روزانه ۲۰ هزار تن زباله از تهران وارد ری می‌شود/ ۱۰۰ هزار میلیارد عوارض محیط‌زیستی پالایشگاه تهران به شهرداری

به گزارش راگانیوز ، محسن علیجانی  مسئله محیط زیست را یکی از مبانی توسعه پایدار خواند و گفت : حفظ و حراست از محیط زیست در همه سطوح استانی و ملی مسئله مهمی برای ادامه حیات زندگی انسان بشمار می رود، چنانچه در برنامه توسعه بودجه اهمیت ویژه ای در این حوزه لحاظ شد چون به تعبیری محیط زیست مساوی با ادامه حیات است.

علیجانی با اشاره بر اینکه محیط زیست نوع نگاه انسان را به زندگی تغییر می دهد، گفت : در اسلام و فرهنگ ما  اهمیت زیادی در حفظ طبیعت داده شده است و انسان نیز یک حلقه متصل به این اکو سیستم است. در بودجه ۹۷ هم در بحث پسماند، پساب، آلودگی هوا و… ردیفی در نظر گرفته شده است چون در سیاست های کلان نیز،  مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، در مجلس شورای اسلامی با توجه به گستردگی وسعت جغرافیایی شهرستان ری اشاره به وجود پالایشگاه، کارخانجات مختلف و شهرک های صنعتی کرد  وافزود: شهرستان ری خوابگاه نیست بلکه از هر نوع زمینه ای برای توسعه صنعت استفاده می‌کند، لذا باید مسائل زیست محیطی در الویت قرار بدهیم تا آسیب ها کمتر شود.

وی اشاره به نفوذ نفت به چاه های کشاورزی اطراف پالایشگاه تهران کرد و بیان داشت: بر اساس گزارش های مردمی طی بازدیدی مطالبات باقر شهر را بررسی کردیم و صحت نفوذ نفت به چاه های آب را مطلع شدیم و حتی نفت بطوری بود که تانکری هایی برای جداسازی نفت از آب مستقر شد.

 ۱۰۰ میلیارد تومان عوارض پالایشگاه  به شهرداری تهران ما به ازای نابودی محیط زیست در حال بررسی است

علیجانی خاطر نشان کرد: پس از پیگیری های این معضل ایجاده شده، از پالایشگاه تهران به مراجع قانونی و قضایی شکایت شد و اکنون نیز در حال بررسی عوارض سالانه ۱۰۰میلیارد تومانی این پالایشگاه به شهرداری تهران هستیم تا متوجه شویم چه مبالغی ازین عوارض توسط شهرداری از تهران به ری هزینه می شود چون این مبلغ برای رفع و پیشگیری این آلاینده ها برای جلوگیری از آسیب به محیط زیست باید هزینه می شد.

*با تعیین جایگاه دفن زباله در چند نقطه تهران باید از نفوذ شیرابه ها به زمین جلوگیری کرد

   نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، در  مجلس شورای اسلامی با یادآوری ورود روزانه ۲۰ هزار تن زباله و نخاله از شهرتهران به ری، تاکید کرد: شهرستان ری یک سرزمین تاریخی و مذهبی است و شایان نگهداری این مسئله نیست و برای رفع آن   باید چند نقطه در تهران در نظر گرفته شود و نه فقط یک نقطه از شهر این مشکل را متحمل شود چون ممکن است این شیرابه ها هم مانند نفت، نفوذ به زمین داشته باشند.

علیجانی با تاکید بر تکامل یافتن تشکیلات میراث فرهنگی و گردشگری ری، تصریح داشت: با توجه به اینکه ری مقصد گردشگری ۲۰۱۹ خوانده شده است باید خدمات ویژه ای ارائه شود تا در زمینه گردشگری و کشاورزی که پیشران اقتصاد کشور هستند، پیشرفت شهرستان را شاهد باشیم در این راستا می توان از ظرفیت های بخش خصوصی استفاده کرد تا با سرمایه گذاری در آثار باستانی خود مانند کاروانسرای حسن آباد، تپه میل و چال ترخان و… با یک سرمایه گذاری مناسب جهت بهره برداری به بخش خصوصی واگذار کنیم. لازم بذکر است ما نیز در جهت تکمیل تشکیلات اداری میراث فرهنگی نامه نگاری های لازم را داشتیم.

*ظرفیت ها و پتانسیل شهرستان ری در تاریخ ۷ هزارساله خود بینظیر است

وی بیان کرد: ظرفیت و جغرافیا شهرستان ری با وجود حرم عبدالعظیم(ع) که بعنوان کربلای ایران، آثار باستانی مختلف، ۱۵۰ هزار هکتار اراضی منابع طبیعی دست نخورده و حتی ۱۴ هزار هکتار شهر فرودگاهی که قرار است تا سال ۲۰۴۸ تعداد ۱۱۰ میلیون مسافر جابجا کند ودر منطقه رتبه دوم جهت جابجایی بار در منطقه ی ویژه اقتصادی  را بدست آورد با مردمی شهید پرور که نزدیک به ۳ هزار شهید تقدیم کشور کردند و رتبه دوم شهدای مدافع حرم دارند  در تاریخ ۷ هزار ساله خود بینظیر است.

علیجانی  اظهار کرد: شورای شهر تهران با عنوان تهران، ری و تجریش است پس این شورا مختص به مردم انقلابی و شهید پرور شهرستان ری هم هست ؛ استانداران و فرمانداران تهران باید برای هر شهرستانی برنامه ی توسعه ای داشته باشند و با تعیین زمینه قطب گردشگری، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی به آن ناحیه معنا ببخشند تا نسبت ارتباطش با استان مشخص شود.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در پایان متذکر شد: قطع به یقین در چند سال آینده کلان شهر تهران می تواند جهت رفع عمده  مسائل اداری و سیاسی خود،  شهرستان ری را جایگزین این امرکند تا ری بعنوان پایتخت اداری و سیاسی شهر تهران به جایگاه اصلی و دیرینه خود بازگردد.

راگانیوززبالهشهرریمجلسنماینده
نظرات (0)
Add Comment