آرشیو انعکاس
برای دسترسی به بخش های اصلی سایت از این قسمت استفاده کنید

بیش از ۳۲۶ هزار راس دام در ری علیه تب برفکی مایه کوبی شد

به گزارش راگانیوز ، محمدوحید تاویلی اظهار داشت: از این تعداد ۵۲ هزار و ۱۰۰ راس دام سبک و ۲۷۳ هزار و ۹۹۴ راس دام سنگین است.
وی تصریح کرد: عملیات مایه کوبی شامل واکسن تب برفکی رازی، وتال ترکیه، مربال و برلیانت هند بود که با تزریق این واکسن‌ها از شیوع بیماری تب برفکی در دام‌ های این شهرستان جلوگیری شد.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان ری اضافه کرد: بیماری تب برفکی به عنوان یک بیماری بومی کشور محسوب می شود و سازمان دامپزشکی اقدام های زیادی را برای کنترل این بیماری انجام داده است.
وی افزود: رعایت ضوابط بهداشتی در ورود و خروج، حمل و نقل، نگهداری و تغذیه دام، رعایت ضوابط بهداشت فردی از جمله پوشیدن چکمه، لباس کار توسط کارگران و تعویض لباس در جابجایی های بین دامداری ها و واکسیناسیون به موقع دام ها در کنترل این بیماری بسیار موثر است.
به گزارش ایرنا، بیماری دامی تب برفکی به راحتی و خیلی سریع از طریق هوا، آب، نهاده‌های دامی، علوفه و خوراک قابل انتشار به سایر دام‌هاست.
این بیماری، یک بیماری بسیار عفونی و بشدت واگیر دام می باشد که به لحاظ شدت خسارات اقتصادی یکی از موانع اصلی در تامین بهداشت و تولید دام و فرآورده های دامی محسوب می شود.
در کشور ما بیماری تب برفکی مهمترین عامل تهدید کننده سرمایه دامی، تولیدات دامی و اولین بیماری دامی در جدول مبارزه با بیماری‌های دام قرار دارد.
این بیماری می تواند با نقل و انتقال دام های سالم به مناطق عاری از بیماری و یا تماس بیمار با دام های سالم، بزاق، شیر، ادرار، ترشحات و مایعات حاصل از پاره شدن تاول های دام مبتلا، لباس، کفش و لوازم آلوده افرادی که به مکان های آلوده رفت و آمد کرده اند همچنین هوا، آب، علوفه آلوده و اسپرم آلوده منتقل شده و جمعیت دام های حساس را مورد تهدید قرار دهد.
بهترین راهکار مقابله با این بیماری واکسیناسیون دام های حساس، جهت ایجاد پوشش ایمنی، اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای به منظور جلوگیری از ورود ویروس به دامداری هاست.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.