سومین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی با پیام دکتر میرزاده در واحد یادگار امام (ره) شهرری آغاز به کار کرد

به گزارش راگانیوز ، یکی از برکات انقلاب اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی است که با پیشنهاد ارزشمند حضرت آیت­ الله هاشمی رفسنجانی و موافقت بنیانگذار کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی(ره) در سال 1361 تأسیس و تا امروز با بیش از پنج میلیون و 7 هزار فارغ التحصیل و نزدیک به دو میلیون دانشجو در 400 واحد دانشگاهی و مراکز آموزشی در سراسر کشور و چند واحد بین‌المللی بستر بسیار خوبی را برای توسعه علمی کشور فراهم کرده است.

با مروری بر وضعیت علمی امروز کشور و نگاهی به رشد علمی و فرهنگی پس از انقلاب، هر روز شاهد اختراع، اکتشاف و پیشرفت تازه‌­ای در زمینه‌­های مختلف علمی، اقتصادی و فرهنگی هستیم و این نشان دهنده این است که دانشجویان و استادان محترم ما در سایه نظام مقدس جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در تمامی عرصه‌­ها خوش درخشیده و نام کشور عزیزمان ایران و دانشگاه آزاد اسلامی را به زیبایی آراسته‌اند.

 

یکی از علوم بسیار تاثیرگذار در دنیای امروز، فناوری نانو می‌­باشد که به سرعت در حال گسترش است و ایران به عنوان کشور پیشرو در منطقه و یکی از کشورهای برتر جهان در این زمینه می‌­باشد که بی‌­شک تلاش دانشگاهیان پرتلاش این مرز و بوم از جمله پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی در تحقق این جایگاه برجسته، مؤثر بوده است.

دامنه کاربرد علم نانوفناوری بسیار متنوع بوده و از شیمی و زیست­‌شناسی و بیوتکنولوژی گرفته تا الکترونیک، کامپیوتر، ارتباطات، حمل­ و­ نقل، انرژی، محیط‌­زیست، هوافضا و امنیت ملی کاربردهای بسیار متنوعی دارد. در حقیقت فناوری نانو با طبیعت فرارشته‌­ای خود در آینده دربرگیرنده همه فناوری‌های امروزین خواهد بود.

لذا یک برنامه‌­ریزی علمی دقیق و کارشناسانه برای حضوری فعال و حتی رقابتی سالم در این جایگاه، بسیار ضروری بوده و برای چنین کاری طراحی یک برنامه منسجم، فراگیر و همه‌جانبه اجتناب‌­ناپذیر است. ایران به ­عنوان هفتمین کشور دنیا در تولید علم در زمینه فناوری نانو و رتبه اول بلامنازع در منطقه و کشورهای اسلامی و متولی شبکه فناوری نانو در میان کشورهای عضو اکو، از سال 1382 تاکنون قدم‌­های چشمگیری را در این زمینه برداشته است.

یکی از نیازمندی‌های توسعه پایدار فناوری‌ نانو، مشارکت همه گروه‌های ذینفع و صاحب نظر در نظام توسعه این فناوری است. این امر مستلزم طراحی فعالیت‌های منسجم ترویجی، اطلاع­‌رسانی و آموزشی برای گروه‌های مختلف و بازخوردگیری از اثرگذاری این فعالیت‌هاست. لذا برگزاری جشنواره­‌ها و همایش‌­های علمی می‌­تواند با فراهم کردن زمینه­ های همکاری بین پژوهشگران این حوزه، نقش مهمی در پیشرفت آن داشته باشد.

هم اکنون دانشگاه آزاد اسلامی با ترسیم سیاست‌­های مناسب و با تلاش استادان، دانشجویان و کارکنان محترم به سمتی گام برداشته که صرفاً آموزشی نبوده و به سمت نسل سوم دانشگاه‌­ها و دانشگاه‌­های کارآفرین حرکت کند.

در پایان ضمن تقدیر از برگزارکنندگان، عوامل اجرایی و همچنین استادان، دانشجویان و شرکت کنندگان فرهیخته این جشنواره، از خداوند منان توفیق روزافزون این عزیزان و اعتلای بیش از پیش ایران اسلامی را خواستارم.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

ازادجشنوارهدانشگاهسومینشهرری
نظرات (0)
Add Comment