نوع بدون شکلات و یا کمتر شکلات براونی، بلوندی نام دارد که همانند براونی شکلاتی خوشمزه و دوست داشتنی است. براونی شکلاتی را برای تمامی افراد از ورزشکار و بیمار سرطانی گرفته تا خام گیاهخوار و مبتلا به دیابت میتوان درست کرد.
براونی شکلاتی که معمولا به طور عام به آن براونی گفته میشود، یک دسر شکلاتی مربعی با قطر کم است که گاه به صورت پخته در فر و گاه هم به صورت خام درست میشود. براونی به انواع شکلها درست میشود که بسته به غلظت به صورت فاجی و یا کیکی است. یک نوع براونی هم در ماگ و در مایکروفر درست میشود که همانند سوفله نرم و لطیف است. این شیرینی معمولا شامل آجیلها، مواد رویی، پنیر خامهای، شکلات چیپسی یا مواد دیگر است.
یک نوع آن بیشتر با وانیل درست شده تا شکلات که براونی بلوندی یا بلوندی نام دارد.. در این براونی خبری از شکلات و پودر کاکائو نیست و رنگ بلوند آن به واسطه وجود کره و شکر قهوهای رنگ است. البته در این نوع میتوان شکلات چیپسی استفاده کرد و حتی با سایر مواد به صورت مرمری درآورد.
براونیها به شکل کلوچه تختهای، اما از نوع نرم و لطیف هستند. براونی معمولا بوسیله دست خورده میشود و اغلب با شیر همراه میشود و با بستنی سرو میشود. روی آن با خامه زده شده تزئین میشود یا روی آن پودر شکر و فاج ریخته میشود. براونی فاج مانند بخاطر مقادیر مناسب شکلات و کره پف میکند در حالی که هیچ نوع ماده پف کنندهای برای ایجاد پف و ایجاد قطر در آن استفاده نمیشود.
براونیهای کیک مانند بر پایه شکر و کره زده شده (کرم مانند)، درصد بالاتری از آرد دارند و با همزن زده میشوند. شما چه طرفدار براونی فاج مانند یا مدل شبه کیک باشید، این ترفندها و پیشنهادات به شما کمک میکند تا بهترین براونی را داشته باشید.
ترفندهای پخت و نگهداری براونیها
- بهتر است براونی در ظرف فلزی مربعی همانند آلومینیومی و بدون پوشش درست شود که معمولا سایز ۲۰×۲۰ برای آن استفاده میشود. برای استفاده از ظروف فلزی نچسب، سرامیک یا شیشهای باید زمان پخت را کاهش دهید.
- قالب را با کاغذ فر یا فویل آلومینیوم بپوشانید تا از چسبیدن آن جلوگیری کرده و با یک حرکت از ظرف جدا شود.
- فقط ته فویل یا کاغذ روغنی را چرب کنید، چون موقعی که براونی را بلند میکنید، از لبهها جدا میشود.
- قبل از افزودن آجیل به ترکیب خمیر براونی، آنها را بو بدهید تا طعم آنها بهتر شود و تردتر شوند.
- قبل از برش براونی، بگذارید به طور کامل داخل ظرف خنک شود. لبههای براونی خنک شده را با چاقوی پلاستیکی یا میوهخوری برش بزنید.
- به لحاظ تئوری، براونی در ظرفی دردار و در دمای اتاق به خوبی ظاهر و بافت خود را حفظ میکند و میتوان آن را به مدت یک هفته نگه داشت. اما ممکن است این مساله همیشه درست نباشد (مثلا اگر در منطقهای گرم زندگی میکنید)، گذاشتن براونی در یخچال هم باعث خشک شدن آن میشود، اما شما میتوانید آنها را کاملا در پلاستیک پیچانده و به مدت ۳ ماه در فریزر نگه دارید.
شیوه سرو براونی
براونی قلبی:
این نوع براونی قلبی شکل معمولا در روزهای ولنتاین یا رویدادهای عاشقانه دیگر درست میشود. آن را در بشقابی پهن گذاشته و روی آن سس شکلات و تمشک بریزید. براونی را با قالب کلوچه قلبی شکل ببرید و در وسط بشقاب قرار دهید. روی آن را با خامه زده شده تزئین کنید.
ساندویچ براونی:
ساندویچ بستنی با براونی خانگی درست میشود. بسته به عمق براونی شما میتوانید از دو یا یک برش براونی بصورت افقی استفاده کنید. بستنی مورد علاقهتان را نرم کنید. نیمی از برشهای براونی را روی سطح کار (ظرف مورد نظر) قرار دهید. بستنی را روی آنها پهن کنید. روی آنها را با برشهای دیگر براونی بپوشانید. لبهها را برش زده و به آرامی فشار دهید.
شما میتوانید آنها را به همین شکل بگذارید یا اینکه لبهها را با آجیل یا آبنباتهای خرد شده بپوشانید. ساندویچها را در پلاستیک سلفون گذاشته و پلاستیک را روی یک سینی کلوچه بگذارید. این سینی را در فریزر بگذارید تا حدود ۳۰ دقیقه بمانند و سفت شوند.
سوپر براونی با بستنی و مغز گردو:
روی براونی را یک اسکوپ از بستنی مورد علاقهتان وانیلی، شکلات، شکلات چیپسی نعناعی و قهوه بریزید، اما میتوانید این کار را با انواع سس مثل دولچه د لچه، چای سبز یا دارچین امتحان کنید. روی آن را سس داغ شکلاتی بریزید و مقداری بادامزمینی برشته بپاشید.
ترایفل براونی:
مکعبهای براونی را با پودینگ آماده شده، خامه زده شده و توت در کاسه ترایفل، درست میشود. اگر ظرف ترایفل ندارید میتوانید یک کاسه شیشهای گود یا لیوان نوشیدنی دهان گشاد را جایگزین کنید. یکی از روشهای سرو هم استفاده از سیخ چوبی است که یا فقط یک تکه براونی را شامل میشود یا به طور کامل براونی، مارشمالو و توت فرنگی به صورت لایه لایه روی سیخ چوبی قرار میگیرند.
