مجله اینترنتی انعکاس
مطالب جذاب وخواندنی وب

انواع صبحانه در کشورهای مختلف

 وقتی که صحبت از صبحانه در اقصی نقاط جهان به میان می‌آید، به اندازه روش‌های گفتن «صبح بخیر» راه برای خوردن اولین غذای روز وجود دارد. از کیک خامه‌ای تهیه شده از آرد ذرت در برزیل تا سوپ خوشمزه نخود در تونس، از پنکیک‌های پف‌دار اوکراینی تا مربا‌های شیرین نارگیل در سنگاپور، در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با صبحانه در کشور‌های مختلف جهان آشنا کنیم. اگر‌چه محتوای بشقاب صبحانه برخی از این کشور‌ها ممکن است با تصور شما از اولین وعده غذایی روز متناسب نباشد، اما اکثر آن‌ها برای شما آشنا خواهند بود.

سوییس

در روز‌های غیرتعطیل هفته، سوییسی‌ها معمولاً یک صبحانه سریع، اما سیر‌کننده مانند «birchermüesli» را ترجیح می‌دهند که یک ترکیب گرانولایی از جو دو سر با میوه و دانه‌های خوراکی است که معمولاً همراه با ماست چکیده سرو می‌شود. اما در روز‌های تعطیل هفته نوبت به ناشتای سوییسی می‌رسد. در کنار پنکیک سیب‌زمینی، انواع پنیر و تکه‌های غذا‌های سرد، مرکزیت صبحانه سوییسی‌ها در آخر هفته «زوپف» است. این نان تخم‌مرغی خوشمزه همراه با عسل، کره و مربا سرو می‌شود.


اتیوپی

صبحانه در سراسر جهان؛ مردم کشورهای دیگر صبح خود را چگونه شروع می کنند؟

در اتیوپی به وعده غذایی صبحانه در زبان رسمی اتیوپیایی (زبان آماریک) «کورس» (qurs) گفته می‌شود که مرکزیت آن شوربا یا فرنی است. اگر چه نمونه‌ها و نام‌های متنوعی برای این ترکیب آشی مملو از غلات در سراسر کشور وجود دارد، اما نمونه خوشمزه‌ای که «گنفو» نام دارد از محبوبیت بیشتری برخوردار است. این غذا با استفاده از ترکیب آرد جو با آب جوشیده شروع می‌شود و در ادامه به یک خمیر تبدیل شده و گرد می‌شود. چاله‌ای در این توپ‌های خمیری ایجاد شده که با ترکیب کره و یک ادویه ترکیبی موسوم به «بِربِر» پر شده و در انتها همراه با مقداری ماست که در گوشه‌های آن قرار می‌گیرد سرو می‌شود.


ژاپن

صبحانه در سراسر جهان؛ مردم کشورهای دیگر صبح خود را چگونه شروع می کنند؟

صبحانه در ژاپن از خوشمزه‌ترین غذا‌های این کشور تشکیل شده و در واقع بخش زیادی از چیز‌هایی که در صبحانه ژاپنی‌ها وجود دارد در دیگر وعده‌های غذایی روز نیز یافت می‌شوند. صبحانه ژاپنی‌ها اغلب از ترکیبی از غذا‌های مختلف در مقادیر کم تشکیل شده است. ماهی‌هایی مانند سالمون و ماکرل، سوپ میزو (از سویای تخمیر شده تهیه می‌شود)، سبزیجات خرد‌ شده و برنج از اهم ترکیبات صبحانه ژاپنی هاست. همچنین باید به «تاماگویاکی» اشاره کرد که یک املت کمی شیرین است و با استفاده از لایه‌های نازک تخم‌مرغ در یک ماهی‌تابه مستطیلی که شکل خاصی به املت می‌دهد تهیه می‌شود.


ایسلند

صبحانه در سراسر جهان؛ مردم کشورهای دیگر صبح خود را چگونه شروع می کنند؟

صبح خود را در ایسلند با «لیسی» زندگی بخش آغاز کنید: روغن جگر ماهی کود که غنی از امگا ۳ بوده و یکی از محصولات فرعی صنعت ماهیگیری کشور است. اگر چه گفته می‌شود که این روغن برای درمان یک بیماری فصلی موثر است و فواید بسیار دیگری برای سلامتی دارد، اما این تنها گزینه ایسلندی‌ها برای صبحانه نیست. برای داشتن یک صبحانه خوشمزه‌تر می‌توانید یک کاسه «هافراگراوتور» را امتحان کنید که یک شوربای بسیار غلیظ است. روی این شوربا دانه‌های خوراکی، کشمش و شکر یا مقداری «اسکیر» ریخته می‌شود که یک ترکیب لبنی غلیظ شبیه به ماست مختص ایسلندی‌هاست که به عنوان پنیر تازه مورد‌استفاده قرار می‌گیرد.


