مجله اینترنتی انعکاس
مطالب جذاب وخواندنی وب

نحوه استفاده از انواع دندان گیر‌ و مزایا و معایب هرکدام

 نوزاد شما نیز دچار خارش لثه شده و می‌خواهد دندان دربیاورد؟ شاید به فکر خرید دندان‌ گیر برای او افتاده‌اید، اما می‌خواهید دقیقا بدانید نحوه استفاده از دندان گیر چگونه است؟ آیا دندان گیر برای سلامتی نوزاد خطری در پی دارد یا می‌توان با خیال راحت از آن استفاده کرد؟ اولین چیزی که باید درباره دندان گیر بدانید این موضوع است که برای نوزادان ۴ تا ۷ ماهه مناسب است؛ درست همان وقتی که دندان‌های نوزاد شروع به رشد می‌کنند و می‌خواهند لثه را شکافته و جوانه بزنند. البته این یک نسخه کلی نیست و بعضی از نوزادان ممکن است دیرتر دندان در بیاورند. در این بخش از ستاره درباره دندان گیر و مزایا و معایب آن سخن خواهیم گفت؛ سپس انواع دندان گیر‌های موجود در بازار را معرفی می‌کنیم و می‌گوییم که بهترین نمونه دندانگیر برای نوزادان کدام است.

مزایای استفاده از دندان گیر

دندان در آوردن بخشی از زندگی هر نوزاد است و مادران باید قبل از شروع این مرحله درباره آن دانش کافی داشته باشند. دندان‌ها برای این که بیرون بیایند، به لثه نوزاد فشار زیادی وارد می‌کنند. همین باعث می‌شود که نوزاد احساس خارش در لثه‌هایش داشته و بی‌قرار شود؛ برای غلبه بر این بی‌قراری، می‌توان از دندان گیر استفاده کرد.

نوزاد دندان گیر را روی لثه‌هایش می‌کشد و همین باعث می‌شود که خارش لثه‌ها کمتر شده و با دندان گیر سرگرم شود. اگر دندان گیری که می‌خرید رنگی باشد، نوزاد با رنگ‌ها آشنا شده و مهارت‌های شناختی وی تقویت پیدا می‌کند. البته مزایای دندان گیر تنها به همین جا ختم نمی‌شود. اگر دندان گیر در دسترس نوزاد باشد، او هر چیزی را برای مهار کردن خارش لثه‌هایش استفاده نخواهد کرد؛ بنابراین احتمال وارد شدن مواد آلوده به دهان و بدن نوزاد کمتر می‌شود.

مزایای دندان گیر

معایب استفاده از دندان گیر

مهم‌ترین عیب استفاده از دندان گیر، مربوط به دندان گیر‌هایی است که از جنس پلاستیک ساخته می‌شوند. تحقیقات نشان می‌دهد که در مواد پلاستیکی از جمله دندان گیر، بیس فنول یا BPA وجود دارد. این ترکیب شیمیایی بسیار خطرناک هستند و روی سلامتی انسان و مخصوصاً نوزادان تأثیر بسزایی دارند.
از دیگر معایبی که برای دندان گیر‌ها استفاده شده، می‌توان به وجود مایع درون دندان گیر اشاره کرد. در صورتی که دندان گیر حاوی مایع خاصی باشد، احتمال دارد که در تماس با لثه نوزاد پاره شود و مواد مورد نظر موجب مسمومیت یا خفگی نوزاد شوند.
دندان گیر‌هایی که کوچک هستند یا از بخش‌های مختلف ساخته شده‌اند هم سلامت نوزاد را به خطر می‌اندازند. به همین دلیل توصیه می‌شود که تا حد امکان از این دندان گیر‌ها استفاده نکنید.
مورد دیگری که به عنوان معایب دندان گیر به آن اشاره شده، آلوده شدن دندان گیر در تماس با محیط اطراف است. با توجه به این که دندان گیر مرتب در دست نوزاد است، احتمال دارد که بار‌ها آن را به زمین بیاندازد یا به جا‌های مختلف بمالد و درون دهانش بگذارد. برای پیشگیری از این کار می‌توانید دندان گیر را به گوشه‌ای از لباسش وصل کنید. البته در هر صورت باید مرتب دندان گیر را با آب گرم ضد عفونی کنید تا میکروب‌های آن از بین برود.

انواع دندان گیر

انواع دندان گیر و معرفی بهترین نمونه آن

دندان گیر‌ها در نمونه‌های مختلف تولید می‌شوند. در اینجا انواع دندان گیر که بیشتر از مدل‌های دیگر رایج هستند را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

۱. دندان گیر پلاستیکی

همان‌طور که گفتیم در ترکیبات دندان گیر‌های پلاستیکی ماده شیمیایی وجود دارد که برای سلامت نوزاد مضر است. از جمله عوارضی که ماده مرسوم BPA روی نوزادان دارد، می‌توان به افزایش خطر ابتلا به اوتیسم، دیابت و سرطان اشاره کرد. امروزه این دندان گیر‌ها کمتر از سایر مدل‌ها استفاده می‌شوند.

