نابینایی ناشی از دیابت چرا بروز می کند؟
امین اله نیک اقبالی، عضو انجمن چشم پزشکی ایران، در خصوص عوارض قند خون بر بینایی چشم اظهار داشت: یک زمانی درگذشته برای عوارض قند خون و مشکلاتی که برای چشم ایجاد میکرد درمان وجود نداشت و بیشتر این بیماران دچار نابینایی میشدند.
خوشبختانه با پیشرفت علم و استفاده از لیزرهای پزشکی – درمان عوارض قند خون بر چشم تا ۵۰ درصد امکانپذیر شد و در ادامه جراحیها نیز به کمک آمدند.
با وجود درمان ۹۰درصد بیماران دچار قند خون در حوزه بینایی، با این حال ۱۰درصد بیماران دچار قند خون – بینایی خود را از دست میدهند و علت آن هم این است که فرد در زمانی بسیار دیر به درمان قند خون خود اقدام کرده است.
وقتی یک فرد در سن ۳۰ سالگی دچار قند خون میشود مسلماً تا آخر عمر و حتی تا ۱۰۰ سالگی باید مراقبتهای سلامت محور را رعایت کند، مهمترین توصیه نیز رعایت بهداشت فردی برای کنترل قند خون است.
مهمترین مورد در بیماران دچار قندخون در دو مرحله است، اول در زمانی که فرد دچار بیماری قند میشود و دوم در مرحله نوسانات قند خون که عوارض بیشتری نیز دارد.
عضو انجمن چشم پزشکی ایران بیان داشت: همچنین زنان باردار دچار قند خون نیز باید هر سه ماه برای چکاپ معاینات چشم؛ به چشم پزشک مراجعه کنند.
گفتنی است، بیست و هشتمین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران نیز در تاریخ ۲۱ الی ۲۴ آبان در مرکز همایشهای رازی برگزار میشود.