آرشیو انعکاس
برای دسترسی به بخش های اصلی سایت از این قسمت استفاده کنید

تکمیل شبستان شیخ صدوق در گرو تعاملات اوقاف و میراث فرهنگی

به گزارش راگانیوز ، ابوجعفر محمد بن علی بن حسین بن موسی بن بابویه قمی معروف به شیخ صدوق و ابن بابویه از علمای شیعه در قرن ۴ و از بزرگان علم حدیث است. او در سال ۳۰۶ در قم متولد شد و پس از گذشت هفتاد و پنج سال از عمرش، در سال ۳۸۱ دعوت حق را لبیک گفت و در شهر ری دیده از جهان فرو بست.

آرامگاه این عالم بزرگ و محدث والا مقام که در شهرری قرار دارد پذیرای زائران بسیاری است که از نقاط دور و نزدیک شهر تهران برای فاتحه اهل قبور و حضور در مراسم‌ها راهی این گورستان شوند.

این بقعه با مساحتی حدود ۴۵۰ متر مربع پاسخگوی نیاز زائران نبود به همین منظور برای توسعه بارگاه شیخ صدوق در سال ۱۳۹۰ کلنگ احداث این شبستان بر زمین زده شد و ساخت شبستان با هدف تامین امکانات رفاهی و خدماتی زائران در دستور کار قرار گرفت.

DSC_0906

DSC_0859

حجت الاسلام و المسلمین افتخاری مدیریت آستان شیخ صدوق در گفتگو با خبرنگار ره به ری اظهار داشت: طرح جامع شبستان آستان که در حال تکمیل است مشکلات و موانعی داشته که در خصوص رفع آنها در حال تعامل با میراث فرهنگی هستیم.

وی در خصوص تامین هزینه های این پروژه تصریح کرد: بیشتر هزینه ها از طریق دریافت وام از سازمان اوقاف و امور خیریه و مبلغ کمی از طریق دریافت نذورات مردمی تامین اعتبار شده است.

مدیریت آستان شیخ صدوق افزود: ساخت این شبستان که در دو سال گذشته بطور جدی پیگیری شده، در زمینی به مساحت حدوداً سه هزار متر احداث شده است و تا یک سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

DSC_0914

سید احمد صفوی شهردار منطقه ۲۰تهران در گفتگو با خبرنگار ره به ری اظهار داشت: ما هر ساله کمک هایی در بودجه شهرداری برای کمک به تسریع در تکمیل و احداث مجموعه شیخ صدوق داشتیم و امسال نیز ادامه خواهیم داد.

وی افزود: متولی کار سازمان اوقاف و امور خیریه می باشد که در واقع شهرداری به امور اوقاف کمک می کند.

شهردار منطقه ۲۰تهران ابراز امیدواری کرد: با توجه به پیشرفت کار امسال شاهد بهره برداری از این مجموعه فرهنگی مذهبی باشیم.

DSC_0931

حجت الاسلام و المسلمین سعید اوتارخانی، رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری در گفتگو با خبرنگار ره به ری ساخت شبستان شیخ صدوق را با توجه به مساحت فعلی آن که حتی جوابگوی نماز جماعت روزانه نمازگزاران نیست، بسیار مثبت ارزیابی کرد.

وی افزود: این بنا با حدود سه هزار متر وسیع ترین شبستان در استان تهران خواهد بود که با توجه به آینده نگری در این طرح، جمعیت زیادی می توانند در این مکان از برنامه های فرهنگی مذهبی آستان استفاده نمایند.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه با اشاره به بقعه کوچک فعلی اظهار کرد: در نظر داشتیم این بقعه را در طرح توسعه شبستان استفاده کنیم که با مخالفت میراث فرهنگی مواجه شدیم چرا که این سازمان معتقد است بقعه شیخ صدوق اثر تاریخی و میراثی می باشد که نباید تخریب شود.

اوتارخانی ادامه داد: با توجه به اینکه هنوز مستنداتی در جهت اثبات میراثی بودن این اثر به ما ارائه نشده است، به میراث فرهنگی یک ماه فرصت دادیم که اگر قرار بر نگهداری این بنای قدیمی باشد، نسبت به مرمت آن اقدام کنند چون ترک های جدی در این بنا می تواند برای زائر ایجاد خطر نماید.

وی در خصوص تامین منابع شبستان ابراز کرد: میلیاردها ریال برای احداث این بنا هزینه شده که تاکنون هیچ کمکی از طرف دولت و شهرداری برای این منظور صورت نگرفته است.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه در ادامه با اشاره به بیانات آیت الله ری شهری در خصوص ایجاد مدینه العلم در آرامگاه شیخ صدوق بیان کرد: با توجه به اینکه شخصیت شیخ صدوق یک شخصیت علمی می باشد، خیلی متناسب است که در کنار بقعه این بزرگوار حوزه علمیه و دانشگاه علوم قرآنی روایی احداث شود.

وی همکاری شهرداری، شورای شهر، بودجه های دولتی و حوزه علمیه را برای تحقق این امر ضروری دانست.

DSC_0907

DSC_0910

طرح های دیگری مانند ساخت دارالقرآن، کتابخانه و فضاهای آموزشی در این آستان ارائه شده که اجرای آنها می تواند این مکان مقدس را به نقطه عطف اماکن تاریخی و فرهنگی منطقه تبدیل کند.

گفتنی است گورستان قدیمی ابن بابویه بیش از ۱۳ هکتار مساحت دارد که بر اساس سنگ نوشته‌های موجود، قدمت دفن اموات در آن به دوره قاجار نسبت داده می‌شود که این گورستان مدفن بسیاری از بزرگان و چهره‌های شاخص  دینی، علمی و ادبی چون رجبعلی خیاط، علامه دهخدا، جهان پهلوان تختی، میرزاده عشقی، موذن زاده اردبیلی و … است که ممکن است قبور بسیاری از این بزرگان از نگاه زائران اهل قبور دور مانده باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.