تشخیص لوازم آرایشی فاسد تنها از طریق تاریخ انقضا صورت نمیگیرد و فاکتورهایی مانند دوره زمانی مصرف محصول و تغییرات ظاهری از آن مهمتر هستند. از آنجا که استفاده از لوازم آرایشی فاسد باعث صدمات جبران ناپذیری میشود، این نکته بسیار حائز اهمیت است.
ستاره | سرویس آرایش و زیبایی – قیمتهای سر به فلک کشیده لوازم آرایشی باعث میشود که در دور انداختن لوازم آرایشی تاریخ مصرف گذشته و فاسد تردید کنیم و به دنبال راهی باشیم که خود را قانع کنیم که هنوز هم میتوان از آنها استفاده کرد. غافل از اینکه استفاده از لوازم آرایش فاسد و تقلبی، عوارض زیادی در پی دارد و درمان آن بسیار پرهزینهتر است. لذا شیوه تشخیص لوازم آرایش فاسد از سالم کاری است که هر خانم امروزی باید آن را بلد باشد. اگر شما هم به دنبال شیوه تشخیص لوازم آرایش تقلبی از اصل هستید، با ما همراه باشید. در این مطلب به تفاوت تاریخ انقضا با دوره زمانی مصرف محصول و شیوه تشخیص لوازم آرایش فاسد برای هر کدام از محصولات آرایشی نظیر رژلب، کرم پودر، پنکیک، رژگونه و… میپردازیم.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوینی که در فهرست موضوعی زیر ارائه شدهاند، به موضوع دلخواه خود برسید.
فرق تاریخ انقضا با دوره زمانی مصرف محصول
تاریخ انقضا (Expiration date) تاریخی است که در صورتی باز نشدن پلمپ محصول نیز، زمان فاسد شدن آن را نشان میدهد. در هنگام خرید لوازم آرایشی، چک کردن تاریخ انقضای آنها را اصلا فراموش نکنید. به یاد داشته باشید که تاریخ انقضا را روی خود محصول پیدا کنید و به تاریخ روی جعبه اعتماد نکنید. این تاریخ معمولا به صورت اختصار EX نوشته شده و بعد از آن سال و ماه میلادی انقضا محصول درج میشود. در صورتی که محصولی را خریداری کردید و پس از چند ماه تاریخ انقضای آن فرا رسید، به هیچ وجه از آن استفاده نکنید.
دوره زمانی مصرف محصول یا PAO که مخفف عبارت Period After Opening است، نشان میدهد که چه مدت پس از باز شدن محصول شما فرصت دارید تا آن را مصرف کنید. به عبارت دیگر بعد از گذشت آن مدت زمان محصول فاسد شده است و مصرف آن توصیه نمیشود حتی اگر تاریخ انقضای آن به پایان نرسیده باشد. دلیل آن این است که ترکیبات محصول بعد از باز شدن درب آن با اکسیژن موجود در هوا واکنش میدهند و بعد از گذشت چند ماه فاسد میشوند.
اکثر خانمها فکر میکنند که روش تشخیص لوازم آرایش فاسد از طریق تاریخ انقضا آنهاست، اما این موضوع کافی نیست زیرا در صورتی که دوره زمانی مصرف یک محصول تمام شود، آن محصول فاسد شده است و قابل استفاده نیست.
روش تشخیص لوازم آرایش فاسد
برای تشخیص لوازم آرایش فاسد باید تاریخ انقضا و دوره زمانی مصرف و شکل ظاهری آن را بررسی کنید.
۱. کرم پودر
کرم پودر یکی از پرمصرفترین لوازم آرایشی دختران است زیرا با آن میتوانند لکها و جای جوشهای خود را پنهان کنند و پوستی صاف و زیبا داشته باشند. البته یک کرم پودر فاسد میتواند لکهای وحشتناکی را برای پوست صورت به همراه آورد. هنگامی که رنگ کرم پودر تغییر کند و بوی بدی به خود بگیرد یا غلیظ شود، کرم پودر به طور قطع فاسد شده و باید دور ریخته شود. به طور کلی عمر یک کرمپودر ۱۲ ماه بعد از باز کردن درب محصول است، البته همانطور که اشاره شد عمر لوازم آرایش از روی دوره زمانی مصرف محصول مشخص میشود.
۳. پنکیک
باور عمومی اکثر افراد این است که پنکیک تاریخ انقضا ندارد و فاسد نمیشود، اما این باور اشتباه است و تغییر رنگ، بو و از دست دادن حالت نرم پنکیک از علائم فاسد شدن آن است. حداکثر عمر یک پنکیک ۲۴ ماه است. لازم به ذکر است که سرعت فاسد شدن پنکیکهای گیاهی به دلیل وجود رطوبت بیشتر در ترکیبات آنها، بیشتر است.
