مجله اینترنتی انعکاس
مطالب جذاب وخواندنی وب

روش جراحی بینی استخوانی و مراقبت‌ های بعد از آن

امروزه یکی از شایع‌ترین عمل‌های زیبایی جراحی بینی استخوانی است. جراحی بینی می‌تواند زیبایی افراد را بیشتر کرده و اعتماد به نفس آن‌ها را بالا ببرد.

 

اگر بخواهیم در کل بینی افراد در جامعه را بر اساس نوع بافت و غضروف تقسیم کنیم به دو دسته استخوانی و گوشتی تقسیم می‌شوند. هر دو گروه جزء مشتریان عمل جراحی زیبایی بینی هستند اما این عمل بر روی بینی‌های استخوانی نتایج بهتری به دنبال دارد. این مدل بینی چه ویژگی‌هایی دارد و عمل جراحی بینی استخوانی چگونه انجام می‌شود؟

بینی استخوانی

بینی شامل ۳ لایه‌ی اصلی است:

۱) لایه عضلانی ظریف که به قسمت زیرین خود چسبیده

۲) لایه اسکلت استخوانی غضروفی بینی

۳) لایه پوشاننده از مخاط و پوست در قسمت داخلی بینی

درکل یک سوم بالای بینی را استخوان و دو سوم پایینی آن را غضروف تشکیل داده است. اگرچه ممکن است برجستگی و قوز بینی تنها محدود به یکی از دو بخش استخوانی و یا غضروفی باشد. این بافت‌های استخوانی و غضروفی در صورت ما نقش بزرگی را بازی می‌کنند و نه تنها در زیبایی صورت ما تاثیر دارند بلکه باعث عملکرد درست بینی می‌شوند.
بینی استخوانی دارای حالت خمیدگی و برآمدگی در قسمت پل بینی است که دلیل به وجود آمدن آن رشد بیش از اندازه غضروف بینی در اثر عوامل وراثتی و ضربه وارد شدن به استخوان بینی است.

جراحی بینی استخوانی

ویژگی‌های بینی‌های استخوانی

  • دارای استخوان باریکی است.
  • برآمدگی یا همان قوز بیش از حد طبیعی است ( در بعضی موارد نوعی انحراف دارد).
  • از لحاظ پوستی دارای پوستی نازک است و انعطاف پذیری بالایی دارد.
  • دارای بافت و غضروف مستحکمی است.

تفاوت بینی استخوانی و گوشتی

بینی‌هایی که غضروف و استخوان محکمی داشته باشند و یا دارای برآمدگی و غوز باشند در دسته بینی استخوانی قرار می‌گیرند. همچنین در این بینی‌ها معمولا پوست بینی نازک‌تر از بینی‌های گوشتی است. بینی گوشتی برخلاف اسمش دارای گوشت یا عضله‌ی زیادی نیست بلکه دارای پوست ضخیم و چرب و ویژگی‌هایی چون پهن بودن ناحیه نوک بینی و ضعیف بودن غضروف‌های بینی است.

جراحی بینی استخوانی

این نوع جراحی معمولا به دو دلیل صورت می‌گیرد.

  • زیبایی: مشکل و ایرادات ظاهری بینی از قبیل قوز بینی، بزرگ بودن حفره‌های بینی و … را برطرف می‌کند.
  • درمانی: هدف بهبود عملکرد طبیعی بینی و درمان مشکلاتی از قبیل پولیپ بینی، انحراف بینی و … است.

عمل زیبایی بینی استخوانی به دو روش جراحی بینی باز و جراحی بینی بسته انجام می‌شود.

  1. در جراحی به روش باز یک برش کوچک بر روی کلوما ایجاد می‌شود تا پوست از اسکلت بینی جدا شده و بتوان تغییرات لازم را اعمال کرد و اشکالات موجود در بینی را رفع می‌نماید. یعنی روی بینی کاملا بالا رانده شده تا جراح دید مستقیم داشته باشد. در این روش احتمال عدم قرینگی به حداقل می‌رسد.
  2. در جراحی به روش بسته هیچ برشی روی کلوملا ایجاد نمی‌شود و تمامی برش‌ها در داخل بینی زده می‌شود. یعنی جراح دید مستقیمی بر ساختار بینی ندارد. عدم وجود برش بر روی پوست از مزیت‌های این روش است چرا که میزان تورم و کبودی بعد از جراحی بسیار کمتر است.
جراحی بینی استخوانی

در کل می‌توان گفت درصد موفقیت عمل زیبایی بینی استخوانی از گوشتی بالاتر و جراحی زیبایی آن از گوشتی آسان‌تر است، چون جراحی بینی استخوانی به دلیل پوست نازک‌تر بینی به مراتب از بینی گوشتی ساده‌تر انجام می‌شود. البته باید در نظر داشت بینی‌هایی که از ترکیب استخوان و غضروف تشکیل شده‌اند کار جراح را سخت می‌کنند.

نکات مهم بعد از عمل

دوره‌ی نقاحت معمولا برای هر کسی متفاوت است، اما توصیه می‌شود بیمار تا ۳ روز پس از جراحی بینی استراحت کامل داشته باشد و تا چهار هفته مراقبت‌های ویژه انجام دهد و از فعالیت‌های شدید ورزشی خودداری کند. ممکن است پس از جراحی ورم خفیف و کبودی دور چشم داشته باشید که بعد از ۲ هفته از بین می‌روند.

  • برای کاهش کبودی می‌توانید از کمپرس یخ استفاده کنید.
  • از خنده و گریه شدید خودداری کنید
  • بیمار بعد از عمل بینی از خوردن غذاهای سفت خودداری کند.
  • نوشیدن آب زیاد و خوردن غذاهای مایع توصیه می‌شود (از نوشیدن مایعات با نی بپرهیزد).
  • از انجام فعالیت‌های سنگین خودداری کنید.
  • مراقب باشید گچ بینی‌تان خیس نشود.
  • داروهایی که باعث رقیق شدن خون می‌شود، مصرف نکنید.
  • تا دو هفته بعد از عمل دماغ از استعمال دخانیات خودداری کنید.
  • داروهای‌های تجویز شده پزشک را به موقع مصرف کنید تا از هر گونه عفونت جلوگیری شود.
مرقبت های بعد از جراحی

حرف آخر

اگر تصمیم به عمل بینی دارید حتما ابتدا نظر چند جراح زیبایی بینی با تجربه را بپرسید، با ساختار بینی خود آشنا شوید و روش‌های عمل بینی را بشناسید؛ و بعد از انتخاب جراح مورد نظر تمام سوابق پزشکی خود را در اختیار او بذارید. این را هم بدانید که جراحی بینی استخوانی یا گوشتی می‌تواند برای هر شخص نتیجه‌ایی متفاوت را به همراه داشته باشد که این امر تنها به ویژگی‌های بینی هر فرد و عواملی مانند پوست بینی و استحکام استخوان‌ها و غضروف‌ها بستگی دارد.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.