وبسایت دکتر کرمانی: وقتی نام بادمجان و پارمسان و موزارلا در کنار هم میآید ممکن است با خود بگویید بادمجان که کلی روغن برای درست شدن میخواهد و پنیر فراوان هم حسابی کالری دارد. اما باید بگویم دستور پختی که خواهید خواند چنین نیست و کاملا سالم است.
ایجاد تعادل در یک دستور پخت از مهمترین عوامل است. غذایی که قرار است درست کنید بسیار کامل است، چون کربوهیدرات، پروتئین و چربیهای سالم را یکجا دارد. بادمجان خود سرشار از فیبر است و پنیر نیز حاوی پروتئین و چربیهای سالم؛ بنابراین کافی است یک وعده از این غذا میل کنید و تا مدت زمانی طولانی احساس سیری کنید.
مواد لازم:
- دو عدد بادمجان که به قطعات ۳۰ سانتی برش خورده باشد
- یک و یک دوم قاشق چای خوری نمک
- سه چهارم فنجان آرد سبوس دار
- شش سفیده تخم مرغ
- دو و یک دوم فنجان پودر سوخاری
- سه قاشق غذا خوری چاشنی ایتالیایی (ریحان، پونه، رزماری و آویشن)
- چهار قاشق غذا خوری روغن زیتون اکسترا ویرجین
- اسپری پخت یا مقداری روغن
- ۷۹۰ گرم گوجه فرنگی له شده
- یک و یک دوم فنجان پنیر موزارلا
- چهار قاشق غذا خوری پنیر پارمسان
- ریحان تازه برای تزئین
روش پخت:
۱. دو لایه دستمال کاغذی روی یک سینی پخت یا تخته برش قرار دهید. نیمی از برشهای بادمجان را روی دستمال کاغذیها قرار دهید. سه چهارم قاشق چای خوری نمک بزنید. روی بادمجانها را نیز با لایههای دستمال کاغذی بپوشانید. سپس روی آنها برشهای باقی مانده بادمجان را قرار دهید و با سه چهارم قاشق چای خوری دیگر نمک بزنید. روی این بادمجانها را نیز با دستمال کاغذی بپوشانید. اجازه دهید حدود یک ساعت در دمای اتاق باقی بمانند.
۲. سینیهای سیمی فر را در قسمتهای بالا و پایین قرار دهید و روی هرکدام یک سینی پخت بزرگ قرار دهید تا گرم شوند. فر را تا دمای ۴۲۵ درجه فارنهایت گرم کنید.
۳. با دستمال کاغذیهای بیشتر برشهای بادمجان را خشک کنید.
۴. در یک ظرف کم عمق آرد بریزید و در ظرف دیگر سفیدههای تخم مرغ. آرد سوخاری و چاشنی ایتالیایی را در ظرفی دیگر با هم ترکیب کنید. هر کدام از برشهای بادمجان را در آردها قرار دهید سپس آردهای اضافی شان را بتکانید. سپس در تخم مرغ قرار دهید و اجازه دهید تخم مرغهای اضافی بچکد و سپس در ظرفی که پودر سوخاری است قرار دهید و بردارید.
۵. سینیهایی که در فر قرار داده بودید را بردارید و به هر کدام دو قاشق غذا خوری روغن اضافه کنید و سپس تکان دهید تا همه سینی چرب شود.
۶. روی هر کدام از سینیها نیمی از بادمجانها را قرار دهید، اجازه ندهید برشها با هم تماس پیدا کنند. سپس روی آنها را با اسپری پخت یا مقداری روغن چرب کنید. به مدت ۱۵ دقیقه بپزید.
۷. برشهای بادمجان را برعکس کنید و به پختنشان ادامه دهید تا قهوهای طلایی شوند. حدود ۱۵ دقیقه.
۸. گوجه فرنگیهای له شده و یک قاشق غذا خوری چاشنی ایتالیایی باقی مانده را در یک کاسه متوسط ترکیب کنید.
۹. دو ظرف پخت را با روغن چرب کنید. یک دوم فنجان از گوجه فرنگیها را در هر کدام از ظرفها بریزید. یک لایه از شش برش بادمجانها روی سس بگذارید. روی بادمجانها یک فنجان گوجه فرنگی و یک چهارم فنجان موزارلا بریزید. یک لایه دیگر بادمجان بچینید و سپس دوباره روی آن یک فنجان گوجه فرنگی و یک دوم فنجان موزارلا و دو قاشق غذا خوری پارمسان بریزید.
۱۰. تا زمانی که روی سس حباب بزند و پنیر ذوب شود بپزید، حدود ۱۵ دقیقه.
۱۱. اگر دوست داشتید هنگام سرو غذا را با ریحان تزئین کنید.
اطلاعات تغذیهای
بادمجان و پارمسان و موزارلا مواد لازم گفته شده در این دستور پخت برای ۸ وعده است. یک وعده از این غذا معادل سه چهارم فنجان است. اطلاعاتی که در ادامه میآید برای یک وعده است.
- کالری: ۳۰۲
- چربی در یک وعده: ۱۵ گرم
- چربی اشباع در یک وعده: ۴ گرم
- فیبر در یک وعده: ۹ گرم
- کربوهیدرات در یک وعده: ۳۳ گرم
- پروتئین در یک وعده: ۱۴ گرم
- کلسترول در یک وعده: ۱۶ میلی گرم
- قند در یک وعده: ۹ گرم
- ویتامین A. در یک وعده: ۱.۱۱۲ IU
- ویتامین C. در یک وعده: ۲۸ میلی گرم
- کلسیم در یک وعده: ۲۸۰ میلی گرم
- آهن در یک وعده: ۳ میلی گرم
- سدیم در یک وعده: ۴۶۶ میلی گرم
- پتاسیم در یک وعده: ۷۲۸ میلی گرم