براونی شکلاتی کامل
اگر میخواهید یک براونی کامل و درجه یک برای خانواده و دوستانتان درست کنید این یکی بدون شک به شما کمک میکند. این اولین و کاملترین دستور برای شماست که با تصاویر مرحله به مرحله، یادگیری آن آسان میشود. این براونیها نرم و خیلی خوشمزه هستند.
مواد لازم
- شکلات تیره: ۸ تکه مربعی (شیرین نشده)
- کره: ۱ پیمانه
- تخممرغ: ۵ عدد
- شکر: ۳ پیمانه
- وانیل: ۱ قاشق غذخوری
- آرد: ۱ و ۱/۲ پیمانه
- نمک: ۱ قاشق چایخوری
- گردو خرد شده: ۲ و ۱/۲ پیمانه (کمی تست شود)
طرز تهیه
۱. ظرف براونی را با کره چرب کنید و فر را روشن کنید. حرارت فر ۱۷۵ درجه سلسیوس یا ۱۶۰ درجه سلسیوس برای ظروف فلزی تیره یا شیشهای است.
۲. در مرحله بعد شکلات تیره بدون شکر و کره را در ظرفی که روی یک ماهیتابه گود یا قابلمهای کوچک که آب جوش در آن قرار گرفته و روی حرارت ملایم است، ذوب کنید. توجه کنید که برای ذوب کردن شکلات و کره حتما باید از حمام آب گرم یا همان بن ماری استفاده کنید نه حرارت مستقیم گاز. وقتی که شکلات به خوبی با کره ترکیب شد، مخلوط شکلاتی را از روی گاز بردارید و کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
۳. وقتی که شکلات و کره شروع به ذوب شدن کردند، زمان برشته کردن گردوهاست. چندین روش برای برشته کردن یا بو دادن گردو وجود دارد. روی گاز، داخل فر یا در اون تستر یا حتی در مایکروفر. گردوها را در سینی که با فویل مخصوص فر کف آن قرار گرفته، داخل اون تستر میگذاریم و آن را روی حالت متوسط میگذاریم تا برشته و بو داده شود.
۴. تخممرغ ها، ۳ پیمانه شکر و ۱ قاشق غذاخوری وانیل را با هم زده تا کرم مانند شود. به مدت ۱۰ دقیقه با همزن بزنید. نیازی نیست که حتما یک همزن کاسهای داشته باشید بلکه با همزن برقی ساده و یا حتی همزن سیمی (البته با بکار بردن توان عضلانی) میتوانید هم زدن را انجام دهید. ممکن است تعجب کنید که چرا هیچ ماده پف کنندهای همانند بیکینگپودر یا سودا (جوش شیرین) در این ترکیب به کار نمیرود. در واقع وقتی که تخممرغ را به مدت ۱۰ دقیقه با همزن بزنید نیازی به این مواد نیست.
۵. وقتی که تخممرغ را هم زدید، داخل کاسهای دیگر ۱ و ۱/۲ پیمانه آرد و ۱ قاشق چایخوری نمک را با همزن سیمی مخلوط کنید.
۶. در حالی که همزن برقی برای ترکیب تخممرغی در حال کار است، شکلات خنک شده را به آرامی به مخلوط تخممرغ اضافه کنید. اگر همزن شما از نوع دستی است بین هر توقف همزن، شکلات را اضافه کنید.
۷. در حین هم زدن، آرد را به آرامی اضافه کنید. سرعت همزن باید در اینجا پایین باشد.
۸. آجیل را اضافه کنید و با قاشق یا چنگال بهم بزنید.
۹. مخلوط آماده شده را با دقت داخل ظرف چرب شده بریزید. این خمیر را به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه بپزید. موقع پختن تمام مدت مواظب باشید و از فر دور نشوید تا مبادا زیادی بپزد. ما به دنبال یک براونی شکلاتی نرم و لطیف هستیم.
۱۰. وقتی براونی آماده شده، ظرف آن را روی توری شیرینی پزی قرار دهید. وقتی خنک شد، آن را به شکل مربعهایی به سایز دلخواهتان ببرید. این دستورالعمل به شما ۲۴ تا ۳۰ قطعه براونی میدهد که تعداد آن بستگی به نوع برش شما دارد.
طرز تهیه براونی در ماگ
براونی در ماگ برای کسانی خوب است که فر ندارند، اما دوست دارند براونی درست کنند بخصوص که این براونی ماگ هم بیشتر اوقات داغِ داغ همراه بستنی سرو میشود. این نوع براونی یک مزیت دیگر هم دارد و آن اینکه شبیه به سوفله است و در ظرف سرو میشود و شما میتوانید آن را با قاشق سرو کنید. نوع تجاری آن یعنی براونی ماگ دُرنا که داخل یک ظرف دردار است با مغزی تمشکی خوشمزه است، اما این یکی حاوی شکلات چیپسی و طعمی شکلاتیتر است.
درست کردن براونی ماگ در کمترین زمان ممکن و نهایت راحتی است. همه چیز را داخل کاسه آماده کنید، توی ماگ بریزید و در مایکروفر بگذارید. برای این نوع میتوانید از ظرفهای سوفلهخوری و یا فنجانهای بزرگ هم استفاده کنید. اگر هم مایکروفر ندارید حتی میتوانید آن را در فر بپزید البته با صرف زمانی بیشتر. این مدل بر خلاف بسیاری دیگر که سطحی ترک خورده دارند، ظاهری کاملا صاف دارد.
مواد لازم
- روغن: ۲ قاشق غذاخوری
- قهوه دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
- اسانس وانیل: کمی
- شکر قهوهای تیره: ۱/۴ پیمانه (فشرده شده)
- پودر کاکائوی بدون شکر: ۲ قاشق غذاخوری (۱۱ گرم)
- آرد: ۱/۴ پیمانه (۳۳ گرم)
- نمک: کمی (حذف نکنید)
- شکلات چیپسی: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
۱. قهوه را دم کنید و سایر مواد را فراهم کنید.
