مجله اینترنتی انعکاس
مطالب جذاب وخواندنی وب

شکست‌های مهیب ۱۸ کارآفرین نامدار جهان

روزنامه جام جم – عسل اخویان طهرانی: بعضی افراد معتقدند کارآفرینی ویژگی ذاتی است و فقط افراد خاصی می‌توانند کسب‌وکارهای بسیار موفق چند میلیاردی به‌راه بیندازند.

اما واقعیت این است که بسیاری از کارآفرینان موفق دنیا نیز با تلاش و پشتکار بسیار زیاد توانسته‌اند راه خود را پیدا کنند. حتی افراد بسیار موفقی مانند بیل‌گیتس و جِف بزوس نیز در مراحلی از زندگی کاری خود با شکست‌های بزرگی روبه‌رو شده‌اند.

در ادامه به ۱۸ نمونه از شکست‌های کارآفرینانی که در نهایت به افراد بزرگی در دنیای کسب‌وکار تبدیل شده‌اند خواهیم پرداخت تا هر زمانی که تلاشتان به شکست تبدیل می‌شود و کارتان مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد، به خودتان یادآوری کنید که توقف جایز نیست! البته این ۱۸ مورد فقط مثال‌هایی از هزاران شکستی است که در آخر به موفقیتی بزرگ تبدیل شده‌اند، اما بسیار تاثیرگذار خواهند بود.

شاید در نگاه اول به زندگی فرد موفقی مانند جِف بزوس، اولین چیزی که به ذهنتان می‌رسد این است که پولدارترین مرد دنیاست. اما باید بدانید که او برای رسیدن به این جایگاه به سختی تلاش کرده است. او و ۱۷ نفر دیگری که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم، همگی روزهای پر از افسردگی، شکست‌های کاری بزرگ و بدهکاری را پشت سر گذاشته و اغلب در دوران‌هایی نسبت به راهی که انتخاب کرده‌اند دچار شک و تردید شده‌اند تا امروز به موفق‌ترین افراد این کره خاکی تبدیل شوند.

پس هر زمانی که در مسیر پیشبرد کسب‌وکارتان احساس ناامیدی و درماندگی کردید، به این گزارش تصویری فکر و به خودتان یادآوری کنید که شکست و افکار منفی اجزای جدا نشدنی از کارآفرینان در سطوح مختلف است.

۱٫ بیل گیتس

شکست‌های مهیب 18 کارآفرین نامدار جهان

بیل گیتس در ابتدا در حال راه‌اندازی کسب‌وکاری در زمینه پردازش اطلاعات ترافیکی به نام تراف-اُ-دِیتا (Traf-O-Data) بود که در نهایت با شکست مواجه شد. اما ناامید نشد و در نهایت شرکت موفق رایانه‌ای مایکروسافت را تاسیس کرد. او در حال حاضر یکی از ثروتمندترین افراد جهان است و ثروتش چیزی حدود ۸/۹۱ میلیارد دلار تخمین زده شده است.


۲٫ایوان ویلیامز

شکست‌های مهیب 18 کارآفرین نامدار جهان

ایوان ویلیامز در حال حاضر صاحب شبکه اجتماعی پرطرفدار توییتر است. اما پیش از آن در حال راه‌اندازی زیرساخت‌هایی برای پادکستی به نام اُدئو (Odeo) بود. اما این پروژه در همان ابتدای کار با شکست مواجه شد. زیرا زمانی در دسترس عموم قرار گرفت که شرکت اپل، بخش پادکست نرم‌افزار همراه آی‌تیونز (iTunes) را معرفی کرده بود و به همین علت اُدئو اصلا مورد استقبال قرار نگرفت.


۳٫ جِف بِزوس

شکست‌های مهیب 18 کارآفرین نامدار جهان

جف بزوس پیش از راه‌اندازی شرکت موفق آمازون، چند ایده متفاوت را امتحان کرده بود. یکی از آنها وبگاه خرید اینترنتی به نام زی‌شاپز (zShops) بود که با شکست روبه‌رو شد. اما تجربه‌های به دست آمده از آن امروز در بخش تجاری آمازون استفاده می‌شود.


