غذاهای ایرونی خرجی پسند
نمناک -سرزمین کهن ایران که با فرهنگ گسترده و غنی در دنیا زبانزد است جاذبه های بسیار فراوانی در خود جای داده است که همه ساله شاهد حضور گردشگران فراوانی از سراسر دنیا می باشد. کشور ایران علاوه بر مکان های تاریخی و دیدنی دارای فرهنگ غذایی بسیار خاص و جالبی می باشد که همین خود از مهم ترین جاذبه های گردشگری محسوب می شود چراکه بسیاری از توریستها و گردشگران تجربه چشیدن طعم بی نظیر غذاهای ایرانی را یکی از فراموش نشدنی ترین و هیجان انگیزترین بخش های سفر خود تلقی می کنند.
به طوری که چندی پیش نشریه foodrepublic و تلگراف با معرفی لیستی از غذاهای محبوب و خوشمزه ایران از علاقه مندی توریست ها نسبت به این غذاها رونمایی کرد. چنانچه میزبان میهمانان خارجی هستید و علاقه مند به این می باشید که خوشمزه ترین و بهترین غذاهای زادگاه خود را به آنها معرفی کنید پیشنهاد می کنیم در ادامه این بخش از آشپزخانه نمناک را همراهی کنید تا با چند مورد از غذاهای محبوب ایرانی در بین گردشگران خارجی آشنا شوید.
ته دیگ
روح و روان گردشگران خارجی با خوردن “ ته دیگ ” ترد و طلایی کف قابلمه سرخ شده به وجد می آید. با وجود اینکه این یک مورد در منوی رستوران ها نمی آید اما توریست ها به قدری به آن علاقه مند هستند که آن را درخواست می کنند البته بعضی از رستوران ها که انگشت شمار هستند در کنار غذا ته دیگ را نیز تدارک می بینند.
آش رشته
از محبوب ترین آش های ایرانی که در لیست بهترین غذاهای ایران از دید گردشگران خارجی قرار گرفته است ” آش رشته “ نام دارد. این آش خوشمزه با ترکیبی از موادی همچون پیاز داغ، سبزیجات مخصوص، سیرداغ، انواع حبوبات تهیه می شود و در انتها رشته ها را به آن اضافه می کنند تا حسابی جا بیفتد.
تزیین این آش را با استفاده از پیاز داغ، کشک، سیر داغ انجام می دهند. جالب است بدانید در ماه رمضان سفره افطار ایرانی ها با این غذا پر بار تر میشود و به عنوان غذای نذری نیز در مراسم های مذهبی توزیع می شود.
جواهر پلو
یکی از پلوهای ایرانی که ترکیبی از برنج و خلال پسته، هویج، زرشک، خلال بادام، پوست پرتقال و زعفران ایرانی می باشد جواهر پلو نام دارد. که به عنوان محبوب ترین غذای خارجی ها در ایران به شمار می رود. جالب است بدانید ایرانیان برای اینکه تعادل را در طعم این غذا به وجود بیاورند زرشک را با کمی شکر تفت میدهند.
لوبیا پلو
” لوبیا پلو ” یکی دیگر از غذاهای ایرانی است که رسم و رسوم خاصی در سرو کردنش لحاظ می شود. معمولا این غذا را به همراه ته دیگ سیب زمینی یا نان ، سبزی خوردن ، سالاد شیرازی و ماست میل می کنند. به خاطر همین ترکیب بی نظیر توریست ها به آن علاقه مند هستند.
جوجه کباب
از آنجایی که ایرانی ها عاشق گوشت هستند به خاطر همین در بیشتر غذاهایشان از گوشت گوساله و گوسفند و یا مرغ استفاده می کنند. از خوشمزه ترین غذاهای گوشتی ایرانیان که در بین خارجی ها نیز طرفداران زیادی دارد می توان به ” جوجه کباب ” اشاره کرد که روی ذغال کباب می شود و طعم بسیار لذیذی دارد. ایرانیان زمانی که به دل طبیعت می روند و کمپینگ راه می اندازند بساط جوجه کباب را با خود به همراه می برند و همان جا روی زغال و آتش جوجه ها را کباب می کنند.
خورشت قورمه سبزی
” خورش قورمه سبزی ” یکی از اصیل ترین خورشت های ایرانی به شمار می رود که عطر و طعم بی نظیری دارد و با ترکیبی از موادی همچون سبزی خورشتی، لوبیا سبز، و لیمو امانی درست می شود و همراه با برنج ایرانی سرو می شود. پختن این خورشت خوشمزه آداب خاصی دارد و جا انداختن آن کار هرکسی نیست. قورمه سبزی طرفداران بیشماری بین گردشگران خارجی به خود اختصاص داده است.
دیزی
” آبگوشت یا دیزی ” از جمله غذاهای خوشمزه سنتی است که با استفاده از گوشت گوسفند، رب گوجه فرنگی، سیب زمینی، لوبیا، نخود، رب گوجه فرنگی و پیاز درست می شود. آبگوشت را با سبک و سیاق خاصی سرو می کنند و آب آن را از مواد جدا کرده و با وسیله ای با نام گوشت کوب مواد آن را له میکنند و به همراه نان سنگک، انواع ترشی پیاز خام، سبزیجات و دوغ محلی می خورند.
