قرابیه؛ شیرینی مجلسی و گران قیمت تبریزی
قرابیه، به ترکی آذربایجانی قورابیه نوعی شیرینی سنتی تبریز است. این شیرینی در شهرهای مختلف آذربایجان از جمله تبریز و شهرستان قزوین و شهرستان زنجان، در جمهوری آذربایجان و ترکیه پخته میشود. قرابیه در تبریز به عنوان شیرینی مجلسی و گران قیمت محسوب می شود. در زنجان به آن قرابی می گویند.
مواد لازم:
بادام پوستگرفتهی خام 150 گرم
شكر 200 گرم
سفیدهی تخم مرغ 3 عدد
وانیل یكچهارم قاشق چایخوری
مخلوط پسته، بادام و شكر به میزان لازم
طرز تهیه:
1-بادام را به صورت پودر درآورید و همراه با شكر، سفیدههای تخم مرغ و وانیل، دوبار با دندهی ریز چرخ گوشت چرخ كنید.
2-اگر خمیر سفت شد، كمی سفیدهی تخم مرغ به آن بیفزائید و مخلوط كنید تا خمیر، سفید شود.
3-سپس آن را داخل قیف پارچهای با ماسورهی ساده بریزید.
4-آنگاه داخل سینی كاغذ روغنی بگذارید، هر بار قدری از خمیر را با فاصله روی آن بریزید و رویشان پسته، بادام و شكر بپاشید.
5-بعد در فر گرمشده با دمای 200 درجهی سانتیگراد، در طبقهی وسط، به مدت 10-15 دقیقه قرار دهید تا قرابیه بپزد و طلائیرنگ شود.
6-پس از سرد شدن، شیرینی را از كاغذ روغنی جدا سازید و در ظرف دردار نگهداری كنید.
7-این شیرینی، در مجاورت هوا زود خشك میشود.
منبع : شور و شیرین