مجله اینترنتی انعکاس
مطالب جذاب وخواندنی وب

مواد غذایی ضد التهاب؛ پیشگیری و درمان طبیعی التهاب بدن

چگونه میتوان با کمک درمان های طبیعی التهاب بدن را درمان کرد؟ آیا با مواد غذایی ضد التهاب آشنایی دارید؟ انسانها ممکن است در طول زندگی از مشکلات متعدد سلامتی رنج ببرند، از مشکلات ساده مانند آفتاب سوختگی گرفته تا بیماری های حاد مانند بیماری های قلبی. اثبات شده است که بیشتر، التهاب است که باعث این مشکلات می شود. بنابراین اگر به دنبال درمان مشکلات سلامتتان هستید، بهتر است در ابتدا به مقابله با التهابات بپردازید. در این مقاله از بخش تغذیه و بیماری های دکتر سلام، به بررسی راه های پیشگیری و درمان خانگی التهاب می پردازیم. این مقاله برای شما اطلاعات مفیدی درباره بهترین غذاها برای کم کردن التهاب در بر دارد. وقت آن است که مقاله را را مطالعه کنید.

مقابله با التهاب بدن با مواد غذایی ضد التهاب

علم پزشکی مدرن محصولات زیادی برای مقابله با التهابات دارد که از موارد جزئی تا موارد حاد را در بر می گیرد. یک التهاب جزئی برای زمان کوتاهی باقی می ماند در حالی که التهابات حاد طی مدت طولانی به وجود می آید و بهبود کامل آن برای بیماران سخت تر است.

مواد غذایی ضد التهاب؛ پیشگیری و درمان طبیعی التهاب بدن

گفته شده که بهترین محصولاتی که با التهاب مقابله می کنند از داروخانه نمی آیند بلکه ممکن است از خواروبار فروشی تهیه شوند. مطالعات نشان می دهد بسیاری از ترکیبات در غذاها حاوی بسیاری از ضد التهابات است. یعنی اینکه شما باید یک رژیم ضد التهابی داشته باشید که حاوی غذاهای ضد التهاب باشد.

۱۸ نوع از بهترین مواد غذایی ضد التهاب

۱٫ سبزیجات برگ سبز

یکی از بهترین مواد غذایی ضد التهاب ، سبزیجات برگ سبز است. آنها به دلیل دارا بودن مقدار زیاد مواد مغذی دارای رتبه اول هستند. همانطور که می دانید سبزیجات تازه و میوه جات سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند که سلامت سلولی را افزایش می دهند. آنها سرشار از فلاونوئیدها هستند که حامل خاصیت های ضد التهابی قوی می باشند. به علاوه سبزیجات منابع خوبی از ویتامینC ، A و k هستند که بدن شما را از اکسید شدن و استرس آسوده می سازند. برخی از گیاهان برگ دار سبز با خاصیت های قوی ضد التهابی شامل کلم پیچ، بروکلی، تربچه، کلم، شلغم و … هستند.

۲٫ میوه های توتی گروهی از مواد غذایی ضد التهاب

بلو بری قادر به مقابله با التهاب به طور طبیعی است. از آنها به عنوان یکی از برترین مواد غذایی در دنیا یاد می شود. بلو بری حاوی کوئرستین است که وظیفه مقابله با التهاب را دارد که به شما در کم کردن اکسید شدن استرس در بدن کمک می کند، بنابراین التهابات کاهش پیدا می کنند.

شما برای کم کردن التهاب بدنتان می توانید بلوبری را به شکل طبیعی یا به صورت آب میوه استفاده کنید.