۲. دندان گیر سیلیکونی

دندان گیر‌های سیلیکونی جایگزین خوبی برای دندان گیر‌های پلاستیکی هستند. این دندان گیر‌ها ساختاری نرم دارند. به همین خاطر لثه‌های لطیف کودک موقع استفاده از آن‌ها صدمه نمی‌بیند. دندان گیر‌های سیلیکونی هیچ خطری برای سلامتی کودک ندارند.
تنها مشکلی که برای این دندان گیر‌ها ذکر شده این است که بافت نرم دندان گیر موجب جذب پشم و کرک به آن می‌شود. این کرک‌ها وارد بدن کودک می‌شوند و ممکن است برای وی مشکل جدی ایجاد کنند. به همین خاطر است که دندان گیر‌های سیلیکونی هم نتوانسته‌اند محبوبیت زیادی در بین کاربران پیدا کنند.

۳. دندان گیر‌های پارچه‌ ای

نوع خاصی از دندان گیر‌ها وجود دارد که از جنس پارچه هستند. این دندان گیر‌ها از کتان خالص ساخته می‌شوند تا هیچ گونه حساسیت و آلرژی برای نوزاد ایجاد نشود.

با وجود این که دندان گیر‌های پارچه‌ای رنگ بندی‌ها و طراحی‌های خاص خودشان را دارند و نوزادان جذب آن‌ها می‌شوند، اما شستشوی این مدل دندان گیر‌ها سخت است و توصیه نمی‌شود از آن‌ها استفاده کنید.

۴. دندان گیر‌های چوبی

دندان گیر‌های چوبی محبوب‌ترین و سالم‌ترین دندان گیر‌های موجود در بازار هستند. این دندان گیر‌ها مشکلات دندان گیر‌های دیگر را ندارند.

چوب آلودگی‌های محیط را به خودش جذب نمی‌کند و شستشو و ضد عفونی کردن آن راحت است. همچنین هیچ ماده سمی در چوب وجود ندارد که موجب به خطر افتادن سلامتی نوزاد شود.
البته موقع انتخاب دندانگیر چوبی حتماً به این موضوع توجه کنید که، موقع پرداخت چوب از مواد شیمیایی مضر استفاده نشده باشد. همچنین به دندان گیر خوب نگاه کنید که صاف باشد و هیچ گونه تراشه یا خردگی در چوب نباشد. چرا که تراشه یا خراش چوب می‌تواند به نوزاد صدمه بزند.

معرفی مدل‌ های دندانگیر

برای اینکه کودک راغب باشد که از دندان گیر استفاده کند، می‌توانید دو یا چند مدل از دندان گیر‌های موجود در بازار را برایش بخرید. در اینجا انواع مدل‌های دندان گیر را برای آشنایی بیشتر معرفی کرده‌ایم.

  • دندان گیر حلقه‌ای
  • دندان گیر گردنبندی
  •  دندان گیر گیره دار
  • دندان گیر مدل دستکش
  • دندان گیر صدادار
  • دندان گیر‌های چند مرحله‌ای (برای استفاده در بازه‌های زمانی مختلف دندان دار شدن نوزاد)
  •  دندان گیر‌های جدید به شکل یک تکه پیتزا و…
  •  دندان گیر اسباب بازی

مدل های مختلف دندان گیر

سخن آخر

دندان در آوردن نوزاد، یکی از مراحل دشوار در زندگی او است. در این مرحله نوزاد بی‌قرار است و دائماً می‌خواهد هر چه به دستش می‌رسد را به سمت دهانش ببرد. برای این که بتوانید خارش لثه‌های فرزندتان را کم کرده و آرامش را به او هدیه کنید، می‌توانید یک دندان گیر خوب خریداری کنید.
دندان گیری که می‌خواهید بخرید نباید حاوی مواد مضر شیمیایی باشد. همچنین توجه به این نکته ضروری است که دندان گیر نباید تکه تکه شود و خطری برای نوزاد در پی داشته باشد. دندان گیری را بخرید که ایمن است و قیمت مناسبی دارد. این دندان گیر نباید خیلی بزرگ یا خیلی کوچک باشد. انتخاب اندازه مناسب دندان گیر استفاده از آن را برای نوزاد آسان می‌کند.
در بین مدل‌های مختلف دندانگیر، دندان گیر‌های چوبی کیفیت ساخت بهتری داشته‌اند و ضرر آن‌ها برای نوزاد کمتر بوده است؛ بنابراین موقع خرید دندان گیر حتماً به نمونه‌های چوبی هم توجه کنید.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.