روی قوطی کنسرو مواد غذایی نوشته شده است قبل از مصرف به مدت ۲۰ دقیقه آن را بجوشانید. علت جوشاندن کنسرو مواد غذایی احتمال فعالیت باکتری تولید کننده سم بوتولیسم است. مسمومیت بوتولیسم نوعی بیماری عفونی عصبی-عضلانی است که منجر به فلج شدن تقریبا کل بدن میشود.
حداکثر فاصله زمانی مجاز بین جوشاندن و خوردن کنسرو ماهی چقدر است؟
توصیه میشود که پس از این که کنسرو به مدت ۲۰ دقیقه جوشانده شد، مصرف شود. اگر به هر دلیلی قادر به مصرف کامل آن نیستید، میتوانید در محیط خارج یخچال (بین دمای ۵ تا ۶۵ درجه سانتیگراد) به مدت دو ساعت نگهداری کنید. اگر کنسرو را در یخچال داری کنید بین ۲۴ الی ۴۸ ساعت قابل استفاده است.
آیا کنسرو لوبیا را باید جوشاند؟
باد کردن کنسرو قبل و بعد از جوشاندن نشانه چیست؟
مدت زمان نگهداری تن ماهی باز شده چقدر است؟
از کجا بفهمیم تن ماهی خراب است؟
قوطی تن ماهی باید کاملا سالم، بدون زنگ زدگی و نشتی باشد. اگر قوطی تن ماهی دارای نشتی یا زنگ زدگی باشد قطعا خراب است و اصلا از آن استفاده نکنید. اگر کنسرو ماهی در جاهای تاریک و خشک مثل کابینت نگهداری شود دچار آسیب نخواهد شد، اما اگر در محیطی مثل یخچال نگهداری شود ممکن است به علت رطوبت داخل یخچال دچار زنگ زدگی شود و خراب و غیر قابل استفاده شود.
علائم مسمومیت با تن ماهی چیست؟
اکثر مسمویتهایی که به دلیل استفاده کنسرو است به دلیل وجود سم بوتولیسم است. اولین نشانه بیماری بوتولیسم صدای تو دماغی است. از نشانههای دیگر میتوان به بروز مشکل در بلع و بینایی اشاره کرد. بوتولیسم یک بیماری فلج کننده و کشنده است. غیر از مسمومیت به خاطر بوتولیسم، مسمومیتهای دیگری نیز وجود دارد که از نشانههای ان میتوان به اسهال و استفراغ، اسهال خونی، درد در نواحی کلیه و شکم و بدن درد اشاره کرد.