وبسایت عجیب ترین: نشریه گاردین در گزارشی شگفت انگیز لیستی از دانشمندان جهان را که به دلایل مختلف آزمایشهای ترسناک یا دردآوری را بر روی خود اجرا کرده بودند، منتشر کرده و از آنها به عنوان شجاعترین و جان سختترین دانشمندان جهان یاد کرده است.
در نوامبر سال ۱۹۰۸، هنری هد از پزشکان بیمارستان لندن مقاله علمی را با عنوان «تجربهای انسانی در زمینه عصبها» در نشریه Brain منتشر کرد و در آن احساسی را که در زمان قطع شدن عصبهای پیرامونی در انسان به وجود میآید را تشریح کرد؛ نکته درد آور در این مقاله این است که وی برای جمع آوری این اطلاعات دست خود را جراحی کرده بود.
در دنیای علم، داستانهای مشابه زیادی وجود دارند و تنها افرادی که به خاطر کمبود داوطلب یا گزینه جایگزین، خود را موضوع آزمایشهایشان قرار دادهاند قهرمان این داستانها نیستند، زیرا موارد بسیاری وجود دارند که با وجود در اختیار داشتن گزینههای متعدد، افراد برای نمایش قدرت، خود را در معرض آزمایشهای علمی وحشتناکی قرار دادهاند.
نشریه گاردین در حال جمع آوری لیستی کامل از مقاومترین و شجاعترین و گاه جان سختترین دانشمندان زن و مرد را منتشر کرده است. در این لیست نمونههایی از دانشمندان متهور، قدرتمند و الهام بخش دیده میشوند، اما در برخی از مواقع، آزمایشهای انجام شده پا را از مرز منطق و عقل فراتر گذاشتهاند.
۱۳- هنری هد: Sir Henry Head
پزشک بیمارستان لندن که بازوی خود را به منظور کشف تغییر احساس در زمان قطع شدن اعصاب پیرامونی و رها کردن آنها برای بهبود پیدا کردن، تحت عمل جراحی قرار داد.
۱۲- گودرون پفلُیگِر: Gudrun Pflueger
خانم کوهنورد اتریشی که به منظور مطالعه بر روی گرگها همواره در تعقیب و ردیابی آنها بود. طی یکی از سفرها وی در حالی دیده شده بود که در نزدیکی گلهای از گرگها، برای نزدیکتر آوردن آنها بر روی زمین دراز کشیده بود و خود را طعمه قرار داده بود.
۱۱- الیزی ویدوسون: Elsie Widdowson
بیوشیمیدان کالج امپریال لندن به همراه همکارش رابرت مک کین به منظور بررسی آثار محدود کردن کالری بر روی سلامت بدن، رژیم غذایی شدیدی را برای مدتی طولانی بر روی خود اجرا کرد. وی از نتیجه مطالعات خود توصیههای حیاتی را برای کمک به افرادی که در کمپهای نازی برای مدتی طولانی در گرسنگی شدید قرار داشته و دچار سو تغذیه شده بودند، به دولت بریتانیا عرضه کرد.
۱۰- مایک استرود: Mike Stroud
دانشمند بریتانیایی در بیمارستان عمومی ساوت هامپتون که در زمینه مقاومت انسان و محیطهای دشوار تخصص دارد، در چندین سفر اکتشافی قطبی حضور داشته که طی یکی از این سفرها عمل نمونه برداری از بافت ماهیچه پای خود را بدون استفاده از مواد بی حس کننده انجام داد.
۹- لئونید روگوزوف: Leonid Rogozov
پزشک روسی که در سال ۱۹۶۰ در ایستگاه تحقیقاتی شوروی مشغول به کار بود. وی در این دوره دریافت که مبتلا به پریتونیت شده و تصمیم گرفت آپاندیس خود را جراحی کند. خود-جراحی وی دو ساعت طول کشید و وی چهار شب پس از جراحی توانست فعالیتهای روزانه خود را از سر بگیرد.
