قرارداد یونیت آب رفت/ نیروگاه شهرری جمع آوری می‌شود

به گزارش راگانیوز ، محسن طرزطلب در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه در قرارداد یونیت فعلا بر ساخت ۲ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی تمرکز شد، عنوان کرد: قرار است یک نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس H در ساوه به ظرفیت ۱۲۰۰ مگاوات و یک نیروگاه سیل ترکیبی کلاس F به ظرفیت ۸۰۰ مگاوات در زاهدان احداث شود.

وی درباره خرید تضمینی برق این دو نیروگاه هم گفت: طی یک ماه گذشته قرارداد خرید تضمینی برق این نیروگاه‌ها با پیمانکار امضا شده است. پیمانکار فرصت دارد تا ۶ ماه پس از امضای قرارداد، خرید تضمینی پروژه را عملیاتی کند که اکنون یک ماه از این زمان مقرر گذشته است.

طرزطلب با بیان اینکه مجموع اتفاق های به وقوع پیوسته در چند ماه گذشته و رسانه ای شدن موضوع، موجب شد تا قرارداد به صورت تدریجی اجرایی شود و سه هزار مگاوات از آنچه ابتدا در قرارداد مد نظر بود، کاهش یابد، تاکید کرد: ۳ هزار مگاوات از ظرفیت اولیه ایران و شرکت یونیت کاسته شده و قرار است درصورت کسب توفیقات در فاز نخست، باقی قرارداد هم در فازهای بعد و به صورت تدریجی نهایی شود.

در زمان انعقاد قرارداد ساخت نیروگاه با همکاری شرکت ترکیه ای – بلژیکی «یونیت اینترنشنال» برخی رسانه ها آن را برخلاف سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی قلمداد کردند و این امر حاشیه هایی را برای امضای آن به وجود آورد.
وی ابراز کرد: ما موظف هستیم تا برق این نیروگاه‌ها را بر اساس مصوبه شورای اقتصاد به مدت ۶ سال خریداری کنیم که نرخ پایه ۷۷ تومان به ازاری هر مگاوات برق تولیدی در نظر گرفته شده است اما در صورت تجاوز راندمان نیروگاه از ۵۸ درصد قیمت خرید برق تضمینی همم سالیانه افزایش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی عنوان کرد: اکنون مهم ترین مساله، موضوع تامین مالی این قرارداد است و به زودی مذاکره هایی بین ایران و طرف ترک و همچنین شرکت سرمایه گذاری برای تضمین خرید برق آن انجام می شود.

به گفته وی، مطابق قرارداد اصلاح شده، ۱۰۰ درصد تجهیزات مورد نیاز برای اجرایی شدن پروژه ها در ساوه و زاهدان توسط پیمانکاران ایرانی تامین خواهد شد.

نیروگاه شهرری جمع آوری می‌شود

طرز‌طلب درباره احداث نیروگاه جایگزین نیروگاه شهرری نیز گفت: ژاپنی‌ها به ایران آمده و در حال مذاکره برای ساخت نیروگاه جایگزین شهرری هستند که امیدواریم قرارداد آن تا اردیبهشت‌ماه سال ۹۶ انجام شود.

وی تاکید کرد: البته از آنجا که این نیروگاه در فصل تابستان به شبکه برق کمک می‌کند، مقرر شده به محض اینکه نیروگاه جدید وارد مدار شد، نیروگاه شهرری را کنار بگذاریم.

طرزطلب ابراز کرد: پیشنهاد جدید فنی و مالی برای ساخت نیروگاه جدید داده شده است و ما درخواست مجوز را به شورای اقتصاد ارائه کرده‌ایم. بنابراین قرار است نیروگاه جدید به ظرفیت ۱۰۵۰ مگاوات در دو فاز احداث و پس از افتتاح فاز نخست، نیروگاه فعلی شهرری هم جمع اوری شود.

تیروگاهشهرری
نظرات (0)
Add Comment