مجله اینترنتی انعکاس
مطالب جذاب وخواندنی وب

مرغ‌های سربی یا آنتی‌بیوتیکی!

روزنامه جام جم: اغلب در مورد مرغ‌های بسته‌بندی از گوشه و کنار اخبار ضد و نقیضی منتشر می‌شود. تعدادی از این خبرها شایعه و کذب محض، اما برخی موضوعاتی است که باید صحت و سقم آن مورد بررسی قرار گیرد. با توجه به مطالبی که در مورد آلودگی مرغ‌های بسته‌بندی به سرب و برخی آنتی‌بیوتیک‌ها مطرح است و باورهایی که در خصوص مرغ‌های طعم‌دار و منجمد و تاریخ گذشته در میان مردم و در شبکه‌های مجازی در حال انتشار است با دکتر آراسب دباغ‌مقدم، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش گفت‌وگویی انجام دادیم.

چندی پیش خبری در‌خصوص آلودگی مرغ‌ها به سرب منتشر و از آن زمان تا به امروز باعث نگرانی بسیاری از خانواده‌ها شده است. دکتر دباغ‌مقدم می‌گوید این‌که گفته می‌شود مرغ‌ها آلوده به مقداری سرب هستند نیاز به اثبات دارد. واقعیت این است که سرب می‌تواند از محیط جذب بدن مرغ شود و اگر آلودگی احتمالی وجود داشته باشد در مرغداری‌هایی است که در کنار بزرگراه‌ها، فاضلاب‌های صنعتی و کارخانجات شیمیایی احداث شده‌اند. به این واسطه مرغ‌ها با آشامیدن آب حاصل از این فاضلاب‌ها، به سرب و دیگر فلزات سنگین آلوده می‌شوند.

البته احتمال انتقال سرب از طریق دان مرغ که در خاک‌های آلوده به سرب پرورش یافته هم وجود دارد که باید آزمایش های مختلف انجام و وجود آن اثبات شود. خانواده‌ها در‌خصوص آلودگی مرغ به سرب نباید نگران باشند، زیرا دامپزشک سلامت مرغ‌ها را پیش از انتقال به کشتارگاه و دو بار پس از آن طی مراحل مختلف بررسی و اگر مورد مشکوکی وجود داشته باشد آزمایش های لازم انجام می‌شود.

مرغ‌های سربی یا آنتی‌بیوتیکی!

صحت باقیمانده آنتی‌بیوتیک در مرغ‌ها

مدت زمان زیادی طول کشید تا اکثر خانواده‌ها پذیرفتند که به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی از هورمون برای مرغ‌ها استفاده نمی‌شود. حال بحث وجود باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیک در مرغ و مقاومت دارویی که در بدن مصرف‌کننده ایجاد می‌کند خانواده‌ها را جویای دانستن صحت و سقم این موضوع کرده است. این متخصص می‌گوید طبق تحقیقاتی که اخیرا روی تعدادی از مرغ‌ها و تخم‌مرغ‌های موجود در بازار انجام شده بیانگر استفاده نادرست تولیدکنندگان از آنتی‌بیوتیک‌ها و وجود باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیک در این محصولات است که برخلاف باور اغلب خانواده‌ها این ترکیبات با دور ریختن آب پخت اولیه مرغ‌ها به مدت پنج تا ده دقیقه و استفاده از هویج و سایر سبزیجات حذف نخواهد شد و پایش دائمی محصولات پروتئینی از سوی سازمان‌های ذی‌ربط به منظور احراز سلامت آن برای مصرف‌کننده ضروری است.
​​​​​​​
دل و سنگدان مرغ را بخوریم؟

کلیه و کبد (جگر سیاه) دو عضو سم‌زدای بدن جهت دفع سموم و داروهای مصرفی است و بر اساس مطالعات انجام شده، چون در بسیاری از مرغداری‌های صنعتی دوره‌های منع مصرف مرغ بعد از تجویز داروهای مختلف مانند آنتی‌بیوتیک‌ها رعایت نمی‌شود و مقدار زیادی از این داروها در جگر مرغ باقی می‌ماند، مصرف آن چندان توصیه نمی‌شود. اما مصرف دل و سنگدان مرغ مشکل خاصی نداشته و می‌توان آن را مصرف کرد.

سلامت مرغ‌های طعم‌دار

برخی خانواده‌ها بر این باورند مرغ‌هایی که در برخی فروشگاه‌ها و سوپر گوشت‌های بزرگ قطعه‌بندی، تکه و طعم‌دار می‌شوند از انواع مرغ‌های بی‌کیفیت و تاریخ گذشته هستند. دکتر دباغ‌مقدم می‌گوید از نظر قانونی اگر هر مرکز یا فروشگاهی بخواهد فرآوری خاصی روی گوشت و مرغ انجام دهد باید مجوز فرآوری گوشت از سازمان دامپزشکی کشور را داشته و یک دامپزشک ناظر هم در آن فروشگاه حاضر باشد. در غیر این صورت خرید گوشت و مرغ طعم‌دار یا فرآوری‌شده از این فروشگاه‌ها را توصیه نمی‌کنیم.

مرغ وایتکسی!

گاهی در برخی وب‌سایت‌ها اخباری مبنی بر سفید کردن بدن مرغ‌ها با وایتکس منتشر می‌شود. به گفته عضو هیات علمی دانشگاه تا زمانی که مرغ‌ها بدون بسته‌بندی عرضه می‌شدند برخی عرضه‌کنندگان اقدام به سفید کردن مرغ با وایتکس می‌کردند، چون اغلب خانواده‌ها مرغی را تازه‌تر و بهتر می‌دانستند که پوست سفیدتری داشته باشد که البته مصرف وایتکس در مقادیر کم نه موجب بیماری می‌شود و نه از ارزش غذایی مرغ می‌کاهد. خوشبختانه این روزها که مرغ به صورت بهداشتی و در بسته‌بندی به دست مصرف‌کننده می‌رسد هیچ نگرانی خاصی در مورد مصرف این نوع ترکیبات وجود ندارد.

مرغ‌های سربی یا آنتی‌بیوتیکی!

مرغ گرم یا منجمد؟

با توجه به سیاست تنظیم بازار و ورود تعدادی مرغ‌های منجمد وارداتی به برنامه غذایی، این پرسش مطرح است که آیا می‌توان به این مرغ‌ها اعتماد کرد. این متخصص می‌گوید هر فرآورده و محصول گوشتی که بخواهد وارد کشور شود تحت نظارت سازمان دامپزشکی قرار می‌گیرد و از نظر سلامت و کیفیت قابل اطمینان هستند و در صورتی که مرغ‌های منجمد به خوبی فرآیند انجماد را طی کرده باشند در مقایسه با مرغ‌های گرم از جهت ارزش تغذیه‌ای تفاوت چندانی ندارند.

این مرغ‌ها خوراک دام‌ هستند

با ورود مرغ‌های منجمد به بازار برخی اقدام به خرید تعداد زیادی مرغ و ذخیره سالانه آن در فریزر می‌کنند با این تصور که مرغ‌های منجمد با گذشت تاریخ مصرف فاسد نمی‌شوند. به گفته دکتر دباغ‌مقدم، فسادپذیری مرغ از گوشت قرمز بالاتر است و مرغ گرم یا منجمد پس از گذشت تاریخ مصرف مندرج روی بسته‌بندی غیرقابل مصرف می‌شوند و در مواردی که دچار فساد میکروبی نشده باشند تنها برای خوراک دام قابل مصرف هستند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.