شهرری یکی از بزرگترین نخبگان علمی خود را از دست داد

 

به گزارش راگانیوز ؛پیکر سیدمحمد امین قانعی راد ، روز یکشنبه ۲۷ خردادماه از مقابل انجمن جامعه شناسی ایران واقع در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران تشییع می شود.رئیس سابق انجمن جامعه شناسی ایران، متولد سال ۱۳۳۴ در شهرری، عضو هیات علمی و استاد جامعه شناسی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور پنج شنبه ۲۴ خردادماه در پی بیماری سرطان و در سن ۶۳ سالگی از دنیا رفت.

سیدمحمدامین قانعی راد دارای مدرک کارشناسی پژوهشگری اجتماعی، کارشناسی ارشد و دکترای جامعه شناسی از دانشگاه تهران بود.

از جمله آثار مرحوم دکتر قانعی راد می توان به «ساختار مدیریت نظام علمی کشور»، «نظام علمی کشور در برنامه سوم توسعه»، «ناهمزمانی دانش: روابط علم و نظام‌های اجتماعی – اقتصادی در ایران»، «تبارشناسی عقلانیت مدرن» (قرائتی پست مدرن از اندیشه دکتر علی شریعتی)،«جامعه‌شناسی رشد و افول علم در ایران»،‌ «هابرماس و روشنفکران ایرانی» و بسیاری تالیفات و مقالات دیگر اشاره کرد.

دریافت جایزه جشنواره بین المللی فارابی به عنوان پژوهشگر برگزیده(۱۳۹۶)، دریافت جایزه کرسی یونسکو در آموزش سلامت روان(۱۳۹۵)، دریافت جایزه هفدهمین دوره ترویج علم ایران(۱۳۹۵)، دریافت جایزه نقد کتاب علوم اجتماعی(۱۳۹۴)، دریافت جایزه به عنوان دانش آموخته ممتاز دکتری جامعه شناسی دانشگاه تهران(۱۳۷۶)، دریافت جایزه از رئیس جمهور به عنوان دانش آموخته ممتاز کارشناسی ارشد جامعه شناسی(۱۳۷۶) از جمله جوایز علمی او به حساب می آیند.

سال گذشته نیز او جایزه دهخدا را برای نگارش کتاب پیمایش علم و جامعه؛ تجربه جهانی و اجرای نسخه ایرانی دریافت کرد و سال ۹۵ نیز جایزه انجمن ترویج علم را به خود اختصاص داد.

وی همچنین یکی از منتقدان مهاجرت نخبگان بود و در این زمینه گفته بود: در کشور ما افرادی که می‌روند دیگر برنمی‌گردند. من گفته بودم که همه جای دنیا مهاجرت نخبگان وجود دارد اما در ایران گریز اجتماعی رخ می‌دهد. هرچند برخی می‌گویند که پایه اصلی مهاجرت اقتصادی است اما از نگاه من عوامل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دارد و علت اقتصادی بخشی از این مجموعه عوامل است. البته نقش عوامل اقتصادی در مهاجرت در ایران ضعیف ترین عامل است. من معتقدم که اگر بتوانند مشارکت نخبگان را تامین کنند، نخبگان در کشور می‌مانند.

افتاب ری

استادجامعه شناسشهرری
نظرات (0)
Add Comment