کیکهای میوهای وارونه یک نمونه از کیکهای جالب و بامزهای هستند که در آنها تاکید فراوانی بر وجود میوه و تزئین کیک به وسیله آن است. برای اینکه یک کیک وارونه داشته باشیم باید ابتدا میوهها و شیرین کننده همراه آنها را در کف ظرف بچینیم سپس سایر مواد را روی میوهها بریزیم به این ترتیب موقع وارونه کردن ظرف کیک، میوهها روی کیک قرار میگیرند.
در واقع چیزی شبیه ته دیگ خودمان. احتمالا با کیک آناناس وارونه به عنوان مشهورترین آنها آشنا هستید، اما به جز این از گیلاس، توت فرنگی، گلابی، سیب، انبه، مرکبات، هلو و آلو و حتی اخیرا هم گیاهان معطری مثل ریحان و آویشن لیمویی و یا حتی ریواس هم برای این نوع خوراکی، استفاده میشوند. میوههای تازه برای این نوع دسر عالی هستند، اما میوههای کنسروی و یا یخ زده هم خوب است.
کیک سیب وارونه با وجود لایه شکر و کره که در میان قطعات سیب قرار گرفته، طعمی عالی گرفته است. با وجود این ظاهر زیبا و طعم عالی، آماده کردن این کیک بسیار ساده است. بعد از درست کردن کیک هم نیازی نیست که زیاد منتظر بمانید تا خنک شود (تا بتوانید آن را از قالب درآورید به این ترتیب ترک برنمیدارد یا نمیشکند) بلکه آن را بصورت گرم با بستنی وانیلی سرو میکنید.
مواد تشکیل دهنده کیک سیب وارونه چه هستند؟
شکر قهوهای و شکر سفید: شکر قهوهای طعمی کاراملی ایجاد میکند و برای همراهی با سیب عالی است. شکر سفید هم مثل شکر قهوهای رطوبت کیک را میگیرد و به آن طعمی شیرین میدهد.
نمک: وجود نمک در کیکها بسیار لازم است، چون باعث تعادل مزهها شده و از بیمزه شدن کیک جلوگیری میکند.
شیرترش: در این دستورالعمل استفاده از شیرترش عالی میشود، اما شما میتوانید از شیر ساده استفاده کنید.
ادویه: در اینجا از دارچین و جوز استفاده شده است، اما شما میتوانید از ادویه پای سیب که شامل دارچین، زنجبیل، جوز و هل است، استفاده کنید.
مواد لازم
مواد رویه
- شکر قهوهای روشن: ۳/۴ پیمانه (۱۵۰ گرم)
- کره: ۱/۴ پیمانه (۵۰ گرم)
- پودر دارچین: ۱/۲ قاشق چایخوری
- پودر جوز: ۱/۴ قاشق چایخوری
- نمک: ۱/۸ قاشق چایخوری
- سیب طلایی: ۲ عدد متوسط، پوست و هسته گرفته و ورقه شده به ضخامت ۱ سانتیمتر
- آب لیمو: ۲ قاشق چایخوری
کیک
- آرد: ۱ و ۱/۲ پیمانه (۲۱۲ گرم)
- بیکینگ پودر: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
- کره: ۱/۲ پیمانه (۱۰۰ گرم)
- شکر سفید: ۳/۴ پیمانه (۱۵۰ گرم)
- تخم مرغ: ۲ عدد، بزرگ
- اسانس وانیل: ۱ قاشق چایخوری
- شیر ترش یا شیر: ۲/۳ پیمانه، هم دمای محیط
طرز تهیه
۱. فر را با درجه حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس روشن کنید. یک ظرف مربع با ابعاد ۲۲ سانت را با اسپری روغن، چرب کنید.
۲. برای درست کردن مواد رویه: داخل کاسهای با اندازه متوسط، شکر قهوهای، کره ذوب شده، دارچین و جوز و نمک را مخلوط کنید. این مواد را داخل کف ظرف پهن کرده و صاف کنید.
۳. روی سیبهای ورقه شده، آب لیمو بریزید تا براق بمانند. سیبها را بصورت یک لایه و ردیفی روی لایه شکر قهوهای بچینید.
۴. در کاسهای دیگر، آرد، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید.
۵. داخل کاسه همزن یا کاسهای با اندازه مناسب، شکر و کره را با همزن آنقدر بزنید تا کمرنگ و پف شود. تخممرغها را یکی یکی اضافه کنید و اطراف کاسه را تمیز کنید سپس وانیل را هم با مواد مخلوط کنید.
۶. ۱/۳ مخلوط آرد را روی مخلوط کره و شکر بریزید و با هم ترکیب کنید. ۱/۲ شیرترش را افزوده و ترکیب کنید. ۱/۳ مخلوط آرد را داخل کاسه بریزید سپس ۱/۲ باقی مانده شیرترش را اضافه کنید. در انتها بقیه مخلوط آرد را داخل کاسه بریزید. کنارههای کاسه را تمیز کنید و مواد را به طور یکدست با هم مخلوط کنید.
۷. خمیر را روی لایه سیب داخل ظرف بریزید. سطح خمیر را صاف کنید. آن را در فر گرم به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه بپزید یا تا زمانی که خلال دندان را در آن فرو میکنید، تمیز بیرون بیاید. پس از پخت به مدت ۱۵ دقیقه روی توری خنک کننده بگذارید.
۸. لبههای کیک را با چاقو از ظرف جدا کنید تا کیک از ظرف جدا شود و به راحتی بتوانیم آن را روی بشقاب بگذاریم. کیک را بصورت تکههای تک نفره برش بزنید و همان طور گرم و یا در صورت دلخواه با بستنی وانیلی سرو کنید.
نکات مهم
سیب زرد یا سبز در این دستور خیلی خوب است. به جای سیب میتوانید از میوههای دیگر هم استفاده کنید که در متن گفته شده است.
اگر مقداری از کیک باقی ماند، آن را در یخچال نگهداری کنید. موقع سرو هم ابتدا بگذارید به دمای اتاق برسد.
در اینجا همزن برقی فقط برای هم زدن کره و شکر استفاده میشود.
منبع: cookingclassy