آموزش تهیه آبدوغ خیار؛ به استقبال تابستان برویم!
طرز تهیه آبدوغ خیار، نهتنها پیچیده نیست بلکه بهدلیل سنتی که در پس آن نهفته است، بسیار آشناست. بسیاری از ما با شنیدن نام این غذا خاطرات خوشی از بزرگترها را در ذهن مرور میکنیم؛ بسیاری از ما هم فوراً یاد فصل گرما میافتیم و خنکایی که این غذا به تابستان گرم ما میبخشید. ازقضا این روزها طرفداران این غذا پای آن را به کافهها نیز باز کردهاند. بااینهمه اگر با ما همراه باشید، ما برایتان از این غذا گفتهایم و طرز تهیه آبدوغ خیار را توضیح دادهایم.
فواید آبدوغ خیار
آبدوغ خیار غذایی ساده و سریع و ارزان است؛ علاوهبراین فواید این غذا میتواند شما را وادار کند که در فصل تابستان آن را در برنامهی غذایی خود بگنجانید.
این غذا همهی فواید ماست را دارد. همچنین منبعی برای تأمین کلسیم و پروتئین است؛ همچنین از منیزیم سرشار است. این غذا میتواند بهعنوان پیشغذا هم مصرف شود؛ چون اشتهاآور است. همینطور نباید فراموش کرد که این غذای ساده هضم راحتی دارد و بدون عوارض گوارشی است. بهدلیل وجود باکتریهای مفید در دوغ، گوارش شما را بهبود میبخشد. در کنار همهی اینها آبدوغ خیار فیبر لازم برای بدن را هم تأمین میکند؛ همچنین عطش را رفع و البته بیخوابی شبانه را هم برطرف میکند.
اگر در آبدوغ خیار از گردو استفاده کنید، جای خوشوقتی بیشتری است؛ چون در کنار طعم دلچسب گردو، پتاسیم و اسیدفولیک شما تأمین میشود و کلسترول شما کاهش مییابد.
آبدوغ خیار، راهکاری برای کاهش وزن
اگر به دنبال رژیم غذایی مناسبی برای کمکردن وزن بدنتان هستید، حتماً آبدوغ خیار را در میان وعدههای غذاییتان بگنجانید. این غذا میتواند بدون هیچ عوارض جایگاه ویژهای در برنامهی غذاییتان پیدا کند و نهتنها مواد لازم برای بدن شما را تأمین کند، تا حد زیادی به لاغرشدن و کمکردن وزنتان کمک کند.
در تأثیر آبدوغ خیار بر لاغری، خیار نقشی اساسی بر عهده دارد؛ بهصورتیکه این صیفی در بسیاری از رژیمهای غذایی لاغری نیز جایگاه ویژهای برای خود پیدا کرده است؛ حتی با وجود دیرهضم بودنش.
طرز تهیه آبدوغ خیار بسیار آسان است، اما شما، بسته به ذائقهتان، میتوانید تغییرات زیادی در آن به وجود آورید؛ اینکه شما آبدوغ خیار را ترش بپسندید یا نه و همینطور دوست داشته باشید از چهچیزهایی در آن استفاده کنید، کاملاً به خودتان بستگی دارد. ما دستورتهیهی پیشنهادیمان را برای شما توضیح میدهیم و تغییر آن را به ذائقه و سلیقهی خودتان میسپاریم.
مواد اولیه برای تهیه آبدوغ خیار برای ۴ نفر:
- خیار: ۳ عدد
- ماست چکیده: ۴ پیمانه
- سبزی آبدوغ: ۴۰۰ گرم
- کشش بدون دانه: نصف پیمانه
- خامه: ۳ قاشق سوپخوری
- آب: ۴ پیمانه
- سیر رندهشده: ۲ حبه
- مغز گردوی نیمکوبشده: ۱ پیمانه
- مغز پستهی نیمکوبشده: نصف پیمانه
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- یخ: ۱۰ قطعه
- ادویه: ۲ قاشق سوپخوری نعناع، کاکوتی، کرفس کوهی و آویشن (همگی خشکشده)
- نان خشک
طرز تهیه آبدوغ خیار
۱. خیار را بهصورت نگینی خرد کنید (درست مانند سالادشیرازی).
۲. سبزیها را خرد کنید.
۳. کشمش را برای دو دقیقه در آب بخیسانید.
۴. ماست چکیده و خامه را بهخوبی با هم مخلوط کنید.
۵. خیار و سبزی و کشمش و مغز گردو و پسته را بههمراه سیر و نمک و فلفل و یخ را به ماست اضافه کنید و خوب آنها را مخلوط کنید.
۶. سبزی خشک را خوب بسابید و به مواد اضافه کنید.
۷. آبدوغ خیار شما آماده است. میتوانید نان خشک را در آن خرد کنید و بگذارید کمی خیس بخورد.
۸. برای تزئین آن میتوانید از برگهای ریحان و نعناع و دیگر سبزیها و البته گلمحمدی خشک استفاده کنید.
۹. استفاده از گلمحمدی طعم بسیار دلچسبی شما خواهد داد.
سبزیهای مخصوص آبدوغ خیار چیست؟
معمولاً سبزیهای متنوعی را میتوان برای آبدوغ استفاده کرد و مردمان هر منطقه هم سلیقه و ذائقهی خودشان را دارند. بهصورت معمول میتوان در دوغ از این سبزیها استفاده کرد:
- مرزه
- ریحان
- نعناع
- ساقهی ترد موسیر
- موسیر
- سیر
- شوید
- پیازچه
- ترخون
رازهایی که باید دربارهی آبدوغ خیار بدانید
- یادتان باشد که اگر بهجای ماست چکیده از ماستهای چرب استفاده میکنید، میتوانید خامه را به آن اضافه نکنید.
- اگر دوست دارید آبدوغ خیارتان ترش باشد میتوانید از خامه استفاده نکنید و بهجای آب، با هر نسبتی که دوست داشتید، از دوغ استفاده کنید.
- اگر نگران فشارخونتان هستید، حتماً در استفاده از نمک دقت کنید. خود ماست یا دوغ مقداری نمک دارد.
- یادتان باشد که حتماً از نان خشک برای آبدوغ استفاده کنید؛ نان سنگک و تافتون و لواش و بربری، بسته به ذائقهتان، فرقی نمیکند؛ فقط باید خشک باشد. بهتر است از نان لواش استفاده نکنید؛ چون خیلیزود له میشود.
- میتوانید قبل از اضافهکردن نان خشک اندکی صبر کنید و اجازه دهید که خوب جا بیفتد.
- بسیاری از افراد در کنار این غذا پیاز هم مصرف میکنند.
- میتوانید از آبدوغ خیار بهعنوان دسر هم استفاده کنید؛ فقط کافی است که به آن آب یا دوغ اضافه نکنید.
- تهیه آبدوغ خیار چیزی نزدیک به ۱۵ دقیقه زمان خواهد برد.
- بهتر است از سبزیجات تازه استفاده کنید، اما اگر در دسترستان نبود، از سبزی خشک استفاده کنید.
- اگر میخواهید در آبدوغ خیار از دوغ استفاده کنید، حتماً دوغ بدون گاز باشد.
- در شهرهای مختلف چیزهای مختلفی به آبدوغ خیار اضافه میکنند؛ از سیب گلاب گرفته تا پیازچه و برگ آلو خشک… میتوانید اینها را هم امتحان کنید.