باغچه بان مبتکر آموزش ناشنوایان در ایران، پایه گذار آموزش و پرورش پیش دبستانی و از پیشگامان شعر و ادبیات کودک و بنیانگذار نخستین کودکستان و مدرسه ناشنوایان ایران بود که از وی به عنوان اولین مؤلف و ناشر کتاب کودک در ایران نیز یاد می شود.
وی که چهارم آذر ۱۳۴۵ در ۸۱ سالگی درگذشت را به عنوان پایه گذار ادبیات نمایشی کودکان (اولین تئاتر کودک) نیز در ایران می شناسند.
روش شفاهی در تعلیم ناشنوایان، آموزش روش حساب ذهنی به ناشنوایان، ابداع گاهنجار (گاهنما) به عنوان وسیلهای برای نشان دادن پستی و بلندیهای اقیانوسها روی نقشه به کودکان، الفبای گویا و گوشی استخوانی یا تلفن گنگ از جمله ابتکارهای ویژه باغچهبان در حوزه آموزش به این قشر از جامعه یاد شده است.
به گزارش راگانیوز، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور، رئیس بهزیستی شهرستان ری و جمعی از علاقه مندان به این معلم، گروه های ناشنوایان دانشگاهی و اجتماعی در این مراسم حضور و با قرائت فاتحه و نثار گل یاد و خاطر این استاد را گرامی داشتند.
هفته چهارم سپتامبر برابر با هشتم مهر هفته جهانی ناشنوایان نام دارد و در سراسر دنیا به مناسبت بزرگداشت ناشنوایان مراسمی برگزار میشود.