تولی و تبری 2 ویژگی مهم حزبالله است / مرگ بر آمریکا یک شعار اعتقادی و دینی است
مشروح مطالب وی بدین است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
الحمدُ ِلله رَبِّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّیبین الطّاهرین سیما بقیّةالله الاعظم ارواحنا له الفداء
عن مولانا الصّادق علیه السّلام أنّه قال: «نحن و شیعتنا حزبالله و حزبُالله هم الغالبون» (توحید صدوق/ ص 166ج 3)
در این حدیث نورانی، امام صادق(ع) میفرماید: ما (یعنی خاندان رسالت) و پیروان ما حزب خدا هستند و حزب خدا پیروزند. عنوان حزبالله در این حدیث، یک اصطلاح اعتقادی، سیاسی و فرهنگی است که از قرآن اخذ شده است.
در دو آیه از آیات قرآن عنوان “حزب الله” مطرح شده است یکی آیه 22 سوره مجادله و دیگر آیه 56 سوره مائده. در حقیقت این روایت ریشه در این دو آیه دارد.
در سوره مبارکه مائده میفرماید: «وَ مَن یَتَوَلَّ اللهَ وَ رَسُولَهُ وَ الَّذِینَ ءامَنُوا فَإِنَّ حِزبَ اللهِ هُمُ الغَالِبُونَ» کسی که دوست بدارد خدا و رسول و اهل ایمان را این در واقع حزباللهی است و حزباللهیها پیروزند.
در سوره مبارکه مجادله آیه 22 آمده: «لاَ تَجِدُ قَوماً یُؤمِنُونَ بِاللهِ وَ الیَومِ الآخِرِ یَوآدُّونَ مَن حآدَّ اللهَ وَ رَسُولَهُ وَ لَو کَانُوا ءآبَاءَهُم اَو أَبنآءَ هُم اَو إخوانَهُم اَو عَشِیرَتَهُم أُولئِکَ کَتَبَ فی قُلُوبِهِمُ إِیمانَ وَ إَیَّدَهُم بِرُوحٍ مِّنهُ وَ یُدخِلُهُم جَنّاتٍ تَجِری مِن تَحتِهَا الأَنهارُ خَالِدِینَ فِیهَا رَضِیَ اللهُ عَنهُم وَ رَضُوا عَنهُ أُولَئِکَ حِزبُ اللهِ أَلآ إِنَّ حِزبَ اللهِ هُمُ المُفلِحُونَ».
در سوره مائده میفرماید: «هُمُ الغَالِبُونَ» در سوره مجادله میفرماید: «هُمُ المُفلِحُونَ».
در این دو آیه، دو ویژگی مهم برای حزبالله که حزب اهل بیت است و حزب پیامبر خدا(ص) و خاندان رسالت است، دو ویژگی مهم بیان شده: یکی تولّی و یکی تبریّ؛ دوستی با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا. دو تا مشخصّه بسیار برجسته حزباللهیها: «وَ مَن یَتَوَلَّ اللهَ وَ رَسُولَهُ وَ الَّذِینَ ءامَنُوا فَإِنَّ حِزبَ اللهِ هُمُ الغَالِبُونَ» این است که تولّی داشته باشد. دوستی داشته باشد نسبت به خدا، رسول(ص)، اهل ایمان. این دوستی علامت حزباللهی بودن است.
دوم هم اینکه دشمنی داشته باشد. قرآن تاکید میفرماید پیدا نمیکنید، «لاَ تَجدُ»، نمیتوانی پیدا کنی کسی را که خدا و روز قیامت را باور کرده باشد و با دشمنان خدا دوستی کند؛ هر چند اگر پدرش باشد، برادرش باشد، فرزندش باشد.
این آیه نشان میدهد که دوستی با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا یک اصل اعتقادی و یک تکلیف دینی است و دشمنی مسلمانان با مستکبران در طول تاریخ به همین دلیل است. این ریشه اعتقادی دارد. اگر ما میگوییم مرگ بر آمریکا، دشمنی ما با آمریکا، اسرائیل و اذنابش، این یک شعار سیاسی محض نیست، یک شعار اعتقادی است، یک شعار دینی است.
«لا تَجِدُ قوماَ» امکان ندارد که حزباللهی، یعنی دوستان خدا و دوست اهل بیت (ع) با دشمنان خدا دوستی کنند و به توافق برسند. حالا اگر در مسئله هستهای آمدند سر میز مذاکره نشستند همانطور که مقام معظّم رهبری هم فرمودند: این یک مسئله جزئی است. مینشینند مذاکره میکنند اما اینکه دشمنی آنها به پایان برسد این امکانپذیر نیست، توافق اساسی مسلمان با مستکبر غیر ممکن است.
از خدا میخواهیم دوستی با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا در همه ما، در همه مردم ایران و همه دوستان اهل بیت هر چه پایدارتر و مستحکمتر باشد و همه ما جزء این حزب قرار بگیریم.