۳. رژلب جامد و مایع
رژلب یکی از پرکاربردترین لوازم آرایشی خانمهاست. از دختر بچههای کوچک گرفته تا خانمهای مسن، همه تمایل به استفاده از رژلب دارند. به دلیل احتمال بالای خورده شدن ناخودآگاه مقداری از رژلب، نباید از رژلب فاسد استفاده کنیم. تشخیص رژلب فاسد بسیار ساده است. هرگونه تغییر در رنگ و بافت رژلب حاکی از خراب شدن آن است. تغییر بو، مزه و ماسیدن آن روی لب از علائم دیگر فاسد شدن رژلب است. به طور کلی دوره زمانی مصرف رژلب جامد قبل از فاسد شدن یک سال و رژلب مایع ۱۸ ماه است.
۴. ریمل
ریمل حساسترین لوازم آرایشی خانمهاست. استفاده از ریمل چشم فاسد یکی از علل اصلی ابتلا به گلمژه و شالازیون است. در صورت فاسد یا تقلبی بودن این محصول فرد حتی میتواند در معرض نابینا شدن قرار بگیرد. لذا تشخیص ریمل فاسد بسیاز حائز اهمیت است. بوی بسیار بد، احساس سنگینی روی مژهها و سخت پاک شدن آن از مهمترین روشهای تشخیص ریمل فاسد است. طول عمر ریمل پس از اولین مرتبهای که آن را باز میکنید، تنها ۴ ماه است و بعد از آن باید تعویض شود.
۵. خط چشم مایع و مدادی
استفاده از خط چشم فاسد عوارض زیادی را برای چشم با خود به همراه دارد. در صورتی که مایع موجود در خط چشم، حالت روان خود را از دست بدهد و یکدست نباشد یا بعد از خشک شدن خط چشم، ریزش کند قطعا فاسد است. خط چشم مایع بعد از گذشت ۳ ماه و خط چشمهای مدادی بعد از گذشت ۶ ماه فاسد میشوند. تمام خط چشمهای مدادی باکیفیت دارای دربی هستند که باعث میشود نوک مداد با هوا در تماس نباشد و دیرتر فاسد شود. با این حال درصورتی که مدتی است از خط چشم مدادی خود استفاده نکردهاید، قبل از استفاده، خط چشم خود را بتراشید.
۶. رژگونه و هایلایتر
رژگونه و هایلایتر به دو صورت پودر و کرم در بازار موجود است. نوع پودری آن دوام بیشتری دارد و برای ۱۸ تا ۲۴ ماه بعد از باز کردن محصول قابل استفاده است. رژگونه و هایلایتر کرمی به دلیل اینکه رطوبت بیشتری نسبت به نوع پودری خود دارند، بیشتر مستعد رشد باکتریها هستند و بنابراین نهایتا ۱۲ ماه بعد از شروع مصرف باید آن را کنار گذاشت. هرگونه تغییر در بافت رژگونه و هایلایتر و تغییر رنگ، نشان از فاسد شدن محصول دارد حتی اگر تاریخ انقضا آن نگذشته باشد.
۷. سایهچشم
سایهچشمهای کرمی به دلیل رشد سریعتر باکتری، بسیار سریعتر از مدلهای پودری خود فاسد میشوند. سایهچشم فاسد در مقایسه با سایه چشم سالم، بوی بدی دارد و رنگ آن نیز تغییر میکند. قرمز و حساس شدن پوست پلک از دیگر علائم فاسد بودن سایهچشم است. مدت استفاده از سایهچشم کرمی ۳ ماه و سایهچشم پودری ۱۲ ماه است.
روش تشخیص لوازم آرایش اصل از تقلبی
برخی افراد سودجو اقدام به کپی کردن غیرقانونی محصولات آرایشی میکنند و هیچگونه تعهدی در استفاده محدود از مواد مضر برای پوست ندارند. استفاده از لوازم آرایشی اصل از پیری زودرس پوست و بروز لک و جوش جلوگیری میکند. زیرا این کمپانیها متعهد هستند که در ترکیبات محصولات خود تا حدی از مواد شیمیایی استفاده کنند که برای بدن و پوست انسان ضرری نداشته باشد. لذا تشخیص لوازم آرایش اصل از تقلبی بسیار اهمیت دارد. در هنگام خرید لوازم آرایشی حتما به نکات زیر توجه کنید:
- خرید از نمایندگی اصلی لوازم آرایشی
- داشتن لیبل اصالت کالا و چک کردن آن
- داشتن تاریخ انقضای نه چندان نزدیک
- پلمپ بودن محصول
- هماهنگی کامل اندازه و رنگ محصول در مقایسه با عکس آن در سایت رسمی برند
سخن آخر
همانطور که گفته شد علاوه بر فاسد نبود لوازم آرایش، اصل بودن لوازم آرایش نیز ملاک مهمی است. استفاده از لوازم آرایش فاسد و تقلبی میتواند صدمات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. برای آشنایی با نحوه تشخیص لوازم آرایش اصلی پیشنهاد میکنیم مطلب تشخیص لوازم آرایشی جعلی با ۷ نکته هوشمندانه! را نیز مطالعه کنید. نظر شما چیست؟ چه تجربهای از استفاده لوازم آرایش فاسد یا تقلبی دارید؟ فراموش نکنید نظرات و پیشنهادات خود را با ما و سایر همراهان ستاره به اشتراک بگذارید.