۴٫ فِرِد اسمیت

شکست‌های مهیب 18 کارآفرین نامدار جهان

شرکت پستی بین‌المللی فِدِکس (FedEx) یکی از شرکت‌های پستی معروف و بزرگ است که کارمندان بسیار زیادی دارد. اما این شرکت مسیر سختی را برای رسیدن به موفقیت طی کرده است. فِرِد اسمیت اولین‌بار ایده راه‌اندازی این شرکت را در دوران دانشجویی خود به‌عنوان طرح دانشجویی یکی از درس‌هایش ارائه داده بود که استادش آن را رد کرد و او در آن درس مردود شد.


۵٫ آریانا هافینگتون

شکست‌های مهیب 18 کارآفرین نامدار جهان

آریانا هافینگتون در حال حاضر صاحب خبرگزاری هافینگتون‌پُست است. اما جالب است بدانید مقاله‌های او از طرف ۳۶ ناشر پیش از راه‌اندازی این خبرگزاری رد شده بود و هیچ کدام حاضر به همکاری با او نبودند.


۶٫ سِر جیمز دایسون

شکست‌های مهیب 18 کارآفرین نامدار جهان

جاروبرقی‌های دایسون امسال بسیار پرفروش بوده‌اند. اما این خوش‌اقبالی اتفاقی نیست و سِرجیمز دایسون برای رسیدن به این موفقیت تلاش‌های زیادی کرده است. پیش از آن که او بتواند به جایگاه کنونی‌اش دست پیدا کند، ۵۰۰۰ نمونه اولیه طراحی کرده بود که همگی ناکارآمد بودند. او در تمام این مدت برای طراحی این دستگاه‌ها و گذران زندگی فقط از حقوق همسرش استفاده می‌کرد.


۷٫ استیو جابز

شکست‌های مهیب 18 کارآفرین نامدار جهان

شرکت اپل از ابتدا در جایگاه امروزش نبود. در روزهای اول شکل‌گیری این شرکت زمانی که اَپل‌ای و اَپل لیزا (Lisa) وارد بازار شدند، خسارت چند میلیون دلاری روی دست جابز و شرکت ماند. مشکلات به حدی زیاد بودند که او در اواخر دهه ۱۳۶۰/ ۱۹۸۰ به‌دلیل برخی اختلافات اساسی با هیات مدیره از شرکت اپل اخراج شد. او به تلاش خود در حوزه فناوری همچنان ادامه داد تا در نهایت در سال ۱۳۷۶ / ۱۹۹۷ شروع به همکاری مجدد با مجموعه اپل کرد.


۸٫ والت دیزنی

شکست‌های مهیب 18 کارآفرین نامدار جهان

دیزنی در حال حاضر یکی از شرکت‌های بسیار موفق تولیدکننده پویانمایی در دنیاست. اما زمانی والت دیزنی روزهای بسیاری سختی داشته و پولی برای زندگی نداشته است، زیرا شرکتی که با او وارد قرارداد شده بوده ایده‌های او را می‌دزدد و چیزی به او نمی‌دهد. اما او ناامید نشد و به تلاش خود برای خلق شخصیت‌های جدید ادامه داد. امروز «دیزنی» نامی آشنا برای همه خانواده‌ها و یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های رسانه‌ای دنیاست.


۹٫ جِی‌کی رولینگ

شکست‌های مهیب 18 کارآفرین نامدار جهان

امروز نام ژوان رولینگ مترادف سری کتاب‌های بسیار موفق هری‌پاتر است که توانسته محصولات موفق دیگری مانند فیلم‌ها و بازی‌های رایانه‌ای را وارد بازار کند و حتی بخشی از شهربازی‌های دیزنی را به خود اختصاص دهد. اما در زمان نوشتن کتاب اولش هیچ ناشری حاضر به چاپ آن نمی‌شد و چون نمی‌توانست از پس مخارج زندگی بربیاید به همراه فرزندش در یک مرکز نگهداری بهزیستی زندگی می‌کرد.


۱۰٫ کریستینا والاس

شکست‌های مهیب 18 کارآفرین نامدار جهان

کریستینا والاس، موسس شرکت مُد کویینسی ایرال (QuincyApparel) بود که در سال ۱۳۹۲/ ۲۰۱۳ ورشکست شد. این شکست ضربه شدیدی به کریستینا وارد کرد و او به مدت سه هفته به‌دلیل افسردگی شدید بستری بود. اما زمانی که توانست خودش را بازیابی کند در موسسه معروف استارت‌آپ (StartupInstitute) به‌عنوان معاون تجاری‌سازی و بازاریابی مشغول فعالیت شد تا بتواند تجربیاتش را در حوزه کسب‌وکار به دیگران منتقل کند.


