یک متخصص تغذیه گفت: نان تافتون به دلیل اینکه در مدت زمان کوتاهی تخمیر و پخته میشود، مصرف آن باعث اختلال در جذب املاح و مسمومیت با فلزات سنگین میشود.
مرتضی صفوی در گفتگو با فارس افزود: نانهایی که از آرد سبوسدار تهیه میشوند و با خمیر مایه و بدون استفاده از جوششیرین به عمل میآیند و با حرارتی ملایم، یکنواخت و شعله غیرمستقیم پخته میشوند، سالمترین نانها هستند.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: نانهایی که با استفاده از خمیر مایه تهیه میشوند، از ارزش تغذیهای بالایی برخوردارند، قابلیت هضم خوبی داشته و ضایعات و دورریزی آنها بسیار کمتر از نانهای تهیه شده با جوششیرین است.
عطر و بوی این نانها به هیچ وجه قابل قیاس با نانهای جوششیریندار نیست و ماندگاری بهتری دارند.
صفوی افزود: ویژگیهای یک نان خوب را میتوان به داشتن ظاهر خوب که کاملا برشته، پخته شده و در سطح آن سوختگی مشاهده نشود، طعم مناسب که دارای طعم، مزه و بوی خوشایند و عاری از جوششیرین باشد، داشتن بافت مناسب که بافت نرم و یکنواخت ناشی از تخمیر با خمیر مایه داشته باشد و قابلیت برشپذیری مطلوب خلاصه کرد.
سنگک مورد تایید متخصصان تغذیه
این متخصص تغذیه گفت: نان سنگک در صدر نانهای ایرانی قرار دارد و از آرد سبوسدار درست میشود. از ویژگیهای خوب این نان طعم، عطر، مغذی بودن و قابلیت سیرکنندگی آن است. نان سنگک به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر، هضم آسانی داشته و بسیار مورد توجه متخصصان تغذیه است. وی افزود: شیوه پخت سنتی این نان و شکل و طعم متمایز آن از سایر نانها باعث شده در فرهنگ و سفره ایرانی ارزش بالایی یافته و به خصوص برای صبحانه، وجود نان سنگک در اولویت قرار گیرد.
صفوی اضافه کرد: نان بربری نیز یکی از مطلوبترین نانهای ایرانی به شمار میآید، به شرطی که خمیر آن با استفاده از خمیر مایه تهیه شده باشد و تخمیر در آن صورت پذیرد و در درجه حرارت یکنواخت و ملایم پخت شود.