سنگاپور

صبحانه در سراسر جهان؛ مردم کشورهای دیگر صبح خود را چگونه شروع می کنند؟

اگر تاکنون فیلم «آسیایی‌های خرپول» (Crazy Rich Asians) شما را شیفته سنگاپور نکرده است، اجازه دهید تنوع خوراکی‌ها در مراکز غذاخوری موسوم به «هاوکر» این کشور محرک شما باشد. این غذاخوری‌های روباز معمولاً در تمام طول شبانه روز باز هستند و به‌طور‌معمول می‌توانید مردم گرسنه را در حال سر کشیدن نودل‌های کاری خوشمزه در وعده صبحانه در این غذاخوری‌ها ببینید. برای یک صبحانه سنتی به سبک هاوکر، نان برشته تهیه شده از درخت کایا یک ضرورت است. این ساندویچ ساده با پودر خوشبوی درخت کایا، مربایی شیرین تهیه شده از شیر نارگیل، تخم‌مرغ و گاهی اوقات برگ درخت پاندان برای داشن بو و طعم گیاهی تهیه می‌شود. این صبحانه با چای یا قهوه فوق العاده است و هر غذاخوری نان کایا خاص خود را دارد.


مراکش

صبحانه در سراسر جهان؛ مردم کشورهای دیگر صبح خود را چگونه شروع می کنند؟

در کنار چای نعنا، نان سمولینا گزینه همیشه حاضر میز صبحانه مراکشی هاست. «بَقریر» نیز گلوله‌های خمیری پر از سوراخ‌های ریز است که نام «پنکیک‌های هزار سوراخ» را برای این غذا در پی داشته‌است. به‌جای شربت افرا، روی این نان‌های سمولینایی سبک، کره و عسل ریخته می‌شود. «هارچا» یک پنکیک ضخیم تابه‌ای شبیه بیسکوییت است که به خاطر آرد سمولینایش بسیار ترد است. می‌توان مانند مافین این کلوچه‌ها را تکه‌تکه کرده و همراه با پنیر، کره، مربا یا عسل سرو نمود.


استرالیا

صبحانه در سراسر جهان؛ مردم کشورهای دیگر صبح خود را چگونه شروع می کنند؟

برای کسانی که به غذا‌های کاسه‌ای مانند انواع آش، آووکادو و دیگر غذا‌های خوشمزه علاقه دارند، غذای استرالیایی «برِکی» یک غذای بهشتی محسوب می‌شود. صبحانه‌های استرالیایی با تمرکز بر روی محصولات تازه، غلات کامل و ترکیبات خوشمزه می‌تواند از نان کلاسیک آووکادو با دانه‌های غلات روی آن تا نیمرو و سبزیجات خرد شده و پودینگ برنج با ماست، دانه‌های غلات و انواع توت متفاوت باشد. قهوه اسپرسو با نسبت بالای شیر را نیز نباید در صبحانه استرالیایی فراموش کرد.


آرژانتین

صبحانه در سراسر جهان؛ مردم کشورهای دیگر صبح خود را چگونه شروع می کنند؟

یک واژه است که فرهنگ صبحانه آرژانتینی‌ها را تعریف می‌کند: «فاکتوراس». این واژه که شیرینی‌های مختلفی را در بر می‌گیرد شامل اشکال و مزه‌های مختلفی است. یکی از انواع محبوب فاکتوراس در آرژانتین «مدیالون» نام دارد که یک شیرینی تارتی هلالی شکل است. از دیگر نمونه‌های محبوب می‌توان به دونات‌های سرخ شده و شیرینی «چورو» به شکل سیگار که معمولاً در شکلات فرو برده می‌شود اشاره کرد. بسیاری از این شیرینی‌ها با طعم وانیل تهیه می‌شوند.


آلمان

صبحانه در سراسر جهان؛ مردم کشورهای دیگر صبح خود را چگونه شروع می کنند؟

در سرزمین انواع مختلف سوسیس جگر، جای تعجب ندارد که سوسیس و دیگر انواع گوشت‌ها نقش مهمی در صبحانه سنتی آلمانی‌ها که به آن «فروشتوک» گفته می‌شود داشته باشد. صبحانه آلمانی‌ها مملو از گزینه‌های مختلف است: انواع سوسیس، برش‌های سرد گوشت، نان و رول‌های شور و شیرین همراه با میوه تازه، نیمروی عسلی و چاشنی‌هایی مانند مربای خانگی.


