وبسایت سرآشپز پاپیون: بیشت واش یکی از چندین غذای سنتی و محلی اهالی شهرستان کندلوس در مازندران است. این غذا نوعی آش اسفناج است که با سایر مواد مخلوط میشود و بسیار خوشمزه و اشتها آور است.
مواد لازم
- اسفناج: ۱ کیلوگرم
- نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
- گردو (خرد شده): ۱ پیمانه
- زیره سبز (آسیاب شده): ۱ قاشق چای خوری
- فلفل سیاه: ۱.۵ قاشق چای خوری
- سیب زمینی (خرد شده): ۲ عدد
- شیر: ۱.۵ لیتر
- عدس: ۲ پیمانه
طرز تهیه
۱. عدس را در ظرفی مناسب به همراه وقداری آب و نمک و کمی روغن آبپز کنید تا آب آن تبخیر شده و تنها چند قاشق باقی بماند.در ظرفی جداگانه اسفناج، شیر و سیبزمینی را اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید.
۲. وقتی شیر جوش آمد زیر شعله را کم کنید و ۴۵دقیقه زمان دهید تا مواد با هم بپزند.
۳. حالا در ظرفی مناسب کمی روغن داغ کنید و تمام ادویه ها و گردو را با هم تفت دهید تا جایی که عطر آنها کاملا به مشام برسد.سپس عدس را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید و آنها را به غذا اضافه کنید اجازه دهید موادتان با هم چند جوش بخورند تا طعم بگیرند.سپس غذا را برای سرو آماده کنید.
سایر نکات
- میتوانید از گردو آسیاب شده هم در این غذا استفاده کنید.
- هرچه گردو شما بیشتر باشد غذایتان خوشمزه تر است.
- معمولا این غذا با نمک سرو میشود اما میتوان به آن شکر هم اضافه کرد.
- میتوانید برای پخت عدس هم از شیر استفاده کنید تا غذای شما خوشمزه تر شود.
- اگر اسفناج موحود نبود از برگ چغندر یا جعفری یا سبزی آش استفاده کنید.