قیمه
از محبوبترین خورش های ایرانی می توان به “ قیمه” اشاره کرد که با ترکیبی از موادی همچون گوشت قرمز تکه شده، پیاز، رب گوجه فرنگی، لپه و … تهیه می شود. خیلی از افراد در کنار خورش قیمه سیب زمینی نیز سرخ می کنند و گاهی اوقات نیز بادمجان سرخ شده به کار می برند و مورد اول را قیمه سیب زمینی و مورد دوم را قیمه بادمجان نامیده اند. این خورشت خوشمزه همچون دیگر خورش های ایرانی همراه با برنج ایرانی سرو می شود.
باقالی پلو
” باقالی پلو ” با ماهیچه یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانی می باشد که محبوبیت خاصی در میان گردشگران خارجی نیز پیدا کرده است به طوری که وقتی آن را میخورند بیش از هر چیزی مراقب انگشتانشان هستند. سبزیجات معطر پلویی و باقلا های سبز و زرد و همچنین زعفران همراه با روغن حیوانی یا کره طعم بسیار مطلوبی به این غذای خوشمزه می دهد که با وجود ماهیچه تکمیل تر شده و تبدیل به یکی از بی نظیر ترین غذا های ایران شده است.
کوفته تبریزی
همانطور که از نامش پیداست ” کوفته تبریزی ” متعلق به تبریز است و یکی از غذاهای سنتی این منطقه به شمار می رود که امروزه در بیشتر نقاط کشور طبخ میشود. این غذای خوشمزه با ترکیبی از موادی همچون برنج، گوشت چرخ کرده، سبزیجات و … به دست می آید که پس از ترکیبشان با هم به صورت گرد در می آید و سپس پخته می شود. ناگفته نماند که طبق سلیقه و ذائقه افراد داخل کوفته ها موادی همچون آلو تخم مرغ آب پز گردو و یا پیاز داغ قرار داده می شود.
دلمه
همانطور که میدانید ” دلمه ” انواع مختلفی همچون دلمه گوجه، دلمه برگ مو، دلمه فلفل دلمه ای و بادمجان دارد. اما محبوب ترین نوع آن متعلق به دلمه برگ مو می باشد که اکثر ایرانیان در فصل بهار با برگ های تازه و ترش انگور آن را درست می کنند و در وعده های اصلی یا عصرانه نوش جان می کنند.
این غذای خوشمزه یکی از غذاهای محلی محبوب خطه آذربایجان شرقی و غربی محسوب می شود اما با این وجود در سرتاسر ایران طبخ می شود و یکی از گزینه های پرطرفدار توریستهای خارجی می باشد.
زرشک پلو
” زرشک پلو ” یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی به شمار می رود که از ترکیب زرشک و برنج و مرغ به دست می آید و در بسیاری از مراسم های عزاداری و عروسی تهیه می شود و به نوعی یک نوع غذای مجلسی محسوب می شود و می تواند گزینه بسیار مناسبی برای پذیرایی از گردشگران خارجی باشد.
ته چین
” ته چین ” یکی از غذاهای مجلسی و شیک ایرانی است که با استفاده از موادی همچون برنج، ماست، زعفران، تخم مرغ، زرشک و زعفران تهیه می شود. ته چین در لیست بهترین غذاهای خارجی ها قرار دارد و با توجه به شکل ظاهری اش از طرف گردشگران خارجی نام کیک ایرانی را به خود گرفته است. اگرچه ته چین انواع مختلفی دارد اما متداول ترین نوع آن ته چین مرغ می باشد و شهرت بسیاری دارد.
خورشت فسنجان
” خورش فسنجان ” با طعم ترش و شیرینی که دارد توانسته به عنوان یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی در سایت food republic خود نمایی کند و یکی از پرطرفدارترین گزینه ها در بین غذاهای مورد علاقه خارجی ها به شمار می رود. در تهیه این خورش از رب انار، گردوی چرخ شده، شکر و گوشت چرخ کرده یا گوشت مرغ استفاده می شود.
خورشت بادمجان
” خورش بادمجان ” یکی از لذیذترین غذاهای ایرانی است که کمتر کسی وجود دارد که طعم آن را نپسندد. بادمجان های سرخ شده در این غذا طعم فوق العاده ای به آن می دهد. این غذا را می توان هم با برنج و هم با نان سنگک سبزی سرو کرد. مطمئن باشید با یک بار امتحان کردن شیفته طعم و مزه دلچسب آن خواهید شد.
کباب
پرطرفدارترین و محبوب ترین غذاهای ایرانی ” کباب ” می باشد که به روش های مختلفی مثل کباب کوبیده، کباب دنده، کباب برگ و … تهیه می شود. گردشگران خارجی هم به این موضوع واقف شدند که پای ثابت تفریحات بیرون شهری ایرانی ها درست کردن کباب می باشد.