۱۱٫ تیم فِریز

شکست‌های مهیب 18 کارآفرین نامدار جهان

او نویسنده کتاب چهار ساعت کار در هفته است که یکی از کتاب‌های بسیار پرفروش دنیاست. اما زمانی که تیم تصمیم به انتشار این کتاب گرفت، ۲۵ ناشر مختلف انتشار کتابش را رد کردند.


۱۲٫ وارِن بافِت

شکست‌های مهیب 18 کارآفرین نامدار جهان

اولین شکست وارن بافِت مربوط به اخراجش از دانشگاه هاروارد است. حتی هلدینگ بین‌المللی بِرک‌شایر هاتاوِی (Berkshire Hathaway) که اکنون بیش از ۶۵ میلیارد دلار ارزش‌گذاری می‌شود، زمانی در حال ورشکستگی بود. اما در نهایت او با استقامت در مسیری که انتخاب کرده بود، یک سرمایه‌گذاری را که به ظاهر نامناسب بود به سود چند میلیاردی تبدیل کرد.


۱۳٫ پیتر تایل

شکست‌های مهیب 18 کارآفرین نامدار جهان

زمانی پیتر تایل صندوق تامین اعتبار خود را به نام سرمایه کلاریوم (Clarium Capital) به راه انداخت و ۹۰درصد دارایی هفت میلیارد دلاری آن را در سرمایه‌گذاری‌های نابجا در بورس از دست داد. اما او دوباره توانست شکست خود را با خوش‌شانسی که از طریق سرمایه‌گذاری در شبکه اجتماعی فیس‌بوک و راه‌اندازی شرکت انتقال پول بین‌المللی پِی‌پَل (PayPal) داشت، جبران کند.


۱۴٫ لورنس الیسون

شکست‌های مهیب 18 کارآفرین نامدار جهان

لورنس الیسون در حال حاضر صاحب شرکت یارانه‌ای موفق اوراکل (Oracle) است. اما زمانی که شرکت اوراکل شروع به فعالیت کرد با مشکلات زیادی روبه‌رو شد. الیسون حتی مجبور شد خانه‌اش را در رهن بانک بگذارد تا بتواند کسب‌وکار نوپایش را حفظ کند.


۱۵٫ توماس ادیسون

شکست‌های مهیب 18 کارآفرین نامدار جهان

تاریخ از ادیسون همیشه به عنوان مخترعی بزرگ یاد می‌کند. اما معروف است که ادیسون ده‌هزار بار شکست خورد تا توانست لامپ را اختراع کند. علاوه بر این، او در کارنامه کاری خود چندبار اخراج شد و کارش را از دست داد. برخی معلم‌هایش نیز به او لقب غیرقابل آموزش داده بودند.


۱۶٫ اُپرا وینفری

شکست‌های مهیب 18 کارآفرین نامدار جهان

اُپرا به‌خاطر برنامه پرطرفدار گفت‌وگومحورش در تلویزیون آمریکا بسیار محبوب است و به او لقب ملکه برنامه‌های تلویزیونی داده‌اند. اما او در ابتدای مسیر کاری‌اش از دفتر روزنامه‌ای که در آن به‌عنوان خبرنگار مشغول به کار بود، اخراج شد. ولی در حال حاضر از ثروتمندترین زنان دنیاست و ثروت خالص او بیش از دو میلیارد دلار برآورد می‌شود.


۱۷٫ استیون اِسپیلبرگ

شکست‌های مهیب 18 کارآفرین نامدار جهان

اسپیلبرگ کارگردان مشهوری است که با فیلم‌های معروفی چون پارک ژوراسیک و آرواره‌ها شناخته می‌شود. اما پیش از آن که او بتواند خودش را به‌عنوان کارگردانی موفق اثبات کند، سه فیلم ساخت که هیچ‌یک از آنها به مرحله اکران نرسیدند و با شکست کامل روبه‌رو شدند.


۱۸٫ کلونِل سَندِرز

شکست‌های مهیب 18 کارآفرین نامدار جهان

کلونل سندرز را همه در دنیا با رستوران‌های زنجیره‌ای مرغ سوخاری‌اش (KFC) می‌شناسند. اما او پیش از این که رستوران‌های زنجیره‌ای خودش را تاسیس کند، دستور غذایی مرغ سوخاری‌اش بیش از هزاربار از طرف رستوران‌های مختلف رد شد و در نهایت با تاسیس رستوران خودش به موفقیتی بی‌نظیر دست یافت.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.