ولی آیا میدانید که در برخی از مناطق چین، هزینه پلاک و بیمه اتومبیل بیشتر از خودِ اتومبیل است؟ دلیل این امر را باید تلاش چینیها برای مبارزه با ترافیک و آلودگی هوا دانست و به همین خاطر هم در برخی از شهرهای چین به تعداد مشخصی از افراد مجوز پلاک، بیمه اتومبیل و… داده شده و این اقدام با عنوان هدیه و به شکل قرعهکشی صورت میگیرد! در سال ۲۰۱۸ میانگین مبلغ پرداختی به برندگان ۱۴۰۲۲ دلار بوده است.
در چین اتومبیلهای وارداتی محبوبیت بالایی دارند؛ اما هزینه خرید و… آنها بسیار بالاتر از حد تصورات ما است. در این کشور برندهایی نظیر فولکسواگن، هوندا و تویوتا حضوری فعال داشته و برای بقاء در بازار چین باید تن به تولید دوجانبه و همکاری با خودروسازان چینی داده و محصولات خود را در خاک چین به تولید برسانند.
اما در این میان برخی از اتومبیلهای چینی هم محبوبیت بالایی داشته و مردم چین استقبال خوبی از آنها کردهاند. ما در برترینها تصمیم داریم که لیستی از محبوبترین اتومبیلهای چینی در بازار چین را به شما معرفی کرده و کمی بیشتر شما را با محصولات متفاوتِ چینیها آشنا کنیم.
هاوال اچ ۶ (Haval H۶)
هاوال اچ ۶ یک شاسیبلند کامپکت بوده و توسط گروه خودروسازی گریتوال موتورز (Great Wall Motors) به تولید رسیده است. اتومبیل یاد شده در سه نسخه متفاوت به تولید رسیده و دارای یک مدلِ بسیار معمولی و یک مدلِ لوکس و ویژه است.
امکانات و کیفیت هاوال اچ ۶ در حد و اندازه شاسیبلندهای لوکسِ موجود در بازار ایالاتمتحده آمریکا است. شاسیبلندهای کامپکت روند رو به رشدی در کشور چین داشته و محبوبیتِ محصولی مانند هاوال اچ ۶ در بازار چین تعجب برانگیز نیست. این محصول ۸۰۸ لیتر فضا را برای حمل بارِ سرنشینان خود فراهم کرده و در سال ۲۰۱۵ با قیمت ۲۸ هزار دلار (قیمت نسخه پایه و استاندارد) یکی از پرفروشترین شاسیبلندهای چینی شد.
ولینگ هونگگوانگ (Wuling Hong guang)
ولینگ هونگگوانگ اتومبیلی کامپکت و چند منظوره است. هونگگوانگ حاصل همکاری مشترک گروه سایک، جنرالموتورز و ولینگ (SAIC-GM-Wuling group) بوده و نسخههای مختلف آن به بازار چین عرضه میشوند. جدیدترین نسخه هونگگوانگ، پلاس (Plus) نام دارد.
پلاس از پیشرانهای ۱.۵ لیتری توربوشارژ و گیربکس شش سرعته دستی استفاده میکند. هونگگوانگ نمونهای از اتومبیلهایی است که هرگز شاهد تردد آنها در ایالاتمتحده آمریکا نبودهایم. این محصول ونی کوچک با کاربردی خانوادگی و تجاری است.
در ایالاتمتحده نمونه نزدیک به هونگگوانگ (از نظر کاربرد) را باید مرسدسبنز کلاس سی (Mercedes C Class) دانست. چینیها بیش از ۴.۵ میلیون دستگاه از نسخههای گوناگون هونگگوانگ را به فروش رساندهاند. هونگگوانگ ۷ نفره بوده و برای خرید آن پرداخت ۷۲۰۰ دلار کفایت میکند.
جیلی امگراند برقی (Geely Emgrand EV)
نسخه برقی امگراند تولید شده است. جیلی یکی از برترین و بزرگترین خودروسازان چینی بوده و هم اکنون مالک و سهامدارِ خودروسازانی مانند لوتوس (Lotus) و ولوو (Volvo) است.
امگراند دو نسخه دارد. تفاوت نسخههای یادشده را باید حجم باتری آنها دانست. شتاب صفر تا ۱۰۰ هر دو نسخه امگراند برقی ۹.۹ و ۹.۳ ثانیه بوده و هر دو در برابر شتاب ۴.۷ ثانیه تسلا مدل ۳ (Tesla model ۳) هیچ حرفی برای گفتن ندارند.