روش ۱:

هر روز چند عدد بلوبری بخورید

روش ۲:

  • یک فنجان بلو بری را بشویید و در یک فنجان سرکه سیب به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید بماند
  • دوباره آن را با آب تمیز بشویید
  • با دستگاه خرد کن آن را خرد کنید و یک قاشق شکر قهوه ای به آن اضافه کنید
  • یک فنجان آب لیمو و یک فنجان آب معمولی به آن اضافه بکنید
  • آنها را به خوبی با هم مخلوط کنید و روزی یک بار از آن بنوشید

مواد غذایی ضد التهاب؛ پیشگیری و درمان طبیعی التهاب بدن

۳٫ آناناس

آناناس حاوی آنزیم بروملین است که نه تنها برای درمان التهاب مفید است بلکه موجب تقویت سیستم ایمنی شما نیز می شود. آناناس میوه ای بسیار عالی برای جلوگیری از حمله قلبی است. همچنین شما می توانید از دیگر خواص  آن از قبیل ویتامین C، B1، آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی گیاهی استفاده کنید. دو راه برای استفاده کردن از آناناس هست که شما می توانید برای کاهش التهاب آنرا به کار گیرید.

روش ۱

روزی نصف آناناس رسیده بخورید.

روش ۲

  • نصف آناناس رسیده را پوست کنید و به اندازه تکه های کوچک خرد کنید
  • با آب میوه گیری آن را له کنید
  • یک فنجان آب و چندین قطره عسل به آن اضافه کنید و از خوردن آن لذت ببرید
  • این کار را دو بار در روز تکرار کنید

۴٫ ماهی چرب گروهی از مواد غذایی ضد التهاب

به جای خوردن گوشت قرمز برای تامین پروتئین بدن تان از ماهی های چرب استفاده کنید مانند تونا، سالمون، ساردین، کد و غیره. این ماهی ها سرشار از امگا ۳ و اسیدهای چرب هستند که به کاهش التهاب در بدن شما کمک می کنند.

طبق مطالعات، ماهی حاوی مقدار زیادی امگا ۳، امگا ۶ و همچنین اسیدهای چرب اشباع نشده است که شیوع بسیاری از بیماری هایی که منجر به عفونت می شوند مانند عفونت ریه، روماتیسم، بیماری های قلبی عروقی، آرتروز و سرطان را کاهش می دهد.

نکته شایان ذکر این است که، در بین ماهی های چرب بهترین خاصیت ضد التهابی در ماهی سالمون و ساردین مشهود است.

ماهی سالمون می تواند یک پیشنهاد عالی برای کاهش التهاب باشد. بدون شک ماهی سالمون حاوی مقدار زیادی از اسیدهای چرب، به خصوص امگا ۳ است که این اسیدها به خوبی برای از بین بردن التهاب کار می کنند. نشان داده شده است که بسیاری از بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی تحت کنترل این این اسید ها هستند.

دو نمونه از اسیدهای چرب (DHA) و (EPA) از خوردن  سالمون، باعث تقویت فعالیت هورمون Adiponection می شوند. عملکرد این هورمون افزایش متابولیسم و ازدیاد انرژی است. همه نیاز به این دارند که ماهی سالمون را در رژیم غذایی خود جای دهند. پس حتما این مواد غذایی ضد التهاب را به سبد غذایی خود اضافه کنید.

۵- ساردین

ساردین حاوی مقدار زیادی اسید چرب امگا ۳ است که برای تسکین التهاب مفید است. ساردین نیز به اندازه سالمون مفید است. شما می توانید هر روزه از مواد مغذی در ساردین لذت ببرید. در ابتدا، این ماهی سرشار از ویتامین های ضروری مثل ویتامین A، ویتامین B12، ویتامین E، ویتامین K، سپس حاوی املاح معدنی مثل آهن، پروتئین، پتاسیم و غیره است. به طور خاص چربی های سالم در مبارزه با بسیاری از مسائل بهداشتی همچنین تقویت ایمنی به شما کمک می کنند.

رژیم کتوژنیک

۶٫ سوپ قلم گروهی دیگر از مواد غذایی ضد التهاب

سوپ قلم یکی از منابع املاح معدنی مانند سولفور،منیزیم و غیره است. همچنین حاوی گلوکوزامین که مانند سولفور برای تسکین التهاب مفید است.

