رابطه جنسی در زمان شیوع کرونا ویروس
کرونا ویروس جدید که سبب کووید ۱۹ می شود، به سرعت در سرتاسر جهان منتشر شده. در بسیاری از کشورها، انتشار این ویروس سبب شد که افراد رعایت فاصله اجتماعی را تمرین کنند. خیلی از افراد نمی دانند که آیا ملاقات با دیگران و داشتن رابطه جنسی در طول شیوع کرونا ویروس امری بی خطر است یا نه؟
فرصت استثنایی کاهش وزن برای نوروز
تنظیم رژیم اختصاصی با توجه به علایق غذایی و مزاح شما
لاغری تضمینی و اصولی
برای دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت نام روی دکمه زیر کلیک کنید
نمی توان به سادگی به این سوال با “بله” یا “خیر” پاسخ داد. میزان خطر، بسته به عوامل گوناگونی نظیر این موارد متفاوت است:
- می خواهید فرد جدیدی را ملاقات کنید
- ازدواج کرده اید و فردی در زندگی تان هست
- با همسرتان زندگی می کنید
- شما و همسرتان به طور کلی قادر به پرهیز از داشتن تماس با افراد دیگر و محیط خارج از خانه هستید.
- شما و همسرتان در دسته ای از افراد هستید که به میزان زیاد در معرض این ویروس قرار دارند.
- شما و همسرتان علائم کووید ۱۹ را دارید و/یا تست کووید ۱۹ شما مثبت بوده است.
اگر شما، کسی که با او زندگی می کنید یا کسی که با او در تماس هستید علائم کووید ۱۹ را از خود نشان داد (از جمله سرفه، تب، تنگی نفس) فرد بعد از مثبت شدن نتیجه تست، باید در داشتن ارتباط با دیگران وقفه ایجاد کند. در این زمان نه رابطه جنسی داشته باشید و نه به ملاقات کسی بروید. در این شرایط با پزشک تماس بگیرید، از او بپرسید که آیا به انجام تست کووید ۱۹ نیاز است یا نه و ببینید چگونه باید معاینه شوید.
باید از بقیه افراد (همچون سایر اعضای خانواده) دور بمانید و اقدامات احتیاطی درستی را برای کاهش خطر انتقال بیماری به دیگران رعایت کنید. (اگر آنفولانزا یا سرماخوردگی دارید همچنان باید مراقب باشید که دیگر اعضای خانواده را بیمار نکنید). نباید به بیمارستان و مراکز درمانی نظیر کلینیک ها مراجعه کنید مگر این که پزشک توصیه کند یا اگر علائمی دارید که به درمان فوری نیاز دارند.
آیا کرونا ویروس می تواند از طریق رابطه جنسی منتقل شود؟
برای انتقال کووید ۱۹، لزوما نیازی به داشتن رابطه جنسی با فردی که بیمار است نیست. کرونا ویروس به روش های دیگر (همچون از طریق ذرات تنفسی آلوده) منتقل می شود. ترشحات دهان (از جمله بزاق و خلط) و بینی می توانند حاوی ویروس باشند. حتی اگر فردی که با او رابطه جنسی دارید را نبوسید، اما به قدری به هم نزدیک هستید که در تماس نزدیک با هم نفس بکشید پس در معرض این ویروس قرار دارید. به علاوه ممکن است سطحی را لمس کنید که فرد آلوده به ویروس آن را لمس کرده باشد.
در نتیجه تنها راه انتقال کرونا ویروس از طریق رابطه جنسی نیست. اگر تا حدی به فرد بیمار نزدیک هستید که با او رابطه جنسی دارید، به قرار گرفتن در معرض کووید ۱۹ نیز نزدیک هستید.
با این که برای داشتن اطلاعات کافی درباره کووید ۱۹ خیلی زود است، اما شواهدی وجود ندارد که نشان دهد انواع کرونا ویروس قبلی در مایع منی یا ترشحات واژن وجود داشتند. اما باید گفت که انواع مختلفی از کرونا ویروس ها در مایعات مختلفی از بدن یافت می شدند. به همین خاطر ممکن است ویروسی که سبب کووید ۱۹ (SARS-CoV-2) می شود در سایر ترشحات بدن یافت شود؛ اما قرار گرفتن در برابر ذرات تنفسی بیمار اصلی ترین راه انتقال است.
