مجله اینترنتی انعکاس
مطالب جذاب وخواندنی وب

ذهن کودکانتان را با این روش‌ها پرورش دهید!

اگر پدر یا مادر شده باشید، قطعا نگرانی‌هایی را در زمینه‌ی رشد و پرورش ذهن کودکانتان تجربه کرده‌اید. اما باید بدانید با چند راه ساده می‌توانید به‌راحتی ذهن کودکان دلبندتان را پرورش دهید.

تشخیص و تأمین نیاز‌های روحی و حسی کودکان برخلاف نیاز‌های مادی و فیزیکی مانند تشنگی، گرسنگی، نوع پوشش و لباس و… کار چندان ساده‌ای نیست و ممکن است خیلی از ما فراموش کنیم که کودکمان همان‌قدر که باید غذای مقوی و سالم بخورد تا خوب رشد کند، باید مغز و فکرش نیز به‌خوبی پرورش پیدا یابد تا بتواند خوب فکر کند، رفتار‌های اجتماعی اش به‌درستی شکل بگیرد و توانمندی‌ها و مهارت‌های مورد نیاز زندگی را به‌درستی آموزش دیده و فرابگیرد و در مجموع انسان خوبی باشد.

بنابراین همان‌قدر که نگران خورد و خوراک و لباس و اسباب‌بازی‌های کودکتان هستید، با در نظر گرفتن برخی نکات ساده می‌توانید فعالیت‌های مغزی و ذهنی کودکتان را نیز به شکل بهتری پرورش دهید. در ادامه ۱۰ فعالیت برای حفظ سلامت ذهنی کودکان را بررسی می‌کنیم.

زمان بروز نگرانی‌ها

روزانه زمان مشخصی را برای صحبت کردن با فرزندتان در مورد نگرانی‌ها و اضطراب‌هایش اختصاص دهید. برای انتخاب ساعت و طول زمان این مکالمه نظر فرزندتان را جویا شوید. در طول این زمان کودکتان می‌تواند نگرانی‌ها یا دلایل اضطرابش را یادداشت کند و بعد در مورد آن‌ها با یکدیگر صحبت کنید و در صورت امکان راهکار‌هایی را برای برطرف شدن نگرانی‌هایش به‌کار برید.

در لحظه بودن

به کودکتان بیاموزید که در لحظه زندگی کند. حاضربودن ذهن در لحظه با انجام تمرین‌های ساده‌ای قابل دستیابی است. برای مثال زمانی را به قدم زدن با کودکتان اختصاص دهید و سعی کنید همه حواس پنجگانه‌اش را به‌کار بگیرید تا ذهنش در لحظه حضور داشته باشد.

چالش‌های فکری

از کودکتان بخواهید که هر فکر اضافه، حواس پرت‌کن و بی‌فایده‌ای را که دارد، یادداشت کند. سپس چالشی با این افکار برایش ایجاد کنید. از او بخواهید به این افکار بی‌پایه و اساس فکر کند و آن‌ها را به سمت افکار واقع‌بینانه سوق دهد.

برنامه‌ریزی برای فعالیت‌ها

همراه با کودکتان دفتری برای برنامه‌ریزی فعالیت‌های روزمره‌اش درست کنید. از او بخواهید برای انجام کارها، تفریحات و فعالیت‌های مورد علاقه‌اش برنامه‌ریزی و خود را ملزم به رعایت این برنامه کند.

بیان احساس

زمانی را در هفته به این اختصاص دهید که کودکتان از احساسات و افکارش با شما صحبت کند. سعی کنید این مکالمه دو طرفه باشد تا از شما بروز احساس و افکارش را بیاموزد.

آزمون افکار

بازی‌های ساده‌ای را طراحی کنید تا با کمک آن‌ها کودکتان بتواند افکار مختلف را بیازماید و به کمک این بازی درک کند چه افکاری درست و چه افکاری خیالی است.

۱۰ شیوه پرورش ذهن کودکان

احساس حال خوب

تلاش کنید به فرزندتان بیاموزید مراقب سلامتی و احوالش باشد. با هم غذا‌های سالم بپزید، نرمش روزانه یا ورزشی تخصصی انجام دهید و حتما مراقب باشید که خواب کافی داشته باشد.

تصویرسازی

با کودکتان تمرین کنید تا خود را در آینده ذهنی مورد انتظارش تصور کند. آینده‌ای ایده‌آلی که دوست دارد به آن دست پیدا کند.

سه کار خوب

پیش از خوابیدن با فرزندتان زمانی را برای پیدا کردن سه کار خوبی که انجام یا دستاوردی که در آن روز داشته اختصاص دهید. این موضوع کمک می‌کند که هر روز تلاش کند تا دستاورد‌های بیشتری برای پایان روزش داشته باشد و زمانش را به بطالت نگذراند.

بازی‌های فکری

سعی کنید در انتخاب اسباب‌بازی‌ها و وسایل بازی کودکتان با وسواس بیشتری عمل کنید و حتما در میان بازی‌های مورد علاقه‌اش جایی برای انجام بازی‌های پرچالش فکری متناسب با سن او باز کنید. با مشارکت در این بازی‌ها انگیزه بیشتری به فرزندتان برای انجام فعالیت‌های ذهنی خواهید داد.

۱۰ شیوه پرورش ذهن کودکان

منبع: روزنامه جام‌جم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.