۲. داخل یک کاسه گود، روغن، قهوه دم کرده و وانیل را با هم بزنید تا ترکیب شوند.
۳. شکر، پودر کاکائو و نهایتا آرد را یکجا اضافه کرده و خوب بهم بزنید تا بطور کامل ترکیب شوند. نمک را هم داخل مواد کنید.
۴. در انتها شکلات چیپسی را هم اضافه کنید و بهم بزنید.
۵. آن را داخل ماگی استاندارد با ۳۵۰ میلیلیتر گنجایش مایعات بریزید.
۶. مایکروفر را روی قدرت بالا به مدت ۱ تا ۲ دقیقه قرار دهید. این زمان بستگی به میزان وات دستگاه شما دارد.
۷. قبل از خوردن بگذارید کمی خنک شود.
براونی گیاهی
براونی گیاهی پیش روی شما یک براونی گیاهی ارزان قیمت و بدون جایگزینهای گیاهی است که اغلب میبینید. در این براونی از لوبیای سیاه، آرد تخم کتان، آرد نارگیل، تافو و خرما خبری نیست. هیچ آرد آجیلی هم در کار نیست. این براونی با حداقل مواد و سادهترین آنها درست میشود. ضمن اینکه بسیار نرم و لطیف است.
مواد لازم برای ۲۵ تا ۳۰ تکه براونی
- شیر گیاهی: ۱ پیمانه+ ۲ قاشق غذاخوری
- روغن: ۱/۲ پیمانه+ ۳ قاشق غذاخوری
- اسانس وانیل: ۱ قاشق غذاخوری
- آرد: ۱ پیمانه، سفید یا بدون گلوتن
- پودر کاکائوی شیرینی پزی: ۱ پیمانه (شیرین نشده)
- نمک: ۱/۴ قاشق چایخوری+ ۱/۸ قاشق چایخوری
- بیکینگپودر: ۱/۲ قاشق چایخوری
- شکر قهوهای: ۱/۲ پیمانه
- شکر سفید: ۱/۳ پیمانه یا استویا
- نشاسته ذرت: ۲ قاشق چایخوری
- شکلات چیپسی: ۲/۳ پیمانه (اختیاری)
طرز تهیه
۱. ابتدا سه ماده تشکیل دهنده را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
۲. فر را با حرارت ۱۳۵ درجه سلسیوس روشن کنید. یک سینی فر با ابعاد ۲۲ در ۲۸ سانتیمتر را چرب کنید یا کاغذ مخصوص فر کف آن بگذارید.
۳. داخل کاسهای بزرگ، همه مواد خشک را ترکیب کنید. مواد مرطوب را روی مواد خشک بریزید. این مواد را بهم بزنید. ترکیب آماده شده را توی سینی بریزید و صاف کنید.
۴. سینی را در فر گذاشته و به مدت ۱۶ دقیقه بپزید. در صورتی که از ظرفی با ابعاد ۲۰×۲۰ استفاده میکنید، مدت زمان پختن آن ۲۴ دقیقه طول میکشد. براونیها وقتی بیرون میآیند به نظر میآید زیادی شل هستند، اما خوب هستند و وقتی آنها را در یخچال بگذارید بعد از چند ساعت سفت شده و تا روز بعد قابل برش هستند و مزه آنها در روز بعد بهتر هم خواهد شد.
۵. آنها را در یخچال به مدت ۴ روز نگه دارید یا فریز کنید.
۶. میتوانید تزئین مورد علاقهتان را روی براونی انجام دهید.
براونی خام
معمولا برای براونیها مواد با هم ترکیب میشوند سپس در ظرفی ریخته و در فر میپزند، اما براونی خام بدون استفاده از فر و با صرف زمانی کمتر درست میشود. برای این براونی شما فقط مواد را با هم ترکیب میکنید و در یخچال میگذارید و پس از دو روز براونی شما آماده است.
همانطور که حدس میزنید در این براونی از خرما استفاده میشود. این شیرینی خام، گیاهی، بدون گلوتن، بدون تخممرغ، بدون لبنیات و بدون سویا است. آماده کردن آن تنها ۵ دقیقه زمان میبرد و مزه آن بسیار عالی و دوست داشتنی است.
مواد لازم برای ۱۶ براونی
- خرمای هسته گرفته: ۲ و ۱/۲ پیمانه (فشرده نشده)
- گردو: ۱ و ۱/۲ پیمانه
- پودر کاکائو: ۶ قاشق غعذاخوری
- اسانس وانیل: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
- آب: ۲ قاشق چایخوری
- نمک: ۱/۴ + ۱/۸ قاشق چایخوری
- پودر کاکائو: ۱/۴ پیمانه
- شربت افرا یا آگاوه: ۱/۴ پیمانه (یا عسل در صورت گیاهخوار نبودن)
- روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
- اسانس وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه
۱. گردو، خرما، ۶ قاشق غذاخوری پودر کاکائو، ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری وانیل، آب و نمک را داخل غذاساز بریزید. آن را بطور کامل در غذاساز نرم و مخلوط کنید تا صاف و یکدست شود و در صورت نیاز گاهی موادی را که به سمت بالای ظرف غذاساز رفتهاند به سمت پایین برانید.
۲. مواد در ابتدا خشک به نظر میرسند، اما به هیچ عنوان آب بیشتری اضافه نکنید.
۳. یک ظرف مربعی به ابعاد ۲۰×۲۰ را چرب کنید یا کف آن را کاغذ مخصوص فر قرار دهید. خمیر را داخل این ظرف آماده شده بگذارید و خیلی آرام فشار دهید تا خمیر به صورت یکسان در کل ظرف پهن شود.
