به گزارش راگانیوز ، شرکت ایران ترانسفو بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده ترانسفورماتور تحت لیسانس شرکت زیمنس آلمان در خاورمیانه است.
در سال ۱۳۴۵ شرکت ایران ترانسفو توسط شرکت برق منطقهای تهران، شرکت زیمنس آلمان و بانک توسعه صنعت و معدن ایران تشکیل شد.
در سال ۱۳۴۷ نخستین کارخانه ایران ترانسفو در شهر ری در زمینی به مساحت ۵۸ هزار مترمربع با هدف تولید ترانسفورماتورهای توزیع به بهرهبرداری رسید.
دومین کارخانه ایران ترانسفو در شهر زنجان به منظور تولید ترانسفورماتورهای توزیع مشابه کارخانه شهرری در سال ۱۳۵۸ به بهرهبرداری رسید.
کارخانه شهر ری از سال ۱۳۸۲ از شرکت ایران ترانسفو جدا شده و تحت عنوان شرکت ایران ترانسفو ری مشغول به فعالیت است.
تنها شرکتی که توانسته خودش را باسرمایه داخلی بگرداند و در تحریم ها تعدیل نیرو نداشته باشد، اکنون دچار بحران شده است.
کارگران شرکت ایران ترانسفو ری که یکی از ۵۰ شرکت برتر کشور به شمار میرود امروز چهارشنبه ششم مرداد برای سومین روز متوالی در اعتراض به واگذاری ۳۵ درصد سهام به شرکت صنعت و تجارت آداک دست به تجمع زدند.
یکی از کارگران شرکت ترانسفو ری در گفتگو با خبرنگار آفتاب ری اظهار داشت: پس از واگذاری شرکت به بخش خصوصی، عملا شرکت به حالت نیمه تعطیل در آمده و تولید عمده ای نداشته است.
این کارگر گفت: واگذاری سهام شرکت به فردی به نام مهدی مومنی طاهری، بحث هلدینگ ایران ترانسفو و همچنین تغییر قرارداد کارگران، بحث تعدیل نیرو در بخش کارگری و تغییراتی که قرار است، در بخش بیمه کارگران ایجاد شود، موجب اعتراض کارگران شده است.
وی ادعا کرد: شرکت ما روزانه بیش از ۶۰ ترانسفور تولید می کرد، که پس از واگذاری شرکت به بخش خصوصی این تعداد به روزانه ۲۰ عدد کاهش یافت.
یکی دیگر از کارکنان این شرکت گفت: مسئولین شرکت ترانسفو ری دلیل کاهش تولید را بدهکاری ۷۰۰میلیارد تومانی وزارت نیرو به این شرکت می دانند.
وی با بیان اینکه سهامداران دنبال تولید نیستند، افزود: تنها هدفشان این است که سود سهام را بگیرند و اموال شرکت را بفروشند و در مورد آینده این شرکت و شغل کارگران هیچ دغدغه ای ندارند.
وی ادامه داد: سود سهام را ۷۵ درصد اعلام کرده اند ولی توانایی پرداخت ندارند، به همین دلیل کلیه اموال و زمینهای متعلق به این شرکت را برای فروش گذاشته اند.
در سال ۹۴ سازمان خصوصیسازی، سهام این شرکت را به شرکت صنعت و تجارت آداک واگذار کرد که فعالیتهای این شرکتها سبب زیان و ورشکستگی آن کارخانهها و سهامداران خرد آنها شد که این فروش به صورت اقساط ۵ ساله انجام گرفت.
خانواده ۴ هزار نفری شرکت ایران ترانسفو مشتمل بر ۱۳ شرکت زیرمجموعه است که در سالیان جنگ و تحریم توانسته نیاز داخل را برطرف کرده و بعضا در مواردی نیز صادرات داشته باشد.
جمعی از کارگران بیان داشتند: ما پرسنل ایران ترانسفو اعلام می داریم شاید دغدغه های دیگری هم داشته باشیم، لیکن الان فقط و فقط یک دغدغه داریم که آن هم حفظ اموال و سهام و دارائیهای شرکت ایران ترانسفو می باشد و از غارت آن به صورت پولشوییهایی که به صورت ظاهرا قانونی اتفاق می افتد جلوگیری خواهیم کرد.
لازم به ذکر است کارگران شرکت ترانسفو زنجان امروز برای چهارمین روز متوالی اعتصاب کردند.