به گزارش راگانیوز ؛ آذرماه امسال بود که سردار رحیمی، رئیس پلیس پایتخت از تغییر کاربردی بازداشتگاه کهریزک به محلی برای نگهداری و بازپروری معتادان متجاهر خبر داد. این پیشنهاد برای فراهم کردن ظرفیت کافی برای جمعآوری معتادان متجاهر از معابر و خیابانهای شهر تهران مطرح شد و به دلیل آنکه سازمان بهزیستی متولی صدور مجوز برای مراکز موضوع ماده ۱۶ و نگهداری از معتادان متجاهر است، لازمه صدور مجوز این مرکز که وابسته به نیروی انتظامی است نیز منوط به رعایت پروتکلهای مصوب این سازمان است. تا کنون سازمان بهزیستی چند نوبت از این مرکز که حالا با نام «سروش» شناخته میشود، بازدید انجام داده اما به نظر میرسد هنوز شرایط لازم برای صدور مجوز جهت نگهداری از معتادان متجاهر در این مرکز ، از سوی سازمان بهزیستی فراهم نشده است.
فرزانه جوادی با اشاره به تغییر نام مرکز درمان معتادان کهریزک به «سروش» گفت: این مرکز ابتدا با تیمی متشکل از شورای هماهنگی، نماینده ناجا و نماینده بهزیستی در هجدهم آذرماه مورد بازدید قرار گرفت. براساس همین بازدید مکاتباتی با نیروی انتظامی انجام و نکاتی از سوی سازمان بهزیستی مطرح شد.
او با بیان اینکه بازدید مجدد سازمان بهزیستی از این مرکز در ۳۰دی ماه انجام شد و طی این بازدید مواردی که باید براساس دستور العملها و استاندارهای مراکز موضوع ماده ۱۶ باید رعایت می شد را عنوان کردیم، افزود: با توجه به اینکه این مرکز باید ۶۰۰ نفر را پذیرش کنند و با مجوز ۶۰۰ نفره در این مرکز موافقت شده است، به همین دلیل فضای فیزیکی که برای پذیرش این تعداد بیمار مورد نیاز است، باید فراهم شود. طی بازدید دوم یک سری از موارد برطرف شد اما برخی از این موارد همچنان باقی مانده بود.
معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی استان تهران ضمن تشریح این نکات تصریح کرد: برخی از این موارد شامل فضاهای بهداشتی، استحمام و راهاندازی تجهیزاتی بود که در این مرکز نصب شده، اما راه اندازی نشده بود. برای مثال اقداماتی در مورد سیستمهای گرمایشی و سرمایشی باید انجام میشد. همچنین درب ورودی این مرکز با پادگان مشترک بود، این درحالیست که باید درب مستقلی برای دسترسی سریع و راحتتر و همچنین ورود و خروج فراهم شود.
جوادی ادامه داد: به ویژه که بعد از جمعآوری و درمان معتادان، خانوادههای آنان به مرور به این مرکز مراجعه میکنند، به همین دلیل دسترسی به درب ورود و خروج باید تسهیل شود. همچنین با توجه به ظرفیت مرکز، سرویسهای بهداشتی باید افزایش مییافت. در عین حال باید فضایی برای ملاقات خانوادهها در نظر گرفته میشد.
او با بیان اینکه نیروی انتظامی برای معرفی متخصصان از جمله روانشناس، مددکار، پرستار، پزشک و مددیار اعتیاد که باید در مرکز مشغول کار شوند، مشکلی ندارد، اما بهزیستی براساس دستور العملها ابتدا باید امکانات فیزیکی را بررسی کند، اظهار کرد: در مرحله بعد بهزیستی مدارک کارکنان و متخصصان را تحویل خواهد گرفت.
به گفته معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی استان تهران آخرین بازدید در تاریخ چهارم دی ماه انجام شده و طی یک نامه مکتوب این موارد به نیروی انتظامی اعلام شده که بعد از برطرف شدن این موارد مرحله بعد ورود به کمیسیون ماده ۲۶ و صدور مجوز این مرکز است.
جوادی افزود: فعلا مدارک متخصصان مذکور از سوی بهزیستی تحویل گرفته نشده تا ابتدا شرایط فیزیکی مرکز آماده شود. همچنین در این مرکز تجهیزات درمانی به اندازه کافی داشت و حتی دارو کافی نیز برای درمان معتادان هم فراهم شده بود.