۴. داخل کاسه، کاکائوی باقیمانده و اسانس وانیل را با شربت افرا (یا عسل) و روغن ترکیب کنید. آنها را بهم بزنید تا یک خمیر را درست کنند (این برای روی براونی است). خمیر را به صورت صاف و یکدست داخل ظرف و روی خمیر براونی پهن کنید.
۵. براونی را به مدت حداقل ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود. باقیمانده آن را با گذاشتن پوشش، میتوان برای یک روز در دمای اتاق یا ۲ هفته در یخچال نگه داشت یا به مدت ۱ تا ۲ ماه در فریزر نگه دارید.
براونی شکلات موزی بدون لبنیات
این براونیهای گیاهی هم برای بزرگترها خوب هستند و هم بچهها. اگر اهل رژیم گیاهخواری هستید و به دنبال یک براونی گیاهی هستید و یا به دلیل عدم تحمل لاکتوز قادر به خوردن محصولات لبنی نیستید، این ترکیب شکلاتی منتظر شماست. این دستورالعمل به جای تخممرغ از موز استفاده میکند. توجه داشته باشید که این براونی عمر کوتاهی دارد بنابراین شما باید باقیمانده آن را در میان کاغذهای روغنی به صورت لایه لایه بگذارید و در ظرفی دردار نگهداری کنید.
به این روش، میتوان آنها را یک هفته نگه داشت. اگر بخواهید به مدت طولانیتری از آن استفاده کنید میتوانید پس از پیچاندن آنها در پلاستیک سلفون به صورت جداگانه پیچانده و در کیسه زیپ لاک در فریزر نگهداری کنید. به این روش میتوان آنها را ۲ تا ۳ ماه در فریزر نگهداری کرد. برای استفاده مجدد یک شب تا صبح در دمای اتاق بگذارید یا قبل از سرو آنها را در مایکروفر بگذارید.
مواد لازم
- آرد: ۲ پیمانه
- شکر سفید: ۲ پیمانه
- پودر کاکائوی تلخ: ۱ قاشق چایخوری
- بیکینگپودر: ۱ قاشق چایخوری
- نمک: ۱ قاشق چایخوری
- موز: ۱ پیمانه (سیاه و له شده)
- شیر سویا یا بادام: ۱/۴ پیمانه
- روغن کانولا: ۱/۴ پیمانه
- چیپس شکلاتی تیره: ۱ پیمانه (بدون مواد لبنی)
طرز تهیه:
۱. فر را با حرارت ۱۷۵ تا ۱۸۰ درجه سلسیوس روشن کنید. یک ظرف فر را با ابعاد ۲۱× ۲۸ را کمی با روغن چرب کنید.
۲. در کاسهای بزرگ آرد، شکر، پودر کاکائو، بیکینگپودر و نمک را بهم بزنید تا خوب ترکیب شوند.
۳. در کاسهای دیگر موز له شده، شیر سویا، روغن کانولا و اسانس وانیل را با هم ترکیب کنید.
۴. موادتر را به مواد خشک اضافه کنید و بهم بزنید فقط تا حدی که ترکیب شوند.
۵. شکلات چیپسی بدون لبنیات را به آن اضافه کنید و مخلوط کنید.
۶. خمیر را داخل ظرف آماده شده بریزید و در فر قرار دهید.
۷. این خمیر را به مدت ۲۵ تا ۳۵ دقیقه یا تا زمانی که وقتی یک خلال دندان در آن فرو میکنیم تمیز بیرون بیاید، ادامه میدهیم.
۸. قبل از برش براونیها بگذارید روی توری شیرینی پزی به طور کامل خنک شوند. سپس به شکل مربع بریده و سرو کنید.
براونی سیب
درست کردن براونی سیب با سیبهای تازه و گردو خیلی راحت است. این نوع براونی مرطوب، طعم دارچین و سیب زیادی دارد. برای طعم کاراملی سبک از مقداری شکر قهوهای در خمیر استفاده میشود. یا با ترکیبی از شکر قهوهای روشن و تیره برای طعمی عمیقتر درست میشود.
این دستورالعمل یک براونی سیب با طول ۲۰ سانتیمتر به ما میدهد که برای یک خانواده سایز مناسبی است. براونی شامل گردو است و طبق معمول بو داده میشوند. روی براونی مقداری پودر شکر پاشیده شده و یا روی آن سس کارامل ریخته میشود.
مواد لازم
- سیب: ۲ عدد متوسط
- کره: ۱/۲ پیمانه
- شکر سفید: ۱ پیمانه
- تخممرغ: ۱ عدد
- اسانس وانیل خالص: ۱ قاشق چایخوری
- گردوی خرد شده: ۱/۲ پیمانه
- آرد: ۱ پیمانه
- جوش شیرین: ۱/۲ قاشق چایخوری
- بیکینگپودر: ۱/۲ قاشق چایخوری
- دارچین: ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک: ۱/۴ قاشق چایخوری
- شکر قنادی: مقداری برای پاشیدن روی براونی (اختیاری)
طرز تهیه
۱. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس گرم کنید.
۲. یک ظرف فر با ابعاد ۲۰ سانت را چرب کنید.
۳. سیبها را پوست و هسته بگیرید. آنها را خیلی ریز خرد کنید.
۴. در کاسه همزن، کره و شکر را با هم آنقدر بزنید تا سبک و پف شود.
۵. تخممرغ را افزوده و خوب مخلوط کنید. وانیل را اضافه کنید و به طور کامل بهم بزنید.
۶. سیب و گردو را بریزید و تا زمانی که مخلوط شوند، بهم بزنید.
۷. در کاسهای دیگر آرد، جوش شیرین، بیکینگپودر و دارچین و نمک را با هم ترکیب کنید. مواد خشک را داخل مخلوط اولیه بریزید.
۸. خمیر را کف ظرف آماده شده پهن کنید.
۹. در فر گرم شده به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزید یا تا زمانی که سفت شوند.
۱۰. آنها را بطور کامل خنک کنید و شکر قنادی را روی براونیها الک کنید. براونی را به شکل مربع برش بزنید.
