردن کباب پز برقی دقت کنید از پدهای شستشوی سایشی استفاده نکنید چون در طول زمان صفحات خراب میشوند. بهترین وسیله برای جدا کردن مواد غذایی خشک شده، برس پلاستیکی است که به راحتی بدون خراشیدن صفحات مواد غذایی را از بین میبرد. برس پلاستیکی را در راستای صفحات بکشید تا مواد غذایی کنده شوند.
۴. صفحات را با یک اسفنج مرطوب تمیز کنید:
یک اسفنج نرم و یا پارچهی نرم را برداشته و پس از مرطوب کردن به طور مرتب بر روی صفحات کباب پز بکشید تا آنها تمیز شوند. سعی کنید صفحات را با آب گرم بشویید تا به صورت کامل تمیز شوند. اگر کثیفی صفحات شما بسیار زیاد است میتوانید از اسفنج و صابون برای تمیز کاری استفاده کنید.
۵. سینی کباب پز را برداشته و با آب و صابون بشویید:
سینی کباب پز را از آن جدا کرده و با استفاده از آب گرم و صابون، سینی را بشویید. دقت کنید که برای شست و شو از یک اسفنج نرم استفاده نمایید.
۶. تمام قطعات کباب پز را خشک کنید:
با استفاده از یک دستمال تمیز و خشک تمام قطعات کباب پز را خشک کرده و روی هم قرار دهید.
۷. قطعات جدا شونده را در ماشین ظرفشویی قرار دهید:
بسیاری از قطعات کباب پز جدا شونده هستند و به راحتی از آن جدا میشوند، این قطعات را میتوانید در ماشین ظرفشویی قرار داده و به راحتی تمیز کنید.
تمیز کردن اجزای کباب پز:
آموزش تمیز کردن کباب پز برقی را تمیز کردن اجزای مختلف آن ادامه میدهیم.
۱. کباب پز خود را خاموش کنید:
قبل از شروع به تمیز کردن کباب پز برقی اطمینان حاصل کنید که آن را از برق کشیده و دکمهی خاموش را فشرده باشید.
۲. تمیز کردن کباب پز با برس فولادی ضد زنگ:
در حالی که صفحه توری کباب پز شما کمی گرم است، با استفاده از برس فولادی ضد زنگ توری آن را به طور کامل تمیز کنید.
۳. روکش قابل حمل قسمت برقی کباب پز را بردارید:
شبکه برقی خارجی کباب پز به احتمال زیاد دارای روکش قابل حمل و جابهجایی است، این روکش را بردارید و از یک برس پلاستیکی استفاده کرده و تکههای اضافی مواد غذایی را که روی آن ریخته و سوخته است را تمیز کنید. سپس با استفاده از اسفنج، آب گرم و صابون روکش را شسته و کاملا خشک کنید
۴. درپوش شبکه برقی را پاک کنید:
از یک پارچه مرطوب برای پاک کردن درپوش شبکه برقی استفاده کنید. دقت کنید که از دستمال مرطوب آب چکه نکرده و شبکه برقی را آب نگیرد.
۵. در پوش شبکه برقی را با آب و صابون بشویید:
اگر توری شما خیلی کثیف نباشد، ممکن است بتوانید از این مرحله صرفنظر کنید. اما اگر درپوش شبکه برقی شما کثیف است، بعد از خاموش کردن کباب پز، درپوش را خارج کرده، با استفاده از آب و صابون صفحه درپوش را بشویید.
۶. قطعات جدا شده از کباب پز را به طور کامل خشک کنید:
قبل از این که صفحات قابل شست کباب پز را در جای خود قرار دهید، صفحات را به خوبی با یک دستمال و یا حوله خشک، خشک کرده و سپس در جای خود قرار دهید.
۷. صفحات کباب پز را با سرکه و جوش شیرین تمیز کنید:
برای پاک کردن تمام باقیماندههای غذاهای خشک و سوزانده شده بر روی صفحات توری، از مخلوط سرکه و جوش شیرین استفاده کنید به طوری که ۲ فنجان معادل ۴۷۰ میلی لیتر سرکه را با یک فنجان معادل ۲۴۰ میلی لیتر جوش شیرین در یک کیسه نایلونی ریخته و سپس صفحهی کثیف کباب پز را داخل کیسه نایلونی قرار دهید و درب نایلون را ببندید و اجازه دهید صفحه کباب پز تا صبح داخل مخلوط باقی بماند تا به طور کامل تمیز شود.
استفاده از یک روش جایگزین مناسب برای تمیز کردن کباب پز برقی:
آموزش تمیز کردن کباب پز برقی را با معرفی یک روش دیگر به پایان میرسانیم. مراحل این روش را نیز در ادامه خواهید خواند.
۱. کباب پز را از برق خارج کرده و اجازه دهید خنک شود:
دقیقا زمانی که کارتان با کباب پز تمام شد، آن را از برق کشیده و اجازه دهید حدود ۵ دقیقه خنک شود.
۲. حولههای کاغذی مرطوب مابین صفحات قرار دهید:
در حالی که کباب پز هنوز گرم است، دو تا سه حوله کاغذی مرطوب روی صفحات کباب پز قرار دهید. تعداد حولههای کاغذی مرطوب که استفاده میکنید بستگی به کباب پز شما دارد.
۳. درب کباب پز را ببندید و اجازه دهید دستمالهای مرطوب، بخار کنند:
اجازه دهید صفحات گرم کباب پز، گرم شده و حولههای کاغذی مرطوب بخار داخل کباب پز را خنک کنند، حدود ۱ دقیقه به این کار ادامه دهید تا صفحات کاملا خنک شوند. در این صورت هر گونه مواد غذایی که روی صفحات خشک شدهاند نرم شده و از صفحات جدا میشوند.
۴. درب کباب پز را باز کرده و صفحات را تمیز کنید:
با استفاده از حوله و یا دستمال مرطوب صفحات کباب پز را پاک کنید. در صورت لزوم میتوانید اسفنجی را خیس کرده و کباب پز را با آب گرم و صابون بشویید. این کار را تا تمیز شدن کباب پز ادامه دهید.
۵. قبل از استفاده، توری کباب پز را خشک کنید:
قبل از استفاده از کباب پز بهتر است توری آن را کاملا خشک کنید، به خصوص اطراف توری را که به کباب پز نزدیکتر است. برای این کار یک پارچه تمیز و خشک انتخاب کرده و توری را از بالا به پایین خشک کنید.
آموزش تمیز کردن کباب پز برقی به پایان رسید. امیدواریم این مطلب از مجله صورتیها برای شما مفید واقع شده باشد. ممنون از همراهیتان
منبع مطلب:
wikihow