ژله از ماده ای به نام ژلاتین تهیه می شود ، این ماده حاوی پروتئین است و مصرف این ماده غذایی حاوی پروتئین و آمینو اسید نقش موثری در استخوان سازی و رشد دارد ، بنابراین مصرف ژله بسیار مفید است. وقتی فردی به غذای سالم فکر می کند، ژله ممکن است یکی از اولین چیزهایی نباشد که به ذهن می رسد. اما ژله بیشتر از یک میان وعده پیش پا افتاده اهمیت دارد و دارای خواص قابل توجهی است که در این بخش از مجله راگا خواهید خواند.
ژله به خاطر پروتئین بالای آن برای سلامتی مفید است.بیشتر افراد با طعم و ژله رنگی آشنا هستند. اما ممکن است تعجب کنید که ژله عمدتا از پروتئین درست شده است.ژله از جوشیده شدن استخوان های حیوانات ، غضروف و پوست آنها برای استخراج کلاژن درست شده است. کلاژن نوعی پروتیین فیبری است که ماهیچه ها، استخوان ها و پوست حیوانات را به هم متصل می کند.
وقتی کلاژن پردازش می شود، ماده ای بی رنگ به نام ژلاتین می شود. بعد از سرد شدن ژلاتین، بافتی شبیه ژله پیدا می کند.برخلاف کلاژن، ژلاتین در آب داغ حل می شود و می توان آن را در سس های سالاد ، سوپ ها و دسرها به کار برد.
فواید ژلاتین مشابه فواید کلاژن است چون ژلاتین همان آمینو اسیدها را شامل می شود.
ژلاتین شامل چندین آمینو اسید است. آمینو اسیدها ترکیباتی هستند که برای ساخت پروتئین ها با هم ترکیب می شوند و برای عملکرد مناسب اندام های مختلف و نیز فراهم کردن انرژی ضروری هستند در حالی که بدن انسان آمینو اسیدها را تشکیل می دهد، بیشتر مردم باید آمینو اسیدها اضافه را از طریق غذا به دست آورند. آمینو اسیدهای موجود در ژله معمولا در استخوان ها و اندام های ویژه حیوانات یافت می شوند. از آنجا که بیشتر مردم آن بخش های حیوان را نمی خورند، اضافه کردن ژلاتین به رژیم غذایی متنوع و مغذی می تواند مفید باشد.
اسیدهای آمینه خاص یافت شده در ژلاتین ممکن است بسته به روش آماده سازی و بافت های حیوانی مورد استفاده متفاوت باشد ؛ به طور معمول، معروف ترین آمینو اسیدها در ژلاتین گلایسین، پرولین و ولین هستند. ژلاتین شامل آمینو اسیدها ، آلانین، و آرگینین است. ولین آمینو اسید ضروری است که نمی تواند توسط بدن انسان تولید شود به این معنی است که باید در رژیم غذایی گنجانده شود.
ژلاتین ممکن است در محصولات غذایی، داروها و لوازم آرایشی مورد استفاده قرار گیرد.
ژلاتین معمولا در آب نبات ها، شیرینی ، ماشمالو ، پوشش کپسول ها یافت می شود . آن هم چنین به عنوان آبگوشت استخوان و یا به عنوان مکمل استفاده می شود.
ژلاتین ممکن است طیف وسیعی از فواید سلامتی را شامل شود:
کلاژن چیزی است که ظاهری سالم و جوان به پوست می دهد. با افزایش سن افراد، به طور طبیعی کلاژن پوست را از دست می دهند که باعث شلی پوست می شود در نتیجه باعث چین و چروک و خطوط می شود. از آنجا که ژلاتین منبعی بزرگ از کلاژن است، ممکن است یک روش طبیعی برای بهبود ظاهر پوست باشد.
یکی از مزایای ژلاتین این است که تقریبا ۲ گرم پروتئین در نصف فنجان ژلاتین وجود دارد پروتئین ماده ی مغذی است که بدن به مقدار زیادی به آن نیاز دارد.برخی منابع حیوانی پروتئین نیز حاوی مقادیر قابل توجهی چربی ناسالم هستند. ژلاتین منبع پروتیینی است که حاوی چربی نیست.
مطالب مرتبط
ژلاتین ممکن است به حفظ سلامت هاضمه کمک کند ؛ ژلاتین ممکن است به روش های مختلف به هضم کمک کند. به عنوان مثال، گلایسین در ژلاتین ممکن است پوششی سالم در معده ایجاد کند.
هم چنین تولید شیره معده را تحریک و هضم درست را تسهیل می کند. بدون آنزیم های گوارشی مناسب، مشکلات دستگاه گوارش، مانند برگشت اسید می تواند بیشتر شود.هم چنین ژلاتین با آب متصل می شود و ممکن است به حرکت موثر غذا از طریق سیستم گوارشی کمک کند.
کلاژن موجود در ژلاتین ممکن است درد مفاصل و التهاب را کاهش دهد.با توجه به کتابخانه ملی پزشکی آمریکا، برخی مطالعات کلینیکی نشان می دهند که ژلاتین ممکن است باعث کاهش درد و بهبود عملکرد مفاصل در افراد مبتلا به آرتروز شود.
با اینکه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، یک مطالعه نشان می دهد که گلایسین، که یکی از آمینو اسیدها فراوان در ژلاتین است، ممکن است کنترل قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود بخشد.
لیزین موجود در ژلاتین به تقویت استخوان ها کمک می کند. به بدن کمک می کند تا کلسیم را جذب و استخوان ها را قوی نگه دارد و از پوکی استخوان جلوگیری کند.از آنجایی که بدن نمی تواند لیزین را تولید کند، گنجاندن رژیم غذایی در آن ضروری است. اضافه کردن ژلاتین به غذا یک راه برای بالا بردن لیزین است.
ژلاتین ممکن است کیفیت خواب را در برخی از افراد به خاطر فراوانی گلایسین بهبود بخشد. چند قاشق سوپ خوری ژلاتین می تواند حدود ۳ گرم از مشتقات گلایسین را تامین کند.
ژلاتین ممکن است بخاطر پروتئین و کالری پایین آن به کاهش وزن کمک کند و احساس سیری به فرد دهد .ژلاتین ممکن است در کنترل هورمون ها مرتبط با گرسنگی نیز نقش داشته باشد.
اما ژلاتین اغلب در آب نبات های جویدنی و ماشمالو با قند بالا یافت می شود. بهتر است که مواد مغذی، منابع کم قند ژلاتین را مصرف کنید.
بخاطر پروتیین های ضروری یافت شده در ژلاتین تمام فعالیت های متابولیک بدن به خاطر مصرف ژلاتین، مثل ایجاد سلول های جدید، جذب مواد مغذی و تقویت ماهیچه ها ، بهبود می یابد.
عدم وجود شکر در ژلاتین این غذا را گزینه ی خوب برای کاهش گرسنگی بدون ایجاد اختلال در سطوح گلوکز خون می سازد. این خاصیت ژلاتین دو فایده دارد:تولید انسولین، هورمونی که به تجمع چربی در بدن کمک می کند و کنترل اشتها را تسهیل می کند چون تغییرات ناگهانی در میزان گلوکز می تواند باعث افزایش میزان کربوهیدرات شود.