هر یک از ناشنوایان یک به یک خود را معرفی و مشکلات و درخواست های خودشان را در سکوت با حرکات اشاره دست را بیان می کردند و رابط ناشنوایان سخنان آنها را برای رئیس ترجمه کرد.
نوبت به زهرا رسید، دختری حدود ۲۵ ساله که نمی توانست سر خود را روی گردنش ثابت نگهدارد و دائم گردن او و بالا و پایین و چپ و راست دو دو می زد و می چرخید؛ مادر او که در کنارش نشسته بود گفت: دخترم بیماری پارکینسون دارد. او با این وضع و بیماری خاص نان آور خانواده ماست شوهر من بیمار و در خانه بستری است، دخترم با این شرایط سر کار می رود اما مشکل ما تامین هزینه آمپول اوست وقتی که موقع تزریق آمپول می شود باید سریع انجام شود و اگر دیر آمپول برسد دچار سر درد، تشنج و سرگیجه می شود کنترل خود را از دست می دهد و نمی تواند راه برورد و ریو پای خودش بایستد. قیمت هر آمپول ۵۰۰ هزار تومان است و علاوه بر آن روزی ۵ هزار تومان باید کرایه ماشین بدهد تا به محل کار خود برود. دخترم ساعت ۶ صبح از خانه بیرون می رود و ۸ شب به خانه بر می گردد.
یکی دیگر از ناشنوایان افتخار آفرین اظهار داشت: وزارت ورزش بین مدال آوران عادی و معلول تبعیض قائل می شود و جوایزی را که