یک راه ساده برای تهیه سوپ قلم:

نیم کیلو استخوان را با یک پیاز خرد شده و مقداری هویج خرد شده در آن بریزید به اضافه کمی کرفس و دو قاشق چایخوری سرکه سیب وبه مدت نیم ساعت بگذارید روی حرارت کم تا پخته شود. سپس از خوردن آن لذت ببرید.

۷٫ زردچوبه

زرد چوبه نیز یکی از بهترین مواد غذایی ضد التهاب است به دلیل کورکومین موجود در آن که یک ضد التهاب قوی به شمار می آید. زردچوبه رسما جهت درمان التهاب استفاده می شود.

به خصوص بدن را در برابر مولکول هایی که موجب التهاب و بوجود آمدن مشکلاتی دیگر در بدن می شوند، محافظت می کند. این ترکیب فایده های بسیاری دارد و برای مشکلات دیگر سلامتی از جمله بیماری های قلبی و برخی از سرطان ها نیز موثر است.

چگونه میتوان از زردچوبه استفاده کرد

روش ۱

یک قاشق چایخوری زردچوبه و یک لیوان شیر را با هم مخلوط کنید

در یک ظرف آن را بجوشانید

این مایع گرم را دو بار در روز بخورید

روش ۲

کپسول های زردچوبه را طبق توصیه پزشک مصرف کنید.

نکته: اگر داروی ضد فشار خون می خورید از مصرف بیش از حد زردچوبه خودداری کنید.

۸٫ زنجبیل گروهی از مواد غذایی ضد التهاب

شما می توانید از این ماده خوراکی برای کم کردن التهاب استفاده کنید چون زنجبیل حاوی Gingrol است که قابلیت مقابله با التهاب را در بدن زیاد می کند. زنجبیل قطعا برای درمان بسیاری از مشکلات سلامتی از جمله ویار زنان باردار، درد و رنج التهابات، بیماری قلبی و غیره مفید می باشد. راه های زیادی برای آماده کردن زنجبیل در خانه برای کاهش التهاب شما وجود دارد که به چند مورد اشاره می کنیم:

روش ۱

  • یک تکه تمیز زنجبیل بردارید و آن را با یک فنجان آب بجوشانید
  • مخلوط را به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت کم بگذارید
  • چای را صاف کنید و چند قطره عسل در آن بریزید
  • هر روز رو فنجان آز آن را بنوشید

روش ۲

  • سه قطره از روغن زنجبیل و روغن کنجد و مقداری پودر دارچین تهیه کنید
  • آن را در قسمت ملتهب بگذارید
  • چند دقیقه به آرامی ماساژ دهید
  • این کار را دو بار در روز انجام دهید

نکته: زنجبیل را به مقدار کم مصرف کنید چون موجب کم خونی می شود

۹٫ فلفل قرمز ( پودر)

به نظر می رسد فلفل دلمه ای یکی دیگر از غذاهای موثر بر کاهش التهاب است. در ابتدا فلفل قرمز حاوی Casaicinoids  است که خاصیت ضد التهابی دارد، پس از آن مقدار زیادی ویتامین و املاح معدنی در فلفل قرمز وجود دارد مانند ویتامین A، ویتامین E، فیبر، پروتئین، منیزیم و غیره.

بنابراین واضح است که فلفل قرمز نه تنها برای درمان التهاب بلکه برای تقویت سیستم ایمنی شما مفید است. می توانید دستورالعمل های زیر را دنبال کنید:

روش ۱

مکمل کاپساسین را طبق توصیه پزشک مصرف کنید.

روش ۲

قسمت ملتهب را با پماد حاوی کاپساسین چرب کنید. پماد باید حاوی ۲۵% تا ۷۵% کاپساسین باشد.