در سال ۲۰۱۸ تعداد زیادی از اتومبیلهای برقی در چین و نسبت به سایر نقاط جهان به فروش رسیده و امگراند برقی به عنوان یک مدعی مطرح شد. امگراند برقی با یکبار شارژ مسافتی معادل با ۳۰۰ کیلومتر را طی کرده و میتوان با استفاده از قابلیت شارژ سریع؛ باتریهای آن را تنها در ۴۸ دقیقه به طور کامل شارژ کرد.
برای خرید امگراند برقی باید ۱۸ هزار دلار پرداخت و این مبلغ کمی پایینتر از قیمت نمونه متوسط یک اتومبیل برقی در ایالاتمتحده آمریکا است.
ارکفاکس جیتی (ARCFOX GT)
ارکفاکس جیتی برای افراد ثروتمند بسیار مناسب است. گفته میشود که ارکفاکس پاسخ چینیها به کمپانی تسلا است. اما قیمت ارکفاکس جیتی ۶۰۰ هزار دلار بوده و برای ساخت آن از اتومبیلهای فرمول ئی (Formula E) الهام گرفته شده است.
در طراحی ارکفاکس تیم «NextEV» نقش ویژهای داشته و بر اساس دادههای وبسایت ارکفاکس؛ این اتومبیل ۷۵۰ اسببخار قدرت داشته و حداکثر سرعت آن ۲۵۵ کیلومتر در ساعت است.
شتاب صفر تا ۱۰۰ ارکفاکس ۲.۵۹ ثانیه است. ارکفاکس سه محصول دارد که یکی از آنها جیتی (GT) بوده و دو محصول بعدی یک پیکاپ و شاسیبلندی به نام «ECF» است. ارکفاکس به تازگی به گروه خودروسازی بایک (BAIC group) پیوسته و به دنبال حضوری گسترده در بازارهای بینالمللی است.
رووی ئیآی ۵ (Roewe Ei۵)
رووی ئیآی ۵ یک استیشن واگن کامپکت و ساخته شده توسط گروه خودروسازی سایک است. قیمت اولیه اتومبیل یاد شده ۳۰۷۰۰ دلار بوده و در ۴ نسخه متفاوت به تولید میرسد. بُرد پیمایشی رووی ئیآی ۵ حدود ۱۸۷ مایل (۳۰۰ کیلومتر) بوده و در برابر بُرد پیمایشی تسلا مدل ۳ (۲۵۰ مایل) هیچ حرفی برای گفتن نخواهد داشت.
اما میتوان بهترین نمونه ئیآی ۵ را سفارش داد و با آن تا ۹۱۷ مایل (۵۷۰ کیلومتر) راند و احتیاجی به شارژ مجدد باتریها نداشت. علاقهمندان به فناوری میتوانند در ئیآی ۵ از «AliOS» استفاده کنند. سیستم مذکور یک رابط هوشمند برای اتصال به اینترنت بوده و میتوان با دستورهای صوتی از سیستم عامل تعاملی، ناوبری و تهویه هوا استفاده کرد.
بااوجون ۵۱۰ (Baojun ۵۱۰)
کمپانی بااوجون در سال ۲۰۱۰ و با همکاری جنرالموتورز (General Motors)، سایک (SAIC) و ولینگ (Wuling) تاسیس شد. مدل ۵۱۰ شاسیبلندی کوچک و ۵ نفره بوده و در دو نسخه دنده اتوماتیک و دستی و در سال ۲۰۱۶ به تولید رسیده است. قیمت آن تنها ۷۸۰۰ دلار بوده و این قیمتگذاری نسبت به قیمت تمام اتومبیلهای جدیدِ بازار آمریکایشمالی غیرقابل باور است.
بااوجون ۵۱۰ ظاهر عجیبی داشته و باید توجه داشت که کمپانی بااوجون به تازگی تاسیس شده است. تا چند سال پیش اثری از بااوجون نبود؛ اما اکنون یکی از بهترین برندهای تولیدکننده اتومبیل در چین است. بااوجون مجموعهای از وسایل نقلیه مانند ئی ۱۰۰ (E۱۰۰) را تولید کرده که شبیه به یک اتومبیل هوشمند است.