براونی مرمری کتوژنتیک
براونی چیزکیک مرمری یک براونی عالی و زیباست. این براونی بسیار نرم است و به سرعت در دهان آب میشود. طعم شکلاتی آن دوست داشتنی است و چیزکیک که به آن افزوده میشود یک طرح مرمری و طعمی خامهای به آن اضافه میکند. خمیر براونی و چیزکیک با هم زیاد زمانی را از شما نمیروند و کل کار شما به آسانی پیش میرود.
هیچ نوع از غلات در آن بکار نرفته است و کتوژنتیک، کم کربوهیدرات، بدون گلوتن و بدون شکر تصفیه شده است. این براونیها متراکم و پرملات هستند و مثل کره بادامزمینی به سقف دهان میچسبند؛ یعنی تا این حد نرم هستند. برای درست کردن این براونی باید از پودر کاکائوی ۱۰۰% استفاده کنید. برای شیرینی هم از اریتریول استفاده میشود.
مواد لازم
خمیر براونی
- کره ذوب شده: ۳/۴ پیمانه
- پودر کاکائو: ۱ پیمانه
- پودر اریتریول: ۱ پیمانه (یا هر شیرین کننده دیگر رژیمی)
- تخممرغ: ۳ عدد
- آرد بادام: ۱ و ۱/۲ پیمانه
- پودر اسپرسو: ۱ قاشق چایخوری
- وانیل: ۱ قاشق چایخوری
- نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
خمیر چیزکیک
- پنیر خامهای: ۲۲۵ گرم
- تخممرغ: ۱ عدد
- پودر اریتریول: ۱/۴ پیمانه
- وانیل: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه
۱. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس روشن کنید و یک ظرف مربع با ابعاد ۲۰ سانت یا ۲۲ سانت را آماده کنید. با ظرف ۲۰ سانتی، براونیها قطورتر میشوند.
۲. کره را در کاسهای بزرگ در مایکروفر ذوب کنید.
۳. پودر کاکائو، نمک، پودر اسپرسو و شیرین کننده اریتریول را الک کنید و به آن کره اضافه کنید و تا زمانی که ترکیب شود بهم بزنید.
۴. تخممرغها را به دمای اتاق برسانید، هر کدام را یکی یکی به مخلوط اضافه کرده و بهم بزنید.
۵. وانیل و آرد بادام را افزوده و تا موقعی که ترکیب شوند، بهم بزنید. زیاد بهم نزنید فقط در همین حد ترکیب شدن.
۶. خمیر را کنار بگذارید.
خمیر چیزکیک
۷. پنیر خامهای را در کاسه همزن خوب بزنید یا در کاسهای بزرگ با همزن برقی ایستاده بزنید تا نرم و قابل پهن کردن باشد. لبهها را به پایین برانید و کنار بگذارید.
۸. وانیل، شیرین کننده و تخممرغ را افزوده و به مدت ۱ دقیقه مخلوط کنید.
سرهم کردن براونی و چیزکیک
۱. در ظرف آماده شده، خمیر براونی را قاشق قاشق بریزید. پهن نکنید.
۲. خمیر چیزکیک را در فضاهای خالی خمیر براونی بریزید.
۳. ظرف را کمی تکان دهید و با استفاده از یک سیخ چوبی کوچک یا چاقو خمیرها را با هم به شکل مرمری درآورید. زیادی مخلوط نکنید که شکل آن بد شود.
۴. آن را در فر گرم شده به مدت ۲۰ تا ۲۲ دقیقه بپزید یا تا زمانی که لبهها پخته شوند، اما وسط آن هنوز نرم و چسبناک است. زیاد آن را نپزید. فرها با هم متفاوت هستند و شیرین کنندههای متفاوت هم در پخت، تفاوت ایجاد میکند بنابراین چشم از فر و براونی برندارید و قبل از رسیدن به دقیقه ۲۰، آن را چک کنید.
براونی حلوا
حلوا یکی از دسرهای نرم و لطیف است که به انواع شکلهای مختلف در کشور ما درست میشود. این شیرینی اغلب تیره رنگ نه تنها در کشور ما بلکه در اکثر کشورهای خاورمیانه پرطرفدار است. ترکیب این شیرینی با براونی بسیار بجا و دوست داشتنی است. مطمئن باشید که با درست کردن براونی حلوا، لذتی را تجربه خواهید کرد که به این زودیها فراموش نمیشود.
مواد لازم
- حلوا: ۳۵۰ گرم
- شکلات نیمه شیرین: ۱۱۰ گرم
- کره: ۱ قالب (۱۰۰ گرم)، در دمای اتاق
- تخممرغ: ۲ عدد
- شکر: ۱ پیمانه
- آرد: ۱ پیمانه
- پودر کاکائوی شیرین نشده: ۱/۴ پیمانه
- بیکینگپودر: ۱ قاشق چایخوری
- وانیل: ۱ قاشق چایخوری
- نمک: ۱/۴ قاشق چایخوری
طرز تهیه
۱. شکلات نیمه شیرین را در مایکروفر یا به صورت بن ماری ذوب کنید. بگذارید کمی خنک شود.
۲. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس روشن کنید و یک ظرف مربعی ۲۰ سانتی را چرب کرده و آردپاشی کنید. اگر کف ان را کاغذ روغنی بگذارید نیز به برداشتن براونیها به هنگام پختن کمک میکند.
۳. شکر و کره را در کاسهای بزرگ ریخته و با استفاده از همزن برقی هم بزنید تا زمانی که مخلوط روشن شود. تخممرغها و وانیل و شکلات ذوب شده را به آن افزوده و بهم بزنید.
۴. در کاسهای دیگر پودر کاکائوی تلخ، آرد، بیکینگپودر و نمک را با هم الک کنید. مواد خشک را به مواد مرطوب اضافه کنید و بهم بزنید تا ترکیب شوند.
