جشن تولد در جلسه قرآن/ اهمیت توجه به «مفهوم و معنامحوری» در مسابقات+ عکس

به گزارش راگانیوز ، جلسه قرآن رضا صباغی، قاری و مدرس قرآن کریم، شب گذشته شانزدهم اردیبهشت‌ماه با حضور قرآن‌آموزان شهرری، از ساعت ۱۸ تا ۲۲ در حسینیه حجتیه واقع در شهرری، بعد از بیمارستان فیروزآبادی، خیابان شهید اکبری برگزار شد.

در ابتدا اعضای جلسه، به ارائه تلاوت‌های تقلیدی از اساتید مصری پرداختند و رضا صباغی نکات صوت و لحنی و کلی تلاوت آنها را نفس به نفس، متذکر شد.

این قاری ممتاز کشورمان با اشاره به برخی مسائل صوتی در خصوص تلاوت مطلوب گفت: حنجره باید با نوع خواندن سازگار باشد. یک قاری نباید سخت‌ترین شیوه را برای تلاوت انتخاب کند. بلکه شایسته است ساده‌ترین و قابل دسترس‌ترین شیوه و سبک را انتخاب کند در اینصورت است که امید می‌رود‌ شاهد رشد و نفوذ کلام الهی در جان مستمعین باشیم.

زیرا که صوت که به‌عنوان ستون تلاوت است در جایگاه خود محکم و استوار قرار گرفته است. شما همان وزنه‌ای را که فی الحال توانایی و ظرفیت بلند کردن آن را دارید‌‌ درست، صحیح و راحت بلند کنید بعد به فکر ایجاد ظرفیت‌های جدید و بالاتر باشید.

صباغی در ادامه به رابطه حس در تلاوت قرآن کریم و تأثیر آن در صوت قاری اشاره کرد و گفت: ‌در هنگام تلاوت قرآن کریم هرگونه که چهره را تغییر دهید، صوتتان هم همانگونه خارج می‌شود؛ باید حالت چهره با صوت متناسب باشد. صوت شما نیز همانگونه تغییر چهره می‌دهد. حالت چهره باید عادی و قابل تحمل از سوی مستمعین باشد.

یکی از نکات جالب این جلسه قرآن، جشن تولد ۲۵ سالگی علیرضا گودرزی، یکی از شاگردان رضا صباغی بود که دقایقی قبل از اذان مغرب و عشاء برگزار شد و پس از برگزاری جشن تولد، اعضای جلسه به همراه استاد خود به صفوف نماز جماعت مسجد حجتیه ملحق شدند.

صباغی پس از نماز مغرب و عشاء به بیان برخی مطالب درخصوص مسابقات پرداخت و گفت: حقیر از آن دسته هستم که با شیوه و نحوه اجرای فعلی مسابقات موافق نیستم و معتقدم آئین‌نامه آن باید کلاً تجدیدنظر و به سمت مفهوم و معنا پیش برود.

این مسئله برای ما با این سابقه، نامطلوب است که داوران ما سال‌ها در پی درج نمره تجوید و مخارج حروف متسابقین باشند و مسابقین هم در پی رضایت داوران .آیا هدف ما از این همه مسابقات این بوده!؟

به نظر می‌رسد در این مقطع مانده‌ایم و کفه ترازو فقط به سمت زیبایی حروف است نه زیبایی معنوی حروف و کلام الهی لذا جوانان خوش استعداد را سال‌ها معطل حروف الفبا کرده‌ایم. نمی‌توانیم در مرحله‌های پائین‌تر نسبت به درج نمره علمی و عملی تجوید وی اقدام و در مسابقه نهایی توجهات را به مسائلی مهمتر معطوف داریم!؟

این قاری ممتاز کشور ادامه داد: حال می‌پرسیم اگر یک قاری و متسابق بعد از بیست سال هنوز حرف جیم آن توسط هر داور به یک شکلی اعمال نمره شده و ایراد گرفته می‌شود، پس چه زمانی قرار است به مفهوم و معنا و کل تلاوت مطلوب و تلاوت سالم وی توجه شود!؟ بعد از مسابقات هم که متأسفانه طرح رهاسازی و بی‌توجهی آغاز می‌شود.

این مدرس قرآن کریم در پایان گفت: محصولات یک گل‌فروش که در معرض دید است همیشه برای تماشا نیست، گاهی هم تولید برای فروش است نه صرفاً دیدن و تماشا کردن به‌نظر می‌رسد محصولات مسابقات ما فعلاً کاملاً نمایشی است و کمتر به کاربردهای معنوی که می‌تواند در جامعه داشته باشد پرداخته می‌شود. اگر چنانچه مسئولین مسابقات ما باغبان خوبی باشند می‌دانند که این گلها نیاز به آب و نگهداری ویژه دارند. جوانان عزیز ما نیاز به جایی و محفلی برای ارائه دارند تا قوی‌تر شوند و این رتبه‌ها و … در قبال زحمات بعضاً ۲۰ ساله آنها هیچ است. بیاییم به آنها میدان دهیم، فضای ارائه دهیم و قدر آنها را بدانیم. بیاییم به‌جای تشویق‌های تو خالی به آنها بگوییم که از استماع تلاوت آنها انرژی می‌گیریم و به آرامش می‌رسیم و به خود می بالیم و به حضورشان در این عرصه افتخار می‌کنیم.

رضا صباغی، قاری و مدرس قرأن کریم، از شاگردان سعید قربانی، محمدرضا آزادی، مرحوم حاج علی اربابی، حدود ۲۶ سال است که در مکان‌های مختلف جلسه‌داری می‌کند.

تولدشهرریقران
نظرات (0)
Add Comment