۸- سیسلی ویلیامز: Cicely Williams
یکی از اولین پزشکان زن بریتانیایی که در زمینه بیماریهای کودکان تخصص داشت و رژیم غذایی غنی از پروتئینی را در حین فعالیت در آفریقا خلق کرد که جان بسیاری از انسانها را نجات داد. طی جنگ جهانی دوم و پس از سقوط مالایا وی دستگیر شده و در دو زندان مختلف در ژاپن اسیر شد، وی در این دوره نیز به فعالیتهای خود ادامه داد و با به خطر انداختن جان خود به درمان بیماران پرداخت.
۷- جان استپ: John Stapp
جراح سابق نیروی هوایی آمریکا که به واسطه یک سری آزمایشهایی که به منظور شناسایی بالاترین سرعت و شتابی که انسان میتواند از آن جان سالم به در ببرد، به سریعترین مرد جهان مشهور شد. وی ماجراجوییهای خود را با کمک وسیله نقلیهای انجام میداد که به آن موتور جت وصل شده بود و نتیجه آزمایشهای وی استخوانهای شکسته، شبکیه چشم متلاشی شده و چندین آسیب بدنی جدی دیگر بود.
۶- تیموتی لیری: Timothy Leary
روانشناس آمریکایی که ریچارد نیکسون را خطرناکترین مرد آمریکا میدانست و به این شهرت داشت که به بهانه انجام مطالعات علمی به شدت از داروهای روانگردان استفاده میکند.
۵- آیزاک نیوتن: Sir Isaac Newton
از مشهورترین دانشمندان جهان که با آزمایش بر روی بدن خود هیچ مخالفتی نداشت، در یکی از موارد، وی سوزنی را در کاسه چشم خود فرو برده و آن را به پشت کره چشمش فشرد تا انحنای آن را تغییر دهد. وی نتیجه این آزمایش را مشاهده چندین دایره سفید، سیاه و رنگی گزارش کرده است.
۴- ادوارد هریسون: Edward Harrison
شیمی دانی که به ازای ابداع ماسک ضد گاز طی جنگ جهانی اول جان خود را از دست داد، ابداعی که جان هزاران نفر را در جنگ نجات داد. وی برای ابداع این ماسک خود را در اتاقکهای سر بسته در معرض گازهای سمی قرار میداد و در نهایت در سن ۴۹ سالگی جان خود را از دست داد.
۳- لارنس پاتریک: Lawrence Patrick
متخصص بیومکانیک آمریکایی که در اجرای آزمایشهای ساختگی تصادفهای انسانی تخصص داشت. وی که از محققان دانشگاه وین استیت به شمار میرفت به بهانه یافتن روشهای ایمنی در پی اطلاعاتی درباره حوادثی بود که انسان میتوانست در برابر آنها دوام بیاورد. در یکی از آزمایشها قطعه فلزی ۱۰ کیلوگرمی به سینه وی کوبیده شد تا اثرات مخرب کیسههای هوای درون خودروها مورد بررسی قرار گیرد. وی همچنین برای بررسی تأثیر شتاب و سرعت بالا بر بدن انسان بارها بر نقلیههای جت دار سوار شد. در آزمایشی دیگر برای درک دقیق مکانیزم خرد شدگی، وزنهای سنگین بر روی گونه وی کوبیده شد.
۲- آناتولی بوگروسکی: Anatoli Bugorski
در ۱۳ جولای ۱۹۷۸ این دانشمند روسی در قدرتمندترین دستگاه شتابدهنده ذرهای شوروی سابق، دچار حادثهای کوچک شد. به دلیل نقص در تجهیزات ایمنی یک پرتو پروتونی با سر وی برخورد کرد و وی نوری درخشانتر از هزاران خورشید را در برابر چشمانش مشاهده کرد. در حالی که پزشکان از وی قطع امید کرده بودند، وی به شکلی عجیب زنده ماند و جدا از حملههای گاه و بی گاهی که به او دست میدهد، گنجایش ذهنی وی دچار آسیب دیدگی نشد.
۱- بری مارشال: Barry Marshall
پزشک استرالیایی که یک ظرف کشت باکتری مملو از باکتری هلیوباکتر پیلوری را نوشید تا ثابت کند این باکتری باعث زخم معده شدید میشود، البته در نهایت موفق شد به خاطر تلاشهای فراوانش جایزه نوبل را دریافت کند.