۵. قطعات حلوا را به صورت قطعات ۱ سانتی ببرید و آنها را به صورت مرتب ته ظرف فر بچینید. خمیر براونی را روی حلوا بریزید و حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه بپزید یا تا موقعی که براونیها شکل بگیرند. قبل از برش و برداشتن از ظرف، آنها را خنک کنید.
براونی سریع و آسان
براونی سریع و آسان یک براونی تنبلانه است و برای کسانی خوب است که سینک ظرفشویی را پر کردهاند و نمیخواهند بیش از این ظرف کثیف کنند یا کلا حوصله این کار را ندارند. خب چرا میگوییم تنبلانه، چون همه چیز در یک ظرف و آن هم در ظرف فر درست میشود.
شما خیلی شلختهوار و بدون استفاده از همزن همه چیز را در همان ظرف فر میریزید و مخلوط میکنید و بعد خیلی راحت ظرف را داخل فر قرار میدهید و منتظر میشوید تا دسر خوشگلتان درست شود. بله به همین راحتی و به همین خوشمزگی. خوبی دیگر آن این است که مواد تشکیل دهنده آن خیلی هم زیاد نیستند و نسبت به خیلیها کمتر است.
مواد لازم
- روغن مایع: ۱/۲ پیمانه (روغن سبک مثل کانولا یا بادامزمینی)
- شکر سفید: ۱ و ۱/۴ پیمانه
- آرد: ۳/۴ پیمانه
- پودر کاکائوی طبیعی: ۱/۲ پیمانه
- نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
- تخممرغ: ۲ عدد
- آب: ۲ قاشق غذاخوری
- شکلات چیپسی یا شکلات خرد شده: ۱/۲ پیمانه (اختیاری)
طرز تهیه
۱. شبکه فر را در طبقه وسط قرار دهید و فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس گرم کنید. روغن را داخل ظرف مربعی ۲۰ سانتی بریزید (ظرف فلزی) و به آرامی حرکت دهید تا روغن ته و لبههای ظرف را بگیرد.
۲. شکر، آرد، پودر کاکائو و نمک را به ظرف فر اضافه کنید.
۳. تخممرغها را مستقیما شکسته و داخل فر بیندازید، آب را هم اضافه کنید. با استفاده از یک قاشق چوبی یا سیلیکونی مواد را بهم بزنید. ابتدا زردهها را خوب بهم بزنید تا تخممرغ یکدست شود سپس با بقیه خمیر مخلوط کنید تا خمیر کاملا یکدست و مرطوب شود. حدود یک و نیم دقیقه این کار را انجام دهید. شکلات چیپسی را هم داخل مواد ریخته و مخلوط کنید (مقداری هم برای رویه آن کنار بگذارید). از قاشق سرپهن سیلیکونی برای پهن کردن خمیر به صورت یک لایه یکسان یکسان و مساوی استفاده کنید حواستان به گوشههای ظرف هم باشد.
۴. ظرف را در فر گذاشته و براونی را تا وقتی بپزید که در صورت فرو کردن چاقو در وسط آن، تقریبا تمیز بیرون بیاید. این کار ۲۵ تا ۲۸ دقیقه طول میکشد. براونی را روی توری شیرینی پزی به مدت ۱۵ دقیقه خنک کنید سپس به ۹ مربع برش بزنید.
براونی فوق آسان تنها با ۵ ماده تشکیل دهنده
خب شما احتمالا انواع براونی رو خواندهاید و بر عکس کیکهای خانگی که هرچه جلوتر رفتیم سختتر شدند، اینجا هر چه جلوتر میرویم آسانتر میشوند. این یکی براونی از بقیه آسانتر و حتی مقرون به صرفهتر است، چون تعداد مواد تشکیل دهنده آن فقط ۵ چیز است. ۵ ماده اصلی که باید در همه براونیهای شکلاتی باشد. اینجا کار هم آسان است.
شما ظرف را چرب میکنید. مواد خشک را مخلوط کرده سپس موادتر را به آن به اضافه میکنید و بعد از مخلوط کردن کامل داخل ظرف فر میریزید و یک براونی شکلاتی دیگر میسازید. برای این یکی از کره نمکی استفاده میشود. شما هم میتوانید کره نمکی درست کنید و هم کره معمولی داشته باشید، اما به اندازه ۱/۴ قاشق چایخوری به مخلوط نمک اضافه کنید. نمک هم در کیک و هم براونی مهم است. هم برای کاهش رطوبت و هم تعادل مزهها از این ماده استفاده میشود پس باز هم میگوییم آن را حذف نکنید.
مواد لازم
- آرد: ۱/۲ پیمانه
- شکر: ۱ پیمانه
- کره نمکی: ۱/۲ پیمانه
- تخممرغ: ۲ عدد
- پودر کاکائو: ۱/۳ پیمانه
طرز تهیه:
۱. کره را ذوب کنید. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس گرم کنید. یک ظرف مخصوص فر با ابعاد ۲۲ سانت را با کره چرب کنید.
۲. آرد، شکر و پودر کاکائو را داخل یک کاسه با همزن سیمی بهم بزنید.
۳. در کاسهای دیگر، کره ذوب شده و تخممرغ را با هم ترکیب کنید. این مخلوط را روی مواد خشک بریزید و آنها را در هم آمیخته کنید فقط در همین حد. حالا خمیر آماده است، آن را در ظرف چرب شده بریزید.
۴. در صورت تمایل میتوانید روی براونی نمک دریای درشت بپاشید. این برشهای نمک طعم شکلاتی را به طور کامل به شما میدهد. آن را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بپزید یا تا زمانی که اگر خلال دندان در آن فرو کنید تمیز بیرون بیاید.
۵. آن را از فر درآورده و به مدت ۵ دقیقه بگذارید خنک شود. سپس به صورت ۱۶ مربع ۴×۴ برش بزنید و سرو کنید.