چانگان سیاس ۷۵ (Changan CS۷۵)
سیاس ۷۵ کراساووری کامپکت و ساخته شده توسط کمپانی چانگان است. این اتومبیل ۳ نسخه داشته و قیمت نسخه پایه و استاندارد آن تنها ۱۵۵۰۰ دلار است. علاوه بر قیمت معقول، اتصال به سیستم صوتی پیامرسان ویچت (WeChat) را باید یکیدیگر از ویژگیهای چانگان سیاس ۷۵ دانست.
ویچت بیش از ۱.۱ میلیارد کاربرِ چینی داشته و بسیار محبوب است؛ بنابراین ارسال پیام، تماس و… توسط ویچت و در هنگام رانندگی آسانتر میشود.
چانگان چهارمین تولیدکننده بزرگ اتومبیل در چین بوده و با کمپانیهای فورد، مزدا و سوزوکی همکاری دارد. این کمپانی اعلام کرده است که تا سال ۲۰۲۵ تولید و فروش محصولات بنزینی و دیزلی را متوقف خواهد کرد.
بیوایدی یوان برقی (BYD Yuan EV)
یوان برقی کراساووری ساب کامپکت و ساخته شده توسط کمپانی بیوایدی است. محصولات بیوایدی مانند یوان و سایر اتومبیلهای تولید شده توسط کمپانی مزبور بر اساس نام خاندانها و دودمانهای چینی نامگذاری شده و بیوایدی هم مخفف ساختن رویاهای شما (build your dreams) است.
در میان محبوبترین SUVهای بازار چین؛ یوان به دلیل ظاهر خود بسیار جالب و مورد توجه است. در این اتومبیل لاستیک زاپاس مانند اتومبیلهای جیپ برروی صندق عقب قرار گرفته و قالبی شیک و خاص دارد.
از نظر بصری به نظر میآید که پنجرههای جلو و عقب، یک تکه و به یکدیگر متصل هستند. بهترین مدل یوان در ۳.۹ ثانیه به سرعت ۵۰ کیلومتر در ساعت رسیده و ۳۶۰ کیلومتر بُرد پیمایشی دارد. قیمت نسخه پایه و بنزینی یوان از ۸۶۰۰ دلار و نسخه برقی از ۱۷۵۰۰ دلار شروع میشود.
زوتی اسآر ۹ (Zotye SR۹)
اتومبیلی که تصویر آن را میبینید؛ یک پورشه ماکان نیست. در واقع اسآر ۹ یکی از محصولات کمپانی زوتی است. ظاهر این محصول شباهت زیادی به پورشه ماکان دارد. با این حال تفاوتهای چشمگیری میان اسآر ۹ و پورشه ماکان وجود داشته و یکی از بزرگترین آنها را باید قیمتگذاری محصول زوتی دانست.
برای خرید ماکان باید بیش از ۱۳۵ هزار دلار خرج کرد؛ اما قیمتگذاری اس آر ۹ از ۱۶ هزار دلار آغاز میشود. همچنین محصول زوتی از پیشرانه ۱۹۰ اسبخاری و چهار سیلندر خطی استفاده میکند. در سال ۲۰۱۶ خبرهایی مبنی بر طرح شکایت کمپانی پورشه از زوتی مطرح شد. اما هیچگاه این اتفاق نیفتاد؛ زیرا زوتی مسیر و طراحی محصولات خود را تغییر داد و به تبلیغ محصولات دیگر خود پرداخت.
چانتو کی ۵۰ (Qiantu K۵۰)
چانتو کی ۵۰ اتومبیلی گران قیمت برای ثروتمندان چینی است. کی ۵۰ ظاهری شبیه به محصولات لامبورگینی و مکلارن داشته و توسط کمپانی «Qiantu Motor» به تولید رسیده است. کمپانی مزبور یک شرکت نوپا چینی بوده و به عنوان زیر مجموعه کمپانی «CH-Auto Technology Co» فعالیت میکند. برای خرید کی ۵۰ باید بیش از ۱۲۵ هزار دلار پرداخت کرد و به این ترتیب باید آن را گوهری نادر دانست. کی ۵۰ در چین طراحی شده؛ ولی مدل ۲۰۲۰ آن در کالیفرنیا به تولید میرسید.
مشخصات اتومبیل اسپرت چینیها بسیار قابل توجه است. این محصول از پیشرانهای با توان ۴۳۰ اسببخار و ۵۶۰ پوند فوت گشتاور بهره میبرد. بدنه آن از پانلهای فیبر کربن ساخته شده و یک پانل خورشیدی برروی سقف آن قرار دارد. بزودی امکان ثبت سفارش برای مشتریان آمریکایی کی ۵۰ فراهم خواهد شد.
منبع: hotcars