روش ۳

آب مقطر را بجوشانید و یک قاشق چایخوری فلفل به آن اضافه کنید سپس نصف لیمو را فشار دهید  و به آب در حال جوش فلفلی اضافه کنید.

آنرا خوب مخلوط کنید و حرارت را خاموش کنید.

باقی مانده لیمو را به آن اضافه کنید.

بگذارید مخلوط برای چند دقیقه بماند.

در طول روز آنرا مصرف کنید.

رژیم کالری منفی

۱۰٫ سیر گروهی دیگر از مواد غذایی ضد التهاب

سیر به دلیل قابلیت شگفت انگیزی که در مقابله با التهاب دارد  یکی از بهترین مواد غذایی ضد التهاب است.

سیر می تواند شدت التهاب را در مدت کوتاهی کاهش دهد. همچنین حاوی آنتی اکسیدان های فراوانی است که موجب کاهش التهاب می شوند. در نتیجه مصرف آن التهاب شما بهبود خواهد یافت.

دو راه برای آماده کردن سیر جهت کاهش التهاب وجود دارد:

  • دانه های سیر را پوست کنده و آنها را هر روز مصرف کنید.
  • کپسول های سیر را طبق توصیه پزشک تهیه و مصرف کنید.

۱۱٫ روغن زیتون

روغن زیتون حاوی Oleocanthag است که از رشد آنزیم هایی که در بدن شما ایجاد التهاب می کنند، جلوگیری می کند. بنابراین استفاده از آن می تواند التهاب شما را خاتمه دهد و شما را از ابتلا به بیماری های مزمن رهایی می بخشد. راههای آسانی برای استفاده از روغن زیتون وجود دارد:

روش ۱

از روغن زیتون برای پخت و پز استفاده کنید.

روش ۲

  • دو قاشق چایخوری روغن زیتون را گرم کنید و روی قسمت ملتهب بمالید.
  • برای چند دقیقه ناحیه را ماساژ دهید.
  • دو با در روز این کار را تکرار کنید.

۱۲٫ دارچین

دارچین نه تنها یک ادویه معروف در آشپزی، بلکه یک ضد التهاب بسیار مفید نیز به شمار می رود. این ادویه آشپزی منبع آنتی اکسیدان ها و ضد التهاب های بسیار قوی است. بنابراین علاوه بر مبارزه با التهاب، یک ترکیب بسیار خوب برای درمان بیماری های قلبی، دیابت و انواع سرطان است.می توانید این دستورالعمل ها را دنبال کنید:

روش۱

  • یک دوم قاشق چایخوری و یک قاشق چایخوری عسل را بردارید
  • آن را دریک فنجان آب ولرم بریزید
  • این مخلوط را هر روز با معده خای مصرف کنید

روش ۲

پودر دارچین را در غذایتان بریزید

۱۳٫ گیلاس ترش

خوردن هر روزه گیلاس ترش یک روش برای درمان التهاب است. گیلاس حاوی فلاونوئید و آنتوسیانین است که به التهاب شما خاتمه می دهد. از طرفی گیلاس پروتئین های که موجب التهاب می شوند را کاهش می دهد. مهم تر اینکه خاصیت آنتی اکسیدانی آن را نباید نادیده گرفت. گیلاس ترش اثرات التهاب و درد آن را کاهش می دهد.

۱۴٫ گوجه فرنگی گروهی از مواد غذایی ضد التهاب

گوجه فرنگی منشا لیکوپن است که یک آنتی اکسیدان ضروری برای بدن انسان است. بنابراین خوردن گوجه فرنگی موجب محافظت بدن شما از التهاب می شود. اگر این برای شما به اندازه کافی القا کننده نیست که آن را مصرف کنید، باید بدانید که این ماده غذایی کوچک منبع ویتامین ها و املاح معدنی بسیاری است مانند ویتامینC، بتا کاروتن، پتاسیم، فیبر و غیره.