بلوندی با شکلات چیپسی و گردو
براونی بلوندی که به عنوان بلوندی هم شناخته میشود یک نوع براونی با رنگ روشن و اغلب بدون شکلات است. این برای کسانی خوب است که به دنبال یک دسر نرم، اما بدون شکلات هستند. بله میدانم که همه شما عاشق شکلات هستید، اما گاهی اوقات هم از آن خسته میشوید و بعضی هم مثل مادر من کلا شکلات دوست ندارند. بلوندی هم همانند براونی شکلاتی به صورت مکعبی برش زده شده و نرم و لطیف است. در واقع همانند یک کلوچه مکعبی نرم میماند.
براونی و بلوندی هر دو دسرهایی نرم هستند، اما همانطور که از نامشان پیداست یکی قهوهای و دیگری بلوند است. بلوندی یک نوع کلوچه قالبی بر پایه شکر قهوهای است. این دسر هیچ گونه شکلات یا طعم دهنده شکلاتی ندارد فقط گاهی اوقات در بعضی از دستورها به عنوان گزینهای اختیاری از شکلات چیپسی و مقداری کاکائو در آن استفاده میشود. بیشتر اوقات هم در آنها از آجیل خرد شده و نارگیل استفاده میشود؛ و معمولا بدون تزئین هستند و یا گاهی روی آنها شکر قنادی پاشیده میشود. پس میبینید که بلوندی نوع سادهتر براونی است.
مواد لازم
- کره یا مارگارین: ۱۱۰ گرم
- شکر قهوهای روشن: ۱ پیمانه
- تخممرغ: ۱ عدد
- آرد: ۱ پیمانه
- بیکینگپودر: ۱/۴ قاشق چایخوری
- جوش شیرین: ۱/۸ قاشق چایخوری
- نمک: کمی
- گردو: ۱/۲ تا ۱ پیمانه (خرد شده)
- شکلات چیپسی نیمه شیرین: ۱ پیمانه
طرز تهیه:
۱. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس روشن کنید. ظرفی با ابعاد ۱۷× ۲۱ را چرب کنید و آرد بپاشید.
۲. در کاسهای بزرگ، کره و شکر قهوهای را با هم زده و کرمی کنید.
۳. تخممرغ را افزوده و بهم بزنید تا زمانی که بطور کامل ترکیب شود.
۴. در کاسه دیگری، آرد، بیکینگپودر، جوش شیرین و نمک را با هم مخلوط کنید.
۵. مواد خشک را به مخلوط کرم رنگ اضافه کنید و بهم بزنید تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند.
۶. آجیل و شکلات چیپسی را داخل آن بریزید و بهم بزنید.
۷. خمیر را کف ظرف آماده شده پهن کنید.
۸. به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر بپزید. این دسر خیلی سریع قهوهای میشود بنابراین به محض اینکه ۲۰ دقیقه گذشت، مرتب آن را چک کنید.
بلوندی کره بادامزمینی
بلوندی کره بادامزمینی با کره و شکر قهوهای به همراه کره بادامزمینی درست میشود. این بلوندیهای نرم برای مهمانی یا دورهمیهای آخر هفته عالی هستند. همچنین برای کسانی که در مدرسهها اغذیه فروشی دارند خیلی خوب است، چون هم مقوی هستند و هم ظاهری جالب دارند.
در این بلوندی از مخلوطی از شکلات شیری و کره بادامزمینی استفاده میشود. شما میتوانید هم از شکلات شیری و هم شکلات چیپسی نیمه شیرین استفاده کنید. بهر حال انتخاب با شماست. اگر دوست داشته باشید رویه آن دانهای و ترد باشد میتوانید از ۱/۲ پیمانه بادامزمینی برشته و خرد شده استفاده کنید.
مواد لازم
- کره: ۶ قاشق غذاخوری (ذوب شده)
- شکر قهوهای روشن: ۱ پیمانه
- تخممرغ: ۱ عدد
- اسانس وانیل: ۱ قاشق چایخوری
- آرد: ۱ پیمانه
- جوش شیرین: ۱/۸ قاشق چایخوری
- بیکینگپودر: ۱/۴ قاشق چایخوری
- شکلات کره بادامزمینی و شکلات شیری: ۱ پیمانه (یا شکلات چیپسی و شکلات کره بادامزمینی)
طرز تهیه
۱. فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سلسیوس روشن کنید.
۲. ظرفی با ابعاد ۲۰ یا ۲۲ سانت را چرب کرده و آرد پاشی کنید.
۳. داخل کاسه، کره ذوب شده، شکر قهوهای و کره بادامزمینی را با همزن بزنید و تا زمانی که لطیف و خامهای شود.
۴. تخممرغ و وانیل را هم اضافه کنید.
۵. به آرامی آرد، جوش شیرین و بیکینگپودر را اضافه کنید.
۶. شکلات چیپسی و یا مخلوط شکلات و چیپس کره بادامزمینی را داخل مخلوط بریزید.
۷. این ترکیب را به صورت صاف (مخلوط غلیظ است) در ظرف فر پهن کنید و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزید. مواظب باشید زیاد نپزد.
۸. آن را خنک کنید سپس به شکل مربع برش بزنید.
۹. برای تزئین میتوانید همین که بلوندی را از فر خارج کردید روی آن شکلات چیپسی بریزید. بگذارید چند دقیقه بماند یا تا زمانی که خیلی نرم شود. روی آن بطور کامل شکلات ذوب شده بریزید. این کار را با استفاده از لیسک یا قاشق بزرگ انجام دهید. بعد قبل از برش زدن بگذارید بطور کامل خنک شود.
بلوندی نارگیلی با شکلات تکهای
بلوندی نارگیلی از ماده خوشمزهای به نام نارگیل بهره میگیرد که طعم خوشش برای بسیاری یادآور خاطرات خوب است. وقتی که این نارگیل در کنار شکلات قرار گیرد دیگر عالی میشود. این یکی نیز بخاطر تزئین و ظاهر زیبا در مهمانیها بسیار مقبول خواهد افتاد.
