به گزارش راگانیوز ، بسیاری از جنبشهای دینی و انقلابی در جهان با الهام از قیام امام خمینی (ره) شکل گرفته و این گفته ارزشمند مقام معظم رهبری که انقلاب اسلامی بی نام خمینی(ره) در هیچ کجای جهان شناخته شده نیست، یک واقعیت محض است.
نه تنها امام خمینی (ره) به عنوان رهبر عالی دینی و انقلابی در سراسر جهان شناخته میشود بلکه قیام امام (ره) و راهی که پیش روی بشریت گذاشت هم به عنوان امید و تکیه گاه مستضعفان و گرفتاران در چنگال مستکبران کشورهای مختلف است.
15خرداد سرآغاز تقابل جهانی مستضعفان با استکبار و استعمار است، این رخداد عظیم با رهبری امام خمینی (ره) شروع شد و با خون شهیدان و ایثارگران به ثمر نشست و امروز برکات آن در قیام مردم آزاده جهان در قالب بیداری اسلامی مشاهده می شود.
پیش از پیروزی انقلاب اسلامی استکبار جهانی بر ایران حاکم بود و عزتمندی را در کشور شاهد نبودیم ولی به برکت مکتب و ارزش های حضرت امام (ره) اکنون شاهد عزتمندی، عدالت و استقلال در ایران سلامی هستیم.
** در هم تنیده بودن معنویت با سیاست
یکی از مهمترین اصول مکتب امام (ره) جدانبودن معنویت از سیاست است. سیاست و عرفان، سیاست و اخلاق. امام (ره) که تجسم مکتب سیاسی خود بود، سیاست و معنویت را باهم داشت و همین را دنبال می کرد؛ حتی در مبارزات سیاسی، کانون اصلی در رفتار امام معنویت او بود. همه رفتارها و مواضع امام حول محور خدا و معنویت بود.
حرکت امام برای سعادت کشور و ملت بر مبنای هدایت شریعت اسلامی بود بنابراین تکلیف الهی برای امام کلید سعادت به حساب می آمد و او را به هدف های بزرگ آرمانی خود می رساند.
حرف نو مکتب سیاسی امام بزرگوار برای دنیا این است که در همه ارکان برنامه ریزی های یک قدرت سیاسی، سیاست با معنویت و قدرت با اخلاق همراه شود و اصول اخلاقی مورد مراعات قرار گیرد.
** اعتقاد به نقش مردم
اعتقاد راسخ و صادقانه به نقش مردم از دیگر اصول مکتب امام راحل است؛ کرامت و اراده انسان در مکتب سیاسی امام (ره) دارای ارزش و قدرتمند و کارساز است.
نتیجه ارزشمندی و کرامت داشتن این است که در اداره سرنوشت بشر و یک جامعه، آرای مردم باید نقش اساسی ایفا کند بنابراین مردم سالاری در مکتب سیاسی امام بزرگوار از متن اسلام گرفته شده نوعی مردم سالاری حقیقی است؛ مثل مردم سالاری آمریکایی و امثال آن، شعار، فریب و اغواگری ذهن های مردم نیست.
مردم با رأی، اراده و ایمان خود راه و مسئولان خود را انتخاب می کنند؛ بر این اساس دو ماه از پیروزی انقلاب نگذشته بود که امام اصل نظام برآمده از انقلاب را به رأی مردم گذاشت.
** نگاه بین المللی
بشریت، مخاطب امام در سخن و ایده سیاسی است و نسخه سیاسی او برای تمام ملت جهان است. ملت ایران این پیام را به گوش جان شنید، پایش ایستاد و برایش مبارزه کرد و توانست عزت و استقلال خود را به دست آورد اما مخاطب این پیام، همه بشریت است.
مکتب سیاسی امام (ره) استقلال، عزت و ایمان را برای همه امت اسلامی و همه بشریت می خواهد؛ این رسالتی است بر دوش یک انسان مسلمان.
البته تفاوت امام راحل با کسانی که برای خود رسالت جهانی قائل هستند این است که مکتب سیاسی امام با توپ، تانک، اسلحه و شکنجه نمی خواهد ملتی را به فکر و به راه خود معتقد کند.