این مواد مغذی بسیار مفید هستند و موجب تقویت سیستم ایمنی شما می شوند و شما را در مقابله با مشکلات سلامتی کمک می کنند. دو روش برای اضافه کردن گوجه فرنگی در رژیم روزانه وجود دارد:

روش۱

گوجه ها را بپزید یا به صورت سالاد آماده کنید و هر روز آنرا مصرف کنید.

روش ۲

  • دو عدد گوجه رسیده را بشویید
  • به صورت تکه های خرد شده در آورید
  • همه را داخل یک مخلوط کن بریزید، دو قاشق چایخوری شکر و یک قاشق چایخوری نمک در آن بریزید
  • مقداری فلفل سیاه به آن اضافه کنید
  • هر روز یک لیوان از این مخلوط را مصرف کنید

رژیم غذایی کتوژنیک,رژیم کتوژنیک,نمونه رژیم کتوژنیک

۱۵٫ دانه چیا

دانه چیا به عنوان یک ضد التهاب شگفت انگیز عمل می کند. فایده هایی که در طی مصرف این ماده غذایی بدست می آید شامل اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ و همچنین پروتئین و فیبر است که به کاهش التهاب، درمان فشار خون پایین و غیره کمک می کنند. همچنین دارای آلفا آکوپید و آنتی اکسیدن هایی که التهاب را کاهش می دهند، است. شما می توانید دانه چیا را در یک لیوان آب یا داخل شیر ریخته و مصرف کنید.

۱۶٫ آجیل ها گروهی از مواد غذایی ضد التهاب

انتظار می رود که آجیل ها یکی از بهترین مواد غذایی ضد التهاب می باشند. آجیل هایی مانند گردو و بادام حاوی اسید چرب امگا ۳ است که می توانند قلب و چشم شما را در شرایط سالم  نگه دارند. آنها سرشار از پروتئین و فیبر هستند که سابقه خوبی در محافظت از سیستم ایمنی شما دارند. شما می توانید این تاثیرات را از آجیل های گوناگون مانند گردو، بادام، گردوی آمریکایی و غیره دریافت کنید و برای گرفتن نتیجه بهتر آنها را هر روز مصرف کنید.

۱۷٫ سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین سرشار از ویتامین E، بتاکاروتن و آلفا کاروتنید است. همچنین حاوی مقدار زیادی املاح مانند کلسیم، آهن و سدیم است که حداقل فایده آن این است که به سالم بودن شما کمک می کند و همچنین یک مواد غذایی ضد التهاب است.

آسان ترین راه برای آماده کردن سیب زمینی شیرین این است که آنرا بجوشانید و هر روز آن را مصرف کنید یا اینکه آن را در فر بگذارید و به مدت ۲۰ دقیقه آن را بپزید سپس مصرف کنید.

۱۸٫ باقلا یکی از گروه های مواد غذایی ضد التهاب

بر اساس تحقیقات باقلا منبع پروتئین و فیبر است به اضافه آنتی اکسیدان ها که همه این مواد مغذی کمک می کنند، التهاب شما در زمان کوتاهی کاهش یابد. همچنین حاوی املاح معدنی، فیتونوترینت و همچنین ویتامین هایی است که برای سلامتی عمومی شما مفید است.

آسانترین روش استفاده باقلا پختن یک فنجان از آن در مقداری آب در درجه حرارت پایین است.

۱۹٫ فلفل قرمز

سه نوع فلفل وجود دارد که نوع قرمز آن برای ضد التهاب مفید تر است چون منبع خوبی از بتاکاروتن و کورستین است و اینها عامل خنثی کردن آنتی اکسیدان هایی هستند که دلیل اصلی التهاب به شمار می روند.

شما کدام یک از روش های بالا را به عنوان مواد غذایی ضد التهاب مصرف کرده اید؟ تجربیات خود را حتما با کاربران دکتر سلام به اشتراک بگذارید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.