جوابیه فرمانداری شهرستان ری به شورای اسلامی شهرهای تهران، ری و تجریش

 به گزارش راگانیوز ، در پی انتشار خبر (آبیاری 500 هکتار از اراضی تحت کشت سبزیجات در شهرستان ری با آب‌های نامتعارف) در بخش‌های خبری صدای جمهوری اسلامی مورخ 95/04/30 به نقل از سایت شورای اسلامی شهر تهران و بازتاب منفی آن در سطح شهرستان، هادی تمهیدی معاون سیاسی و انتظامی فرمانداری شهرستان ری به‌منظور تنویر افکار عمومی طی نامه‌ای به رئیس شورای اسلامی شهرهای تهران، ری و تجریش خواستار اصلاح مصاحبه‌های صورت گرفته از آن شورا شد.

تمهیدی خطاب به رئیس شورای اسلامی شهرهای تهران، ری و تجریش اظهار داشت: شهرستان ری دارای 29 هزار هکتار اراضی زیر کشت است که انواع محصولات شامل گندم، جو، ذرت، صیفی، سبزی و … در آن کشت می‌شود.

وی افزود: تا سال 1392 بالغ بر 900 هکتار از این اراضی که برای کشت صیفی، سبزی و برنج مورد استفاده قرار می‌گرفت با آب‌های نامتعارف آبیاری می‌شد.

معاون فرماندار شهرستان ری اضافه کرد: با آغاز کار دولت تدبیر و امید و بر اساس سیاست‌های اصولی دولت در حوزه بهداشت و سلامت و محیط زیست با اتخاذ تدابیر لازم و پیگیری‌های مجدانه و اختصاص اعتبارات لازم طرح ممنوعیت استفاده از فاضلاب برای آبیاری محصولات کشاورزی در دستور کار فرمانداری ویژه شهرستان ری قرار گرفت.

وی با تصریح بر این‌که به‌منظور اصلاح نهرهای انتقال فاضلاب، اعتباری بالغ بر 5 و نیم میلیارد تومان برای تجهیز 30 حلقه چاه در سطح شهرستان، اختصاص یافت و مورد بهره‌برداری قرار گرفت، عنوان کرد: با همکاری سایر نهادهای ذی‌ربط از جمله دستگاه قضایی، شبکه بهداشت و درمان، جهاد کشاورزی و امور آب، زیرساخت‌های لازم برای تامین آب کشاورزی سالم و جلوگیری از هدایت فاضلاب به مزارع فراهم شد.

تمهیدی در ادامه تصریح کرد: با شروع اقدامات ویژه فرمانداری برای برخورد با معضل انتقال فاضلاب به مزارع، در مرحله اول سطح زیرکشت محصولات مشروب از فاضلاب با برخوردهای صورت گرفته از 900 هکتار به 500 هکتار کاهش یافت و در مرحله دوم برخورد با این معضل بهداشتی و زیست محیطی تا اواسط سال 94 نیز اراضی زیر کشت سبزی و برنج از 500 هکتار به 100 هکتار تقلیل یافت.

وی در ادامه با بیان این‌که به دلیل پراکندگی زیاد و وسعت سطح زیر کشت اراضی شهرستان، امکان ممیزی محصولات سالم از ناسالم را دشوار می‌کرد، افزود: کارشناسان بهداشتی با تهیه نقشه‌های هوایی و اعلام مختصات اراضی مورد نظر با GPS و اخذ احکام مورد نیاز قضایی، در مرحله سوم با همکاری بخشداری‌های تابعه بیش از 90 هکتار از این قبیل اراضی را تا پایان سال 94 شناسایی و محصولات آن را معدوم کردند.

معاون سیاسی و انتظامی فرمانداری شهرستان ری گفت: در ابتدای سال 95 نیز با هماهنگی‌های صورت گرفته حدود 4 هکتار دیگر از سطح زیر کشت، از وجود محصولات ناسالم پاکسازی شد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر محصولات موجود در حدود 6 هکتار از مجموع 900 هکتار سطح زیر کشت با اخذ دستور مقام قضایی در آستانه معدوم‌سازی است که نهایتاً تا اوایل هفته آتی معدوم می‌شود.

تمهیدی در ادامه تاکید کرد: هم‌اکنون کشت برنج در مزارع این شهرستان به کلی جمع‌آوری شده است و به دلیل مصرف بالای آب در این‌گونه محصول، اقدامات لازم برای معرفی کشت جایگزین در دست انجام است.

وی افزود: همچنین از سطح زیرکشت سبزیجات و صیفی‌جات با اقدامات اساسی صورت گرفته به کمتر از 6 هکتار تقلیل یافته است که بر اساس دستور قضایی و هماهنگی با سایر ادارات و نهادها، طی روزهای آتی نسبت به معدوم‌سازی آن اقدام خواهد شد و هم اکنون امکان هرگونه بهره‌برداری و برداشت محصول از این اراضی سلب شده است.

معاون سیاسی و انتظامی فرمانداری شهرستان ری در پایان گفت: تدابیر لازم برای تامین آب کشاورزی سالم از سوی دستگاه‌های ذی‌ربط اتخاذ شد و کشاورزان عزیزی که دارای حق آبه قدیمی رودخانه هستند می‌توانند با مراجعه به اداراه امور آب نسبت به دریافت سهم حق آبه خود اقدام کنند.

شهرری
نظرات (0)
Add Comment