امروزه مسلمانان و نخبگان فتوحات فکری خود در میدان های سیاسی را برآمده از مکتب فکری امام می دانند، توده های امت اسلامی با نام اسلام احساس عزت می کنند، این همان نگاه بین المللی مکتب امام به مسائل بشر است و مخصوص دنیای اسلام هم نیست.
بنابراین امروز مسأله فلسطین برای ما مهم و مصائب امت اسلامی برای ما دردناک است. آنچه در دنیای اسلام اتفاق می افتد، برای ملت ایران و کسانی که به نام و یاد امام بزرگوار دلبسته و دلخوش هستند، مسائل اساسی است و نمی توانند نسبت به این مسائل بی تفاوت باشند.
برای همین است که دنیای استکبار می خواهد بزرگترین جنایت ها را نسبت به ملت های مسلمان انجام دهد درحالیکه دیگر ملت های مسلمان نبینند، نفهمند و تصمیم نگیرند و حتی اعتراض هم نکنند ولی به برکت ارزش های مکتب امام (ره)، ملت ایران می بیند، می فهمد، اعتراض می کند، موضع می گیرد و نسبت به مسائل دنیای اسلام بی تفاوت نمی ماند.
** پاسداری از ارزش ها
شاخص مهم دیگر مکتب سیاسی امام بزرگوار، پاسداری از ارزش هاست، مهمترین رویدادی که در سال های اخیر تمام برنامه ریزی های غرب را به هم ریخت، وقوع انقلاب اسلامی ایران بود که تأثیر آن در روابط بین المللی در سطح جهان نمایان است.
علت اهمیت ایران در دنیای غرب به جهت منابع زیرزمینی نفت و گاز یا موقعیت جغرافیایی آن نیست بلکه به واسطه ارزش های اسلامی است که ایران را به برکت انقلاب از دیگر کشورها مجزا می کند که نقش رهبری امام خمینی در آن برکسی پوشیده نیست.
ما باید خود را باور کنیم و اعتماد به نفس داشته باشیم تا به واسطه این ارزش ها، نقش ایران را در نظام بین الملل تثبیت کنیم.
** عدالت اجتماعی
عدالت اجتماعی یکی از مهمترین و اصلی ترین خطوط در مکتب سیاسی امام بزرگوار است. در همه برنامه های حکومت در قانونگذاری، اجرا و قضا نقشی اساسی دارد و شکاف های طبقاتی مورد نظر و هدف را پر می کند.
همه برنامه ریزان، قانونگذاران، مجریان و همه کسانی که در دستگاه های گوناگون مشغول کار هستند، باید این را مورد توجه قرار دهند و یکی از مهمترین شاخص های حرکت خود به حساب آورند.
** تداوم مکتب امام(ره)
امام راحل مکتب نظام اسلامی را بنیانگذاری کرد. 29 سال از آن زمان می گذرد. بیشترین حملات هم در طول این مدت به کشور، ملت و این مکتب سیاسی شده اما ملت ما روز به روز پیشرفت کرده است.
ملت ما در زمینه علم، عمران، سیاست بین الملل، ارتقای آگاهی های گوناگون، ساخت زیربناهای عظیم کشور، کسب قدرت فناوری و احیای استعدادهای مردمی و در بسیاری از زمینه های دیگر پیشرفت هایی داشته است که در گذشته حتی تصور آن هم نمی شد.
امروز پرچم اسلام، دینداری، شجاعت و نوآوری در زمینه سیاست در دست ملت ماست. دشمنان در تبلیغات خود سعی می کنند این دستاوردها را کوچک نشان دهند و آنچه را که این ملت به دست آورده از قلم بیندازند، اما نمی توانند.
در مسائل گوناگون جهانی و بین المللی، مواضع ما مستقل است. ما تحت تأثیر سیاست کسی قرار نمی گیریم و به سراغ جنجال و تنش آفرینی نمی رویم اما ظلم را محکوم می کنیم، با ظالم اعلام مخالفت و از مظلوم اعلام حمایت می کنیم.
با وجود همه مشکلات، مردم ما همچنان پایبند ارزش های مکتب امام خمینی (ره) هستند و این راه تداوم دارد.
ایرنا