مواد لازم
- آرد: ۱ پیمانه
- کره: ۱۱۰ گرم (ذوب شده و خنک شده)
- شکر قهوهای روشن: ۱ پیمانه
- تخممرغ: ۱ عدد
- اسانس وانیل: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
- نارگیل: ۱ پیمانه (بصورت فلیک)
- شکلات چیپسی یا تکهای: ۱ پیمانه
- مواد تزئین (اختیاری)
- شکلات نیمه شیرین یا تلخ: ۱ پیمانه
- کره یا روغن قنادی: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه
۱. ظرفی با ابعاد ۲۰ یا ۲۱ را چرب و آردپاشی کنید.
۲. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس روشن کنید.
۳. آرد و نمک را ترکیب کنید. کنار بگذارید.
۴. کره ذوب شده و شکر قهوهای را با هم زده تا زمانی که صاف و یکدست شود.
۵. تخممرغ و اسانس وانیل را افزوده و مخلوط کنید.
۶. به آرامی آرد و نمک را به آن اضافه کنید و مخلوط کنید. سپس نارگیل و شکلات چیپسی یا تکهای را اضافه کرده و بهم بزنید.
۷. به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه یا تا زمانی که هنوز وسط آن نرم است بپزید. حواستان باشد زیادی نپزد.
۸. بگذارید قطعات بلوندی روی توری شیرینی پزی کمی خنک شوند سپس شکلات را روی آن بپاشید سپس به طور کامل خنک کنید. به مربعهای کوچک برش بزنید.
۹. در صورت تمایل به تزئین، شکلات چیپسی را با ۱ قاشق کره یا روغن قنادی ذوب کرده و بهم بزنید.
۱۰. این ترکیب را با قاشق روی قطعات بلوندی بپاشید یا این مخلوط را داخل یک کیسه پلاستیکی ریخته و گوشه آن را ببرید. سپس با استفاده از سوراخ روی پلاستیک روی بلوندیها بپاشید.
براونی بلوندی
براونی بلوندی تلفیقی از این دو دسر دوست داشتنی است. شما با یک بار پختن میتوانید هم دوست قهوهای و هم بلوندتان را داشته باشید. ضمن اینکه به دلیل دو لایه بودن ظاهری زیبا نیز دارد. این براونی بلوندی برای مهمانی خوب است، چون ظاهری شیک و مجلسی دارد. البته شما همچنان میتوانید آن را بهتر از این هم درست کنید. مثلا روی آن را با شکر پودر شده، سس شکلات، شکلات چیپسی، شکلاتهای رنگی، ترافل رنگی و یا سس کاراملی تزئین کنید.
مواد لازم
بلوندی
- کره: ۱۵۰ گرم
- شکر قهوهای روشن: ۱ پیمانه فشرده شده
- شکر سفید: ۱/۲ پیمانه
- آرد: ۱ و ۱/۲ پیمانه
- بیکینگپودر: ۱ قاشق چایخوری
- نمک: ۳/۴ قاشق چایخوری
- تخممرغ: ۲ عدد
- وانیل: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
- چیپس تافی: ۱/۴ پیمانه + ۲ قاشق غذاخوری
- بادام: ۱/۲ پیمانه برشته و خرد شده (اختیاری)
براونی
- شکلات شیرین نشده: ۱۱۰ گرم، خرد شده
- کره: ۳/۴ پیمانه
- شکر: ۲ پیمانه
- وانیل: ۲ و ۱/۲ قاشق چایخوری
- تخممرغ: ۳ عدد
- آرد: ۱ پیمانه
- نمک: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
- پودر اسپرسو فوری: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)
- آجیل بوداده یا شکلات چیپسی: ۱ پیمانه
طرز تهیه بلوندی
۱. در یک ماهیتابه گود روی حرارت متوسط به پایین، کره را ذوب کنید. هر دو نوع شکر را با آ مخلوط کنید و بگذارید روی حرارت پایین ذوب شوند، مرتب بهم بزنید تا شکر ذوب شود یعنی حدود ۵ دقیقه. این مخلوط را داخل یک کاسه بریزید و بگذارید کمی خنک شود (حدود ۱۰ دقیقه بگذارید).
۲. در کاسهای دیگر، آرد، بیکینگپودر و نمک را با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید.
۳. تخممرغها و وانیل را هم داخل مخلوط کره ریخته و بهم بزنید تا ترکیب شوند. مخلوط آرد را افزوده و با همزن دستی بهم بزنید فقط تا حدی که با هم مخلوط شوند. چیپسهای تافی و بادام را هم (در صورت استفاده) داخل این مخلوط بریزید و مخلوط را داخل ظرف مخصوص فر بریزید.
۴. به مدت ۱۵ دقیقه آن را بپزید و روی توری شیرینی پزی بگذارید تا بطور کامل خنک شود. (در یخچال به مدت ۲ روز و در فریزر به مدت یک ماه نگهداری کنید).
طرز تهیه براونی
۱. شکلات و کره را ذوب کنید و بهم بزنید.
۲. شکر و وانیل را ریخته و بهم بزنید، سپس پودر اسپرسو (اختیاری)، نمک و آرد را بیفزایید.
۳. آجیل یا شکلات را هم در صورت دلخواه در این مرحله اضافه کنید.
۴. این مخلوط را روی بلوندی که کمی پخته و خنک شده بریزید. این ترکیب را به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه بپزید.
۵. خنک کنید و به شکل مربع برش بزنید.
۶. مرحله پیش پخت بلوندی اجباری است، چون لایهها از هم کاملا جدا و مشخص میشوند. البته شما میتوانید کل خمیر براونی را روی بلوندی پخته نشده بریزید، اما برخی از قسمتها فرو رفته و در هم میشود و بعضی نقاط هم خالی میماند. این بستگی به سلیقه شما دارد. بهترین کار این است که بگذارید بلوندی کمی پخته و خنک شود. یکی از بهترین کارها هم این است که بلوندی را در فریزر بگذارید تا دفعه بعد آن را در یخچال بگذارید آب شود سپس خمیر براونی را روی آن بریزید.