آرشیو انعکاس
برای دسترسی به بخش های اصلی سایت از این قسمت استفاده کنید

نقش زنان در تحقق اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار بی‌بدیل است

خبرگزاری فارس: نقش زنان در تحقق اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار بی‌بدیل است

به گزارش راگانیوز ، همایش تخصصی نقش زنان در اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار بعد از ظهر امروز با حضور شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور، سید حسین هاشمی  استاندار تهران، هدایت‌الله جمالی‌پور معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان ری، جمعی از مدیران و مسئولان شهرستانی و بانوان کارآفرین استان تهران؛ در سالن همایش‌های فدک مجتمع فرهنگی ورزشی فاطمه الزهرا (س) شهرری برگزار شد.

مولاوردی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل و شهدا و تبریک هفته دولت، اظهار داشت: ایجاد ثبات و آرامش اقتصادی، بزرگترین دستاورد دولت در سه سال گذشته است.

وی هفته دولت را فرصت مغتنمی برای تبیین عملکردهای دولت دانست و گفت: با توجه به محرومیت دولت از رسانه ملی، از طریق این تریبون‌ها به بیان فعالیت‌ها و اقدامات دولت می‌پردازیم.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تبیین کرد: یکی از شرایط غیر قابل انکار که در پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب بیان شد چالش اقتصادی کشور است که سال گذشته برای مقابله با این چالش همکاری گسترده بین دولت و ملت مطرح بود.

مولاوردی با تأکید بر اینکه تصمیمات درست و محکم دولت و مسئولان در زمینه اقتصاد، تأثیر در مسائل اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی جامعه دارد، گفت: تولید داخلی، رفع بیکاری، رونق اقتصادی و خروج از رکود، از زمان شروع کار دولت یازدهم در در دستور کار دولت قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه نجات اقتصاد کشور از سال ۱۳۶۲ بصورت شعار مانده و به مرحله عمل نرسیده، تصریح کرد: با مد نظر قرار دادن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، می‌توانیم نسخه شفا بخشی برای اقتصاد بیمار تک محصولی کشور ایجاد بکنیم.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به شعار اصلی رئیس جمهور در انتخابات خرداد سال ۹۲؛ «آرامش در سیاست، آسایش در اقتصاد و امنیت در فرهنگ» اظهار داشت: دولت یازدهم از طریق نجات اقتصاد، احیای اخلاق و تعامل مؤثر و سازنده با جهان که با اولویت بندی لازم انجام داد، توانست گام‌های جدی بردارد.

مولاوردی تبیین کرد: در بیانات مکرر رهبر معظم انقلاب اشاره شده که تحقق این سیاست‌ها به تنهایی کار دولت نیست چرا که این کار عظیم به تنهایی از عهده قوه مجریه برنمی‌آید و مشارکت سایر قوا را می‌طلبد.

وی ادامه داد: با توجه به وضعیتی که قرار داریم، این‌که انتظار داشته باشیم در مدت کوتاه یک ساله این سیاست‌ها تحقق پیدا بکند واقع بینانه نیست و تا زمانی که این شعارها به اهداف نهایی نرسیده به تلاش خود ادامه می‌دهیم.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، درون‌زا بودن، برون‌گرا بودن، مردم محور بودن، عدالت‌مداری و دانش‌بنیان بودن را از ارکان سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برشمرد و افزود: در بحث مشارکت زنان باید این این مؤلفه ها را در امور زنان مد نظر قرار بدهیم.

وی، جلب مشارکت زنان به عنوان نیمی از سرمایه انسانی کشور را در تحقق اقتصاد مقاومتی ضروری دانست و با انتقاد از نقش کمرنگ زنان در این زمینه، گفت: بعد فرهنگ سازی زنان به عنوان مادر خانواده در مصرف کالاهای داخلی و اصلاح الگوی مصرف و نقشی که زنان به عنوان عوامل تولید در جامعه دارند مورد غفلت واقع شده است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اضافه کرد: در ستاد فرماندهی و کمیته‌های اقتصاد مقاومتی تشکیل شده مشاهده کردیم که چندان به نقش زنان توجه نشده و صرفاً زن را در بعد گفتمان سازی و فرهنگ سازی برای این سیاست‌ها می‌بینند، بنابراین از معاون اول رئیس جمهور درخواست کرده‌ایم که با توجه به نقش و تأثیری که زنان دارند، در مجموعه سیاست‌هایی که اتخاذ می‌شود سهم متناسبی برایشان قائل بشویم؛ که این پیشنهاد با نظر مساعد در حال پیگیری است.

مولاوردی، حمایت از تولید و افزایش تولید داخلی را از عوامل درون گرایی و تعاملات جهانی را از عوامل درون‌گرایی عنوان کرد و افزود: همان‌گونه که مذاکرات هسته‌ای نتیجه‌ای برد ـ برد در پی داشت؛ در بعد اقتصادی نیز هدف ما نتیجه برد ـ برد اقتصادی و واردات دانش فنی، تکنولوژی و تعامل فناورانه با جهان است.

وی با بیان اینکه سالانه به دویست میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی نیاز داریم، تصریح کرد: در شرایط فعلی معتقد به جذب سرمایه‌گذاری خارجی هستیم که منجر به رونق اقتصادی، ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و رفع بیکاری بشود.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به افزایش رشد اقتصادی از منفی ۶ به بالای ۴ درصد اشاره کرد و گفت: گاهی تصور می شود اقتصاد مقاومتی خاص دوران تحریم است در حالی که اقتصاد مقاومتی نسخه شفابخش اقتصاد کشور است به شرطی که تمام سیاست‌ها با مشارکت و همکاری تمام قوا و به درستی انجام شود.

مولاوردی در ادامه بیان کرد: تلاش‌هایی که دولت یازدهم در طول سه سال برای ریل گذاری اقتصادی انجام داده با آمار و ارقام و نمودار در هفته دولت مطرح کردیم؛ تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به ریاست معاون اول رئیس جمهور و تشکیل کارگروه‌های تخصصی نشان از اولویت این موضوع برای دولت است.

وی اضافه کرد: دولت، با دوری از تنش‌ها و حاشیه‌هایی که برخی سعی می‌کنند با درگیر کردن دولت به حواشی، دولت را از اهداف خود به دور بکنند توانست آرامش سیاسی را بر جامعه حاکم کند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: توسعه زیرساخت‌های اقتصادی، اصلاح الگوی مصرف، سبک زندگی، حمایت از تولید داخلی و توجه به کیفیت تولید، بدون مشارکت هوشمندانه زنان در جامعه میسر نمی‌شود.

مولاوردی با اشاره به نقش کلیدی زنان در جایگاه مربیگری جامعه و مدیریت خانه،  اظهار داشت: زنان نقش خطیری در تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و تحقق خانواده مصرف گرا، قناعت گر و تولید کننده دارند.

وی ادامه داد: تاکید بر نقش فرهنگی زنان نباید ما را از توجه به جنبه‌های دیگر تأثیرگذاری آنان در مقوله اقتصاد مقاومتی غافل کند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه در بحث‌های مردم محور بودن، عدالت مداری و دانش بنیان بودن نیز استدلال‌هایی وجود دارد که می‌توان برای نقش آفرینی زنان ارائه داد، خاطرنشان کرد: برای تغییرات اساسی در اقتصاد کشور به یک حرکت اجتماعی و پویش چندوجهی نیاز داریم که بدون مشارکت زنان به نتیجه نمی‌رسد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.