آرشیو انعکاس
برای دسترسی به بخش های اصلی سایت از این قسمت استفاده کنید

دهمین جایزه علمی- ترویجی حضرت عبدالعظیم(ع) به ‘یوسف ثبوتی’ اهدا شد

به گزارش راگانیوز ؛  مهمترین محورهای این همایش شامل عالَم اولیه از تورم تا تشکیل ساختارها ، پیدایش و تحول کهکشان‌ها، تشکیل ستاره‌ها و منظومه‌های سیاره‌ای، اختر زیست‌شناسی و سیارات فراخورشیدی، احتمال کشف حیات هوشمند در جهان و پیدایش عالم از دیدگاه فلسفه و ادیان بشمار می رود.
این همایش با اهداف ایجاد انگیزه علمی و خودباوری در بین دانش ‌پژوهان ایرانی، تبادل نظر میان صاحب ‌نظران در جهت شناخت ترویج و معرفی هرچه بیشتر زمینه‌های تحقیق در نجوم و اختر زیست‌شناسی و کیهان‌شناسی، زمینه ‌سازی جهت تأسیس رصدخانه‌ ای خورشیدی و مرکز مطالعات منظومه شمسی در تهران، زمینه‌سازی برای بازآفرینی تمدن اسلامی در عصر حاضر برگزار خواهد شد.
حجت‌الاسلام محمد تقدیری رئیس مرکز نجوم و ستاد استهلال استان تهران به عنوان رئیس همایش و سپهر اربابی کیهان شناس و عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی قم دبیرعلمی همایش بودند.
در این همایش 30 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال گردید و پس از داوری 10 مقاله به صورت سخنرانی و هفت مقاله به صورت پوستر ارائه شد.
سپهر آریایی عضو هیات علمی دانشگاه قم، میرترابی عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا، سهراب راهوارعضوهیات علمی دانشگاه شریف و معین مصلح عضو هیات علمی دانشگاه شیراز از اعضای هیات داوران این همایش بودند.
به گزارش ایرنا، علی عجبشیرزاده، مهدی گلشنی، مهدی محقق، جعفرآقایانی چاوشی، علیرضا موحد نژاد، رضا عبدالهی، علی صیاد و فاطمه موحد از نخبگانی هستند که در 10 سال گذشته این جایزه را کسب کرده اند.
دکتر یوسف ثبوتی در اول شهریور ماه 1311 در خانواده‌ای فرهنگی در شهر زنجان به دنیا آمد و در سال 1329 به طور همزمان در دو رشته‌ کشاورزی و فیزیک دانشگاه تهران پذیرفته شد که به دلیل علاقه‌ وافر به فیزیک، این رشته را برای ادامه تحصیل انتخاب کرد.
وی پس از پایان تحصیلاتش در آزمون نقشه‌برداری قبول شد و به صورت رایگان به یاری دکتر حسین کشی افشار شتافت و پس از چندی با معرفی وی به دانشگاه «تورنتو» کانادا عزیمت کرد و موفق شد که درجه‌ کارشناسی ارشد را از آن دانشگاه دریافت کند.
ثبوتی پس از آن به دانشگاه «شیکاگو» راه یافت و در سال 1342 مدرک دکتری تخصصی خود را در این رشته دریافت کرد و برای تدریس با سمت استادیاری رهسپار دانشگاه «نیوکاسل» در انگلستان شد.
دکتر ثبوتی پس از مدتی به ایران بازگشت و چندی بعد با سمت دانشیاری در دانشگاه شیراز به کار مشغول شد.
فعالیت وی در دانشگاه شیراز سرآغاز تحولات جدیدی در دستگاه آموزش عالی ایران بود. نظام ترمی – واحدی کنونی از دستاوردهای دکتر ثبوتی برای نظام آموزشی کشوراست.
دکتر ثبوتی با پی‌گیری‌های فراوان، مرکز تحصیلات تکمیلی درعلوم پایه‌ زنجان را در سال 1370 تاسیس کرد.
از استاد ثبوتی بیش از 50 مقاله‌ پژوهشی در مجلات علمی بین‌المللی منتشر شده است. این پژوهشگر خستگی ناپذیر در عرصه‌ فیزیک و نجوم علاوه بر دریافت عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی و مدال پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در سال 2000 میلادی به دلیل فعالیت‌های مستمر علمی به دریافت مدال ویژه آکادمی علوم جهان سوم مفتخر شده است.
انجمن فیزیک ایران در شهریور ماه 1381 هفتادمین سال موجودیت خود را همزمان با هفتادمین سالگرد تولد استاد ثبوتی در کنفرانس سالانه‌ی فیزیک ایران جشن گرفت.

ایرنا

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.