رابطه جنسی با فردی که با او زندگی می کنید
خطر داشتن رابطه جنسی در زمان شیوع کرونا ویروس، تا حد زیادی به این بستگی دارد که با چه کسی رابطه جنسی دارید. اگر در حال حاضر با کسی زندگی می کنید و رختخواب تان مشترک است، دیگر داشتن یا نداشتن رابطه جنسی برای انتقال ویروس چندان اثری ندارد. اگر یکی از شما کووید ۱۹ داشته باشد، احتمال قرار گرفتن دیگری در برابر این ویروس خیلی بالاست. در چین، انتقال در خانواده، اصلی ترین منبع برای عفونت کووید ۱۹ جدید بود. در نتیجه داشتن رابطه جنسی در این شرایط چندان مطرح نیست و خطر اضافه ای محسوب نمی شود. پس اگر هر دویتان می خواهید رابطه جنسی داشته باشید، ترس از کرونا ویروس دلیل خوبی برای پرهیز از آن نیست. (این برای شرایطی است که هر دوی شما هیچ علائمی ندارید. اگر یکی از شما علائمی دارد، یا نتیجه تست تان مثبت شده باید اقدامات احتیاطی را رعایت کنید تا خطر انتقال ویروس به دیگران را تا حد ممکن کاهش دهید.)
رابطه جنسی با فردی که با او زندگی نمی کنید
اگر می خواهید با فردی که با او زندگی نمی کنید رابطه جنسی داشته باشید، بهتر است درباره خطرات آن و فاصله اجتماعی فکر کنید. اگر هر دوی شما تنها زندگی می کنید، از خانه کار می کنید، از قرار گرفتن در موقعیت های اجتماعی می پرهیزید و تنها با همدیگر ملاقات می کنید شرایط متفاوت است با زمانی که چندین هم اتاقی دارید، یا یکی از شما در محیطی شلوغ کار می کند. در موقعیت اول اگر تصمیم به برقراری رابطه جنسی کنید، هر دوی شما دارید ریسک می کنید. در این شرایط اگر یکی از شما با کووید ۱۹ آلوده باشد و دیگری را نیز عفونی کند، احتمال این که افراد زیادی را در معرض این ویروس قرار دهید کم است.
اما اگر یکی از شما یا هر دوی شما به علت شغل تان با افراد زیادی در محیط بسته در ارتباط هستید، خطر بودن در معرض ویروس متفاوت است. در این شرایط، باید مد نظر داشته باشید که ممکن است برای هر فردی که در تماس نزدیک با او هستید خطری برای تماس با ویروس باشید. خطر عفونت بسته به این که کووید ۱۹ تا چه در حد محل زندگی تان رایج است، متفاوت است.
تا زمانی که یک تست همه جانبه انجام نشود، نمی توان با اطمینان کامل گفت که ویروس در چه جاهایی وجود دارد و در چه جاهایی وجود ندارد. اگر در جایی زندگی می کنید که اقدامات احتیاطی برای حفظ فاصله اجتماعی به میزان زیاد رعایت می شوند (مثلا جایی که تمام یا بیشتر مکان های عمومی بسته شده اند، و پیشنهاد شده که همیشه حداقل ۶ فوت از دیگران فاصله داشته باشید) داشتن رابطه جنسی یا حتی ملاقات با هم، با ایده رعایت فاصله اجتماعی همخوانی ندارد. اگر تصمیم به انجام این کار را دارید، در نظر بگیرید که این انتخاب تان نه تنها روی شما بلکه روی تمام افراد آسیب پذیر در زندگی تان تاثیر می گذارد. بهتر است در این شرایط روابط خود را به تماس تلفنی یا تصویری محدود کنید.
ملاقات با افراد جدید
در زمان شیوع این ویروس گسترده و جهانی بهتر است به جای ملاقات با هم، به صورت آنلاین با عزیزان تان در ارتباط باشید. خیلی از کشورها هم اکنون رستوران ها، مکان های عمومی و سایر مکان هایی که افراد می توانند دور هم جمع شوند را بسته اند. بیرون رفتن و ملاقات با افراد جدید، در شرایطی که جوامع در حال تلاش برای محدود کردن انتقال این ویروس مسری هستند، ایده مناسبی نیست. به جای این کار به صورت آنلاین با دیگران در تماس باشید یا با اعضای خانواده با هم فیلم ببینید.
اگر با وجود وضعیت کنونی این ویروس تصمیم به ملاقات با دیگران داشتید و یکی از شما علائمی نظیر تب داشت، بهتر است مهمانی را کنسل کنید. اگر یکی از شما با فردی که مشکوک یا مبتلا به کووید ۱۹ بوده در ارتباط بوده، بهتر است مهمانی را کنسل کنید. برای کاهش خطر عفونت، توصیه های بهداشتی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) و توصیه های مختص کشور خودتان را رعایت کنید.
کلام آخر
حفظ فاصله اجتماعی برای هر کسی سخت است. اما بسته به این که چه کسی هستید، چگونه زندگی می کنید و سایر موارد، رعایت این فاصله می تواند برای شما دشوارتر باشد. در این شرایط باید تمام تلاش تان را انجام دهید تا سلامت ذهن و جسم خود را حفظ کنید. این گونه می توانید به جامعه خود کمک کنید. می توانید حواس خودتان را با مطالعه و فیلم دیدن پرت کنید. خیلی از افراد نیاز دارند که تحرک داشته باشند یا با دیگران در ارتباط باشند اما در خانه نیز می توان این موارد را انجام داد.