مجله اینترنتی انعکاس
مطالب جذاب وخواندنی وب

زرده بهتر است یا سفیده؟ راهنمای مصرف تخم مرغ

تخم مرغ آب پز شده

هر چه اطلاعات درباره‌ی تغذیه‌ی سالم بیشتر شود، در مورد اینکه چه بخوریم و چه نخوریم کمی گیج می‌شویم. بعنوان نمونه به تخم مرغ فکر کنید. کدام یک سالم تر است، سفیده یا زرده‌اش؟

بیایید به مزایا و معایب هر دوی اینها نگاهی بیندازیم.

زرده تخم مرغ

این بخش از تخم مرغ خیلی مغذی است، حاوی ویتامین های A, B, D و E و مواد معدنی‌ای همچون کلسیم، سدیم، پتاسیم، منیزیم، زینک و آهن است. همچنین زرده‌ی تخم مرغ منبع انرژی است، و بخاطر مواد خاصش می تواند چشم های شما را نیز سالم نگاه دارد!

اما به این خوراک مغذی می‌توان از جنبه‌ای منفی نیز نگاه کرد، چرا که بیشتر از نصف کالری تخم مرغ در زرده‌اش جمع شده است. بعضی‌ها می‌گویند که منفی ترین جنبه‌ی زرده، این حقیقت است که حاوی کلسترول بوده و مصرف روزانه‌ی آن مخصوصا برای کسانی که دیابت دارند می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دهد.

اگرچه برخی مطالعات (دانشگاه کنتیکت، مرکز تغذیه و ایمنی مواد غذایی، دانشکده علوم پزشکی مولکولی) بر این باورند که محدود کردن مصرف تخم مرغ نباید به همگان تعمیم پیدا کند.

باید بدانیم که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در افراد سالم، با افزایش مصرف کلسترول بالا نمی رود، بلکه با گنجاندن تخم مرغ در برنامه‌ی غذایی همیشگی‌شان، مزایای مختلفی نسیبشان خواهد شد.

سفیده تخم مرغ

اگر زرده را قسمت تیره‌ی تخم مرغ در نظر بگیریم، بسیاری از دستورالعمل‌های غذاها حاوی سفیده‌ی تخم مرغ هستند.

پس هنوز تخم مرغ قابل استفاده است! این بخش حاوی بیشترین پروتئین تخم مرغ، کالری کمتر و پتاسیم، منیزیم و سدیم بیشتر بوده و هیچگونه چربی هم ندارد. بعنوان معایب سفیده هم باید بدانید که سفیده ویتامین‌های کمتری دارد، از جمله B12، فولات و ریبوفلاوین.

پیشنهاد

هنگامی که تصمیم گرفتید تخم مرغ را در برنامه غذایی خود بگنجانید، به موارد زیر توجه کنید:

افراد سالم: هم سفیده و هم زرده را بخورید، چرا که به طور باورنکردنی‌ای مغذی و اشباع از انواع ویتامین و مواد معدنی هستند.

افرادی که دیابت، مشکل کلسترول یا نارسایی‌های قلبی دارند: با مشورت گرفتن از پزشکتان، مصرف تخم مرغتان را محدود کنید.

بخاطر بسپارید که یک تخم مرغ، درون زرده‌اش حدود ۱۸۶ میلی‌گرم کلسترول دارد، اما واقعیت این است که آن کلسترولی که درون مواد غذایی هست، با کلسترولی که درون خون است تفاوت دارد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.