برزیل

صبحانه در سراسر جهان؛ مردم کشورهای دیگر صبح خود را چگونه شروع می کنند؟

اگر نمی‌توانید دست از خوردن رول‌های پنیری پخته شده پف دار برزیلی موسوم به «پائو دِ کویخو» بردارید که نماد فرهنگ برزیل است، خوشحال باشید که می‌توانید در وعده صبحانه نیز آن‌ها را میل کنید. اما برای تنوع در نان‌ها و کیک‌های صبحانه برزیلی به شما توصیه می‌کنیم که «بولو دِ فوبا» را امتحان کنید که یک کیک تهیه شده از آرد ذرت با بافتی مرطوب و خامه‌ای است که خود از اضافه شدن پنیر پارمیزان یا پودر نارگیل حاصل می‌شود. این کیک به صورت تکه تکه سرو شده و معمولاً به عنوان عصرانه نیز خورده می‌شود.


تونس

صبحانه در سراسر جهان؛ مردم کشورهای دیگر صبح خود را چگونه شروع می کنند؟

علاقمندان به غذا‌های خوش طعم از خوردن «لابلابی» لذت خواهند برد، یک سوپ فلفلی تهیه شده از نخود که در تونس به عنوان صبحانه خورده می‌شود. خمیر نخود و حریسه (سس یا خمیری روان که از ترکیب فلفل تند و سیر بدست می‌آید) دو مورد از ترکیبات ثابت لابلابی هستند، اما هر سرآشپزی به سلیقه خود می‌تواند چیزی به این غذای شکم داغ کن اضافه نماید. بعضی اوقات تکه‌هایی نان ترد در داخل آن انداخته شده و گاهی نیز با کمی لیمو از تندی آن کاسته می‌شود. همچنین می‌توان با ماست آن را کمی خامه ای‌تر کرده یا روی آن روغن زیتون ریخت. علاوه بر این از آنجایی که همواره در کنار آن تخم‌مرغ آب پز قرار دارد، این صبحانه به خوبی شما را تا ساعت‌ها سیر نگه می‌دارد.


بلغارستان

صبحانه در سراسر جهان؛ مردم کشورهای دیگر صبح خود را چگونه شروع می کنند؟

«پوپارا» غذایی است که بر اساس یک سنت بسیار قدیمی از نان باقیمانده وعده‌های غذایی روز گذشته تهیه می‌شود. این غذای نانی گرم و خوشمزه مورد علاقه بسیاری از مردم بلغارستان به ویژه در دوران کودکی است که نه شوربا و نه پودینگ نان است، اما خصوصیات هر دو را داراست. شیر یا چای گرم را در داخل یک کاسه پر از تکه‌های نان بیات، پنیر بلغاری خرد شده، کره و شکر می‌ریزند و کنار می‌گذراند تا نرم شده و بتوان با قاشق از آن برداشت. پنیر بلغاری «سیرن» نوعی پنیر شبیه فتا است که خامه ای‌تر و نرم‌تر از بسیاری از پنیر‌های اروپای شرقی است و به همین دلیل شوری زیادی به غذا نداده و بیشتر بوی تند پنیر‌های خوشمزه تهیه شده از شیر بز را دارد.


ترکیه

صبحانه در سراسر جهان؛ مردم کشورهای دیگر صبح خود را چگونه شروع می کنند؟

«کِوالتی» که صبحانه سنتی و شاهانه ترکیه است برای هر کسی چیزی خاص و محبوب در خود دارد. برای کسانی که خوشگذرانی در صبحانه علاقه دارند صبحانه ترک‌ها هیچ چیزی کم ندارد. نان‌های ترکی مانند «سیمیت» یا «پاید» در کنار کاسه‌هایی از پنیر فتا یا دیگر پنیر‌های شور و تازه، روغن زیتون، حلوا، عسل و غذا‌های کنسروی قرار می‌گیرند. تخم‌مرغ نیز معمولاً در کنار یک نوع سوسیس تهیه شده از گوشت قرمز خشک به نام «سوجوک» که با سیر، فلفل قرمز، زیره و سماق مزه دار شده پخته می‌شود.


گوام

صبحانه در سراسر جهان؛ مردم کشورهای دیگر صبح خود را چگونه شروع می کنند؟

جزیره کوچک گوام در اقیانوس آرام که جزو قلمرو ایالات متحده به شمار می‌آید ترکیبی از فرهنگ‌های غذایی متفاوت است و غذا‌های موجود در آن تاثیر کشور‌هایی که این منطقه را برای قرن‌ها استعمار کرده اند نشان می‌دهد. مانند بسیاری از کشور‌های آسیا پاسیفیک، غذای گوشتی کنسروی موسوم به «اسپم» افزودنی محبوبی به برنج سرخ شده و تخم‌مرغ برای وعده صبحانه در گوام است. سوسیس چامورو نیز از غذا‌های محبوب مردم بومی چامورو در جزیره گوام محسوب می‌شود.


