آرشیو انعکاس
برای دسترسی به بخش های اصلی سایت از این قسمت استفاده کنید

 آثار کشف شده محدوده تاریخی جدید «ری» وجاهت تاریخی ندارد

 

به گزارش راگانیوز ؛ محسن شیخ‌الاسلامی، با اشاره به تبدیل محوطه کشف خمره‌های قدیمی در شهرری به سایت موزه اظهار داشت: سایت موزه دارای شرایط ویژه‌ای است و نمونه انجام شده آن را در کشور سراغ نداریم، این محوطه مربوط به مالک خصوصی بوده و دارای پروانه ساخت ۹ طبقه‌ است.

وی بیان کرد: از نظر حقوقی اگر قرار بر حفاظت و سایت موزه باشد آثار باید دارای وجاهت تاریخی و ارزشمندی باشد تا بتوان برای ثبت آثار ملی و سپس طراحی سایت موزه اقدام کرد اما آثار یافت شده در این پروژه از نظر تاریخی و ارزشمندی در سطحی نیست که بتوان ثبت آثار ملی کرد.

معاون میراث فرهنگی استان تهران با اشاره به شبکه فاضلاب کشف شده و اهمیت آن افزود: آثار کشف شده حاصل معماری یک ساختمان عمومی است که معماری ویژه‌ای نیز نداشته است، هر ساختمانی سیستم دفع آب و فاضلاب دارد و سیستم کشف شده سیستم پیوسته‌ای نبوده که نشان دهنده معماری فاخر و همچنین تجهیزات و تأسیسات مجهزی باشد

شیخ‌الاسلامی با بیان اینکه آثار یافت شده ارزش موزه‌ای ندارد و بسیاری از این اشیاء تنها ارزش مطالعاتی دارد تصریح کرد: مستندات کشف شده شامل اشیاء فرهنگی و تاریخی به طور کامل ثبت، ضبط و طبقه‌بندی شده و برای انجام کار مطالعاتی به اداره شهرستان ری منتقل شده است، همچنین از آثار معماری که فاخر هم نبوده‌اند تصویربرداری و مستندسازی شده است.

در ادامه محسن سعادتی سرپرست پروژه باستان‌شناسی شهرری اظهار داشت: کاوش و مستندنگاری این محوطه تاریخی به پایان رسیده و اعلام نظر به اداره کل میراث فرهنگی استان تهران ارائه شده است هر چند مطالعه بر روی اشیاء کشف شده از جمله شیشه‌ها و سفال‌ها همچنان ادامه دارد و در فرصت مناسب در قالب مقاله و پایان‌نامه‌ها ارائه می‌شود.

وی افزود: اکتشافات مربوط به فضاهای معماری دوره سلجوقی و شامل سفال‌های لعاب‌دار و سفال‌های نقش کنده و بقایای شیشه مستندنگاری شده که اکنون در سایت موزه مجازی مربوطه نگهداری می‌شود.

سرپرست پروژه باستان‌شناسی شهرری در پایان خاطرنشان کرد: مقرر شد عملیات عمرانی و گودبرداری این ملک تحت نظر و براساس اصول باستان‌شناسی ادامه پیدا کند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.