آرشیو انعکاس
برای دسترسی به بخش های اصلی سایت از این قسمت استفاده کنید

نگاه اجمالی به تاریخچه روستای امین آباد شهرستان “ری”

گاه اجمالی به تاریخچه روستای امین آباد شهرستان

به گزارش راگانیوز ، این روستا در قسمت غربی دهستــان غنی آباد و در 60 کیلومتری شهرری واقع  شده است که از سمت شمال به کوه بی بی شهربانو، شمال غربی به بیمارستان روانپزشکی رازی با وسعت 705 هکتار جزء بزرگترین بیمارستان های خاورمیانه بشمار میرود و از سمت شرق به کارخانه سیمان تهران و کارخانه ذوب مس و مرکز تحقیقاتی دامپزشکی دانشگاه تهران و جاده خاوران ، از سمت غرب به شهرک نسوز و از جنوب به اراضی کشاورزی با وسعت 1000 هکتار که حدود  700 هکتار آن قابل کشت از قبیل (گندم،جو،یونجه،بلال و…) محدود میشود.

بر اساس متون تاریخی ری قدیم ، روستای امین آباد در مشرق ری قدیم واقع شده و به جیل آباد معروف بوده و بنای آن را به مرداویج زیاری نسبت میدهند.

برج اینانج ( گورستان سلطنتی) : در دامنه کوه نقاره خانه واقع در جاده امین آباد- هفت دستگاه اثری معظم با پلانی دایره ای شکل قرار گرفته که اشمیت در این برج حفاریاتی داشته و با توجه به رویت شدن گورهای متعدد سلطنتی و مجلل این اثر به گورستان سلطنتی معروف شده و قطعات پارچه هایی گرانبها از دوران آل بویه از این مکان بدست آمده است. برج، متعلق به اینانج یکی از فرماندهان ری از زمان  سلطان سنجر سلجوقی می باشد که در اینجا مدفون گردیده است.

گاه اجمالی به تاریخچه روستای امین آباد شهرستان

مقبره بی بی شهربانو از اماکن زیارتگاهی مهم استان تهران بشمار میرود در دامنه جنوبی کوه معروف به همین نام واقع شده که  بر اساس روایات، بی بی شهربانو همسر امام حسین(ع) و مادر امام سجاد(ع) می باشد. کهن ترین بخش آن گنبدخانه با فضایی مستطیل شکل و قدیمی ترین اثر تاریخی بقعه که نوشته بروی آن حکاکی شده، صندوق روی مرقد می باشد. مدفن اصلی حرم از سمت درب شرقی که احداث آن مربوط به زمان شاه طهماسب اول  و اصل بنا به دوران آل بویه نسبت داده می شود.

گاه اجمالی به تاریخچه روستای امین آباد شهرستان

برج نقاره خانه:  بر فراز کوهی منفرد در جنوب کوه بی بی شهربانو برج مقبره ای هشت ضلعی قرار گرفته که این بنا متعلق به دوره سلجوقی است.  مقبره دارای    سردابه ای کوچک و فاقد سقف می باشد که نوع پوشش گنبدی آن مشخص نبوده و مقبره متعلق به فردی زردتشتی به نام بوزرجمید بوده است که تحت تاثیر تدفین اسلامی     به یادگار چنین بنایی را ایجاد نموده و در حال حاضر بنا احتیاج به مرمت دارد و حفاریهای غیر مجاز در آن صورت پذیرفته است.

استودان گبرها (برج خاموشان) : در دامنه شمالی کوه بی بی شهربانو بنایی با  قطر بیست متر و ارتفاع دیوار به طول شش متر، مدور از سنگ لاشه و ساروج ، بدون پوشش سقف و دارای دو ورودی در شرق و غرب می باشد و سر در آنها تخریب شده است. برج متعلق به قبل از اسلام دوره ساسانی بوده که در بنا طبق سنت دین زرتشت اجساد متوفیان در آنجا آرام میگرفتند تا پرندگان و سایر حیوانات گوشت آنها را استفاده نموده، به مرحله ایی که تنها استخوان جسد باقی بماند و خاک را آلوده نسازد برسد.

مرکز آموزش درمانی روانپزشکی رازی : این مرکز به عنوان یکی از قدیمی ترین بیمارستان های روانی کشور در سال 1297 شمسی تاسیس گردید و به پاس خدمات شایان دانشمند بزرگ محمد بن ذکریای رازی به نام مرکز روانپزشکی رازی نامیده شد .این مرکز در شرق شهر ری و دامنه جنوبی کوه بی بی شهربانو نزدیک بخش امین آباد در وسعتی حدود یکصد هکتار تاسیس گردید. در سال 1376 همزمان با پیشرفت های علمی – پژوهشی و درمانی توانبخشی به ( مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی رازی) تغییر نام داده شد. این مرکز بزرگترین مرکز درمانی – آموزشی در خاورمیانه است و از سال 1374 زیر نظر مستقیم دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی می باشد. با بیش از هزار و دویست نفر از کارکنان زحمتکش (رسمی و قراردادی) و ظرفیت 1375 تخت مصوب به طور شبانه روزی خدمات روانپزشکی، پیراپزشکی، پرستاری، روانشناسی، کار درمانی، مددکاری (اعضای تیم درمان و توانبخشی) و خدمات کلینیکی و  پارا کلینیکی چون دندان پزشکی ، رادیولوژی ، آزمایشگاه ، نوار قلب ، الکتروآنسفالوگرافی ، فیزیوتراپی ،دارو درمانی و شوک به مددجویان ارائه می شود

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.