پرتغال

صبحانه در سراسر جهان؛ مردم کشورهای دیگر صبح خود را چگونه شروع می کنند؟

قهوه با مقدار زیادی شیر گزینه اول پرتغالی‌ها در وعده صبحانه است که معمولاً به یک اندازه شیر و قهوه دارد و گاهی اوقات نیز مقدار شیر بسیار بیشتر از قهوه می‌شود. پرتغالی‌ها معمولاً نان ساده‌ای در کنار قهوه خود می‌خورند که تارت تخم‌مرغی از محبوب‌ترین آن هاست.


اوکراین

صبحانه در سراسر جهان؛ مردم کشورهای دیگر صبح خود را چگونه شروع می کنند؟

پنکیک‌های اوکراینی موسوم به «سیرنیکی» که از درون نرم و پف دار و از بیرون طلایی و ترد هستند گزینه محبوب مردم این کشور برای وعده صبحانه است. با این وجود این پنکیک ترکیبی بسیار ساده دارد: پنیر محلی تازه که «تووروگ» نامیده می‌شود. حالت ترد خارجی این پنکیک نیز از لایه نازکی از آرد گندم که به آن آغشته می‌شود حاصل شده است. همانند پنکیک‌های آمریکایی و فرانسوی، می‌توان این خوراکی اوکراینی را با میوه تازه، ترکیبات کنسروی یا شکر مزه دار کرد، اما گاهی اوقات از خامه ترش نیز برای مزه دار کردن آن استفاده می‌شود.


جامائیکا

صبحانه در سراسر جهان؛ مردم کشورهای دیگر صبح خود را چگونه شروع می کنند؟

برای خوردن صبحانه در جامائیکا باید کمی تفکرات میهن پرستانه داشت و غذای ملی کشور را خورد: میوه درخت همیشه سبز «آکی» و ماهی شور. آکی یک میوه شیرین شبیه هلو است که همراه با ماهی شور، گوجه فرنگی، سیر، فلفل قرمز و پیاز سرخ شده و ترکیبی از مزه‌ها را فراهم می‌آورد. اگر چه این غذا شباهت زیادی به نیمرو دارد، اما این ظاهر تنها به خاطر رنگ زرد میوه آکی است که میوه ملی جامائیکا به شمار می‌آید.


تایوان

صبحانه در سراسر جهان؛ مردم کشورهای دیگر صبح خود را چگونه شروع می کنند؟

شیر سویای «دوو جیانگ» برای تایوانی‌ها بسیار مهم و خاص است که توسط دکه‌های خیابانی و رستوران‌ها به شکل تازه در هنگام صبح سرو می‌شود. این ترکیب در فصل زمستان به صورت داغ و به شکل سرد در تابستان تهیه شده و در کنار پنکیک موسیر، پودینگ میوه پخته و کلوچه جزیی ثابت از صبحانه تایوانی هاست.


ایتالیا

صبحانه در سراسر جهان؛ مردم کشورهای دیگر صبح خود را چگونه شروع می کنند؟

ایتالیایی‌ها معمولاً صبحانه شلوغی دارند که همیشه شامل قهوه و کلوچه‌های ایتالیایی است. اغلب کاپوچینو یا اسپرسو گزینه ایتالیایی‌ها برای صبحانه بوده و در کنار آن نیز شیرینی‌های ساده‌ای مانند کورنتو یا شیرینی دایره‌ای شکم پر شده با کاستارد یا نوتلا سرو می‌شود. «اسفوگلیاتله» یک شیرینی ترد و لایه دار پر شده با پنیر شیرین ریکوتاست که از استاندارد‌های دیگر صبحانه ایتالیایی به شمار می‌آید.


روسیه

صبحانه در سراسر جهان؛ مردم کشورهای دیگر صبح خود را چگونه شروع می کنند؟

شاید باورکردنی نباشد، اما خاویار صبحانه محبوب روس هاست. چه خاویار قرمز یا سیاه باشد، این غذای گران قیمت روی پنکیک‌های روسی در روز‌های تعطیل هفته قرار می‌گیرد. اما در روز‌های غیرتعطیل، صبحانه روس‌ها ساده‌تر است و خاویار به صورت پودر روی نان‌های شیرین تهیه شدن از آرد گندم سیاه که نان سیاه نامیده شده و به کره آغشته شده پاشیده می‌شود. علاوه بر آن یک لیوان چای سیاه نیز پای ثابت میز صبحانه مردم روسیه است.

منبع: CNN

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.