درمورد خطرات وای فای بدانید
این روزها دیگر امواج های مختلف که در معرضشان هستیم، تبدیل به موضوعی طبیعی شده است. با اینکه همه ی ما می داتیم که این مسئله برای بدن ما مضرات بسیاری دارد اما وضعیت به گونه ای است که هر کسی در احاظه ی این امواج قرار دارد. امواج وای فای این روزها بیشتر از هر چیز دیگری در اطراف ما وجود داد. اما آیا این امواج برای بدن ضرر دارند یا خیر؟
بسیاری از سیگنالهای وای فای مشکلات مزمن خواب ایجاد میکند. محرومیت از خواب البته تنها مشکل نیست، بلکه به دنبال آن فشار خون بالا و توسعه افسردگی نیز رخ میدهد. محققان توصیه میکنند، قبل از شروع زمان خواب، دستگاههای وای فای خاموش شوند.
مضر برای رشد دوران کودکی: قرار گرفتن در معرض سیگنالهای وای فای و تلفن همراه میتواند توسعه سلولی طبیعی را بویژه در جنین در حال رشد دچار اختلال کند. این گروه جمعیت، بیشترین حساسیت را به اثرات مضر وای فای دارند. امواج وای فای در دستهبندی میدانهای الکترومغناطیسی ماکروویو قرار دارد و ممکن است کودکان نسبت به بزرگسالان، میزان بیشتری از این تشعشعات را جذب کنند. آنچه نگرانکننده است این که خانمهای باردار باید از قرار گرفتن در معرض تشعشعات ماکروویو دوری کنند، چون جنین بیشتر در معرض خطر قرار دارد.
موثر بر رشد سلولی: محققان آزمایشی را برای مشخص کردن تاثیر روترهای وای فای بر رشد گیاهان انجام دادند. در این آزمون، گروهی از گیاهان در اتاق بدون وایفای و گروهی دیگر در اتاق با وایفای قرار داده شدند و نتیجه آن بود که بعد از دو هفته هیچگونه رشدی در گیاهانی که در اتاق با وای فای بودند، دیده نشد.
کاهش فعالیت مغز: تحقیقات انجام شده روی اثرات تابش4G روی مغز از طریق امآرآی ثابت کرده فعالیت مناطق مختلف مغز در افرادی که در معرض این تابش هستند، کاهش مییابد.
کاهش باروری مردان: تحقیقات ثابت کرده قرار گرفتن در معرض فرکانسهای وای فای منجر به کاهش حرکت اسپرم و شکسته شدن دیانای میشود. البته این امواج میتوانند تخمدانها را نیز مورد حمله قرار دهند و منجر به ناباروری در هر دو جنس زن و مرد شوند.
افزایش استرس قلب: قرار گرفتن در معرض شبکههای بیسیم و 3G یا تلفنهای همراه منجر به افزایش ضربان قلب میشود درست مانند زمانی که فرد تحت استرس شدید قرار دارد.
ابتلا به سرطان: اگرچه خطر ابتلا به سرطان در اثر دریافت فرکانسهای وای فای مورد بحث است، اما نمیتوان آن را نادیده گرفت. مطالعات حیوانی ثابت کرده قرار گرفتن در معرض تابش الکترومغناطیسی، خطر توسعه تومور را افزایش میدهد.
خشکی مخاط: اگر به طور مزمن از خشکی بینی، گلو یا چشمها رنج میبرید و دلیل مشخصی برای آن پیدا نمیکنید، ممکن است دچار حساسیت به الکترومغناطیس ساطع شده از منبعهای گوناگون تشعشعات شده باشید. علاوه بر خشکی مخاط علائم دیگر حساسیت الکترومغناطیسی میتواند شامل تورم غشاها بدون عوامل عفونی باشد. بنابراین اگر عامل دقیقی برای خشکی مزمن مخاطتان پیدا نشد، احتمالا پای وای فای در میان است.
چه باید کرد : از آنجا که قرار گرفتن در معرض فرکانسهای وای فای، منجر به کاهش سطح ملاتونین؛ هورمون تنظیمکننده چرخه خواب و بیداری در بدن میشود، مصرف مکملها برای جبران اثرات زیانبار وای فای روی بیخوابی میتواند کمککننده باشد. با این حال نباید از نظر دور داشت که این تنها راه نبوده و ضروری است، خود را از اشعه وای فای دور نگاه داریم. به نوعی از سادهترین روشهای کاهش خطرات این است که لپتاپ، موبایل و تبلت را نزدیک بدنتان نگه ندارید و بعد از این که کارتان با این وسایل تمام شد، از آنها فاصله بگیرید. اگر از این دستگاهها استفاده نمیکنید، هیچ دلیلی ندارد که از صبح تا شب اطراف تان روشن باشد.
منبع : دکترسلام