وی افزود: سازمان تأمین اجتماعی ۸ بیمارستان جدید در دست احداث دارد و احداث ۵ بیمارستان دیگر نیز در دست بررسی و فراهم سازی مقدمات است از جمله اینکه بیمارستانی مشابه با بیمارستان میلاد در شهر ری احداث خواهد شد.
نوربخش در ادامه به مرور اقدامات و برنامههای سازمان تأمین اجتماعی برای توسعه و ارتقاء خدمات درمانی در تهران پرداخت و گفت: از ۹ بیمارستان استان تهران ۳ بیمارستان به طور کامل بازسازی شده است.
وی ادامه داد: در منطقه غرب تهران ساختمان جدید بیمارستان شهید فیاض بخش در دست احداث است و در مراحل انتهایی قرار دارد. بیمارستان هدایت نیز به همین صورت است و ساختمان جدید این بیمارستان احداث شده است. برای بیمارستان آیت الله کاشانی نیز ساختمان جدید ساخته شده است. همچنین برای احداث بیمارستانی مشابه با بیمارستان میلاد در شهر ری برنامه ریزی کرده ایم.
نوربخش خاطرنشان کرد: همه خدمات هتلینگ در ۸۰ بیمارستان تحت پوشش تامین اجتماعی را ارتقا داده ایم.
مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی درباره تناسب بین بیمارستانها و بیمه شدگان در تهران اظهار کرد: در استان تهران ۹ بیمارستان ملکی سازمان تامین اجتماعی مشغول خدمت رسانی هستند که برخی از این بیمارستانها در سالهای اخیر تجهیز شده و توان خدمت رسانی آنها ارتقا یافته است. همچنین بیمه شدگان تأمین اجتماعی میتوانند از خدمات درمانی بیمارستانهای وابسته به سه دانشگاه علوم پزشکی در تهران استفاده کنند.
لایحه نظام چند لایه بیمهای در حال بررسی در هیأت دولت است
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از بررسی نظام چندلایه بیمهای در هیأت دولت خبر داد و گفت: در لایحه جدید چند لایه نظام بیمهای ایجاد میشود که برای افرادی که زیر حداقل دستمزد هستند نیز بیمه فراگیر پیش بینی شده که به نسبت درآمد پایین بتواند تحت پوشش قرار گیرند.
دکتر سیدتقی نوربخش اظهار کرد: توسعه خدمات به اقشار محروم جامعه مهمترین اولویت سازمان تأمین اجتماعی است و در همین راستا احداث بیمارستانهایی با برند میلاد در نقاط محروم از چند سال پیش آغاز شده و در آینده نزدیک احداث بیمارستان میلاد شهرری در جنوب تهران آغاز میشود.
وی ادامه داد: بیمارستانهای میلاد در کرمان، بیرجند، اهواز و ایلام به بهره برداری رسیده است و در آبادان و شیراز و تبریز و در دورافتادهترین نقاط کشور نیز بیمارستانهای تحت پوشش تامین اجتماعی به بهره برداری خواهند رسید. سعی ما بر این بوده که مراکز درمانی و امکانات درمانی را به نقاط کمتر برخوردار ببریم.
نوربخش همچنین گفت: سازمان تأمین اجتماعی ماهانه ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به عنوان حقوق به بازنشستگان و مستمری بگیران پرداخت میکند و مجموع هزینههای ماهانه این سازمان ۶۰۰۰ میلیارد تومان است که تماما برای خدمت رسانی به جامعه شریف کارگران و بازنشستگان هزینه میشود و تلاش مستمر ما این است که سطح خدمات را بالا ببریم.
خدمات دندانپزشکی کودکان زیر ۶ سال و پرکردن دندان تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره خدمات دندانپزشکی تصریح کرد: خدمات دندانپزشکی سطوح اولیه مثل کشیدن، پرکردن و جرم گیری تحت پوشش بیمه هستند، اما خدمات تخصصی مثل روت کانال و جراحیها تحت پوشش بیمه نیستند که این نقص مهمی است که اهتمام ما این است برخی خدمات دیگر مثل درمان ریشه درمان را نیز تحت پوشش بیمه قرار دهیم.
نوربخش افزود: سعی کرده ایم که خدمات تحت پوشش بیمه را در این بخش توسعه دهیم و خدمات مربوط به کودکان زیر ۶ سال بویژه خدمات مربوط به پیشگیری را ارتقا دهیم. دو خدمت مربوط به پر کردن دندان و خدمات دندانپزشکی کودکان زیر ۶ سال را سال گذشته تحت پوشش قرار داده ایم و امیدواریم بازهم بتوانیم خدمات بیشتری را تحت پوشش قرار دهیم.
کارگزاریهای سازمان تأمین اجتماعی از ۸۰ به ۱۶۰ کارگزاری ارتقا یافته اند
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی گفت: خدماتی مثل مشاهده سوابق، دریافت فیش حقوقی بازنشستگان، ارائه لیست و پرداخت حق بیمه به صورت اینترنتی و غیرحضوری انجام میشود.
دکتر سیدتقی نوربخش گفت: برای ارتقاء خدمات همچنین کارگزاریهای سازمان تأمین اجتماعی از ۸۰ به ۱۶۰ کارگزاری ارتقا یافته اند.
نوربخش ادامه داد: خدمات درمانی سازمان از دو طریق انجام میشود. افراد بیمه شده به همراه افراد تحت تکفل تحت پوشش بیمه هستند که میتوانند با فرانشیزهای مشخص شده از خدمات بیمهای استفاده کنند.
وی افزود: مراکز ملکی سازمان کاملا رایگان هستند، اما بیمه شدگان در زمان مراجعه به مراکز درمانی طرف قرارداد فرانشیز میدهند. ۷۱ بیمارستان ملکی سازمان تأمین اجتماعی در سطح کشور خدمات درمانی را به صورت کاملا رایگان به بیمه شدگان و بازنشستگان تأمین اجتماعی ارائه میدهند.
نوربخش درباره داروهای تحت پوشش بیمه خاطرنشان کرد: ۱۶۴۰ قلم دارو بر اساس مصوبه هیئت وزیران تحت پوشش بیمه هستند، ممکن است با تشخیص پزشک دارویی خارج از فارماکوپه دارویی تجویز شود که در این موارد هزینهای معادل داروی ایرانی موجود در فارماکوپه از سوی بیمهها پرداخت میشود و مازاد آن از بیمار اخذ میشود. البته در این مورد نیز اگر هزینه بالایی برای دارو صرف شود که اجتناب ناپذیر باشد تا حد ممکن از محل غیرشمول به آنها کمک میشود.
نوربخش ادامه داد: در مورد داروهای مکمل که تحت پوشش فارماکوپه دارویی کشور نیست از پزشکان درخواست میشود که تا حد امکان از تجویز داروهای خارج از فارماکوپه خودداری کنند و بضاعت مالی بیماران را در تجویز این نوع داروها مورد توجه قرار دهند.
وی در پاسخ به سوالی درباره آنژیوگرافی گفت: درباره آنژیوگرافی اگر مسئله اورژانسی باشد فورا بیمار پذیرش میشود و این خدمت درمانی تحت پوشش سازمانهای بیمه گر قرار دارد، اما مواردی که الکتیو (غیراورژانسی) است و فقط درد قفسه سینه وجود دارد و غیر اورژانس باشد آنژیوگرافی بعد از معاینات بالینی انجام میشود و ممکن است بیمار در لیست انتظار قرار گیرد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در ادامه تصریح کرد: ما در بیمارستانهای تحت پوشش سعی کرده ایم لیست انتظار را کاهش دهیم. در درمانگاههای بیمارستان میلاد در شبانه روز ۶۰۰۰ نفر و در بخشهای درمانی روزانه ۱۰ هزار نفر مراجعه کننده داریم. بدیهی است که در موارد اورژانس بیمار قطعا باید تحت درمان قرار گیرد و در غیر این صورت تخلف است.
بیش از ۸۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه کارگران ساختمانی هستند
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی درباره دریافت حق بیمه در هنگام صدور جواز ساختمان گفت: قانون مربوط به بیمه کارگران ساختمانی در سالهای اخیر سه بار تغییر کرده است.
دکتر سیدتقی نوربخش گفت: در حال حاضر ۱۵ تا ۲۰ درصد عوارض شهرداری در زمان صدور پروانه ساختمان مربوط به حق بیمه کارگران ساختمانی است.
وی با بیان اینکه درحال حاضر حداقل حق بیمه تصریح شده در قانون یعنی ۱۵ درصد عوارض گرفته میشود، اضافه کرد: بر اساس این قانون حق بیمه کارگران ساختمانی به این صورت دریافت میشود و کارگران ساختمانی نیز با داشتن کارت فنی و حرفهای و اشتغال در کارهای ساختمانی تحت پوشش قرار میگیرند.
مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: بیش از ۸۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه کارگران ساختمانی هستند و کارگران ساختمانی از طریق سایتی که طراحی شده است، میتوانند برای استفاده از بیمه مربوطه اقدام کنند.
وی تصریح کرد: کارگران ساختمانی در بالاترین ریسکهای حرفهای قرار دارند و دچار آسیبهای جدی میشوند. سازمان تأمین اجتماعی برغم کمبود منابع مربوط به این بخش درحال توسعه خدمت رسانی به کارگران ساختمانی است و حدود ۸۰۰ میلیارد تومان از سایر منابع سازمان تأمین اجتماعی برای خدمت رسانی به کارگران ساختمانی هزینه میشود و ۱۵ درصدی که از کارفرمایان دریافت میشود و همچنین حق بیمه سهم بیمه شده که از کارگران دریافت میشود در مجموع کمتر از هزینه خدمات ارائه شده است.
برقراری پوشش بیمهای برای افراد کم درآمد
وی در پاسخ به سوال یکی از شهروندان مبنی بر عدم امکان پرداخت حق بیمه برای برخی افراد با درآمد پایین گفت: در اصل ۲۹ قانون اساسی برای افرادی که درآمد کافی برای استفاده از پوشش بیمه ندارند، نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد حضرت امام (ره) و بهزیستی پیش بینی شده است.
نوربخش افزود: تأمین اجتماعی یک سازمان بیمه گر است که برای ارائه خدمات به شاغلین ایجاد شده است. نرخ حق بیمه تأمین اجتماعی در کشور ما در مقایسه با نرخ حق بیمه در کشورهای مشابه ما نرخ بالایی نیست و در مقابل تعهدات سازمان تأمین اجتماعی نیز بالا است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی به طور متوسط ۲۴ سال حق بیمه دریافت و ۴۱ سال مستمری پرداخت میکند، اظهار کرد: محاسبات بیمهای نشان میدهد که درصد فعلی حق بیمه متناسب با خدماتی است که سازمان تأمین اجتماعی ارائه میدهد.
وی گفت: دولت برای افرادی که توان پرداخت حق بیمه فعلی را ندارند، تدابیری را پیش بینی کرده است. در حال حاضر لایحه نظام چند لایه بیمههای اجتماعی درکمیسیون اجتماعی دولت مطرح و در دستور کار قرار دارد که برای افرادی که کمتر از حداقل حقوق و دستمزد درآمد دارند، نوعی بیمه برای آنها پیش بینی شده است.
نوربخش افزود: افرادی که ممکن است درآمدی کمتر از حداقل حقوق داشته باشند، نیز در نظام چندلایه نوعی بیمه فراگیر پیش بینی شده است که به نسبت درآمد خود بتوانند تحت پوشش قرار گیرند.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در پایان اعلام کرد: شماره تلفن ۱۴۲۰ و شماره پیامک ۱۰۰۰۱۴۲۰ سازمان تامین اجتماعی برای پاسخگویی در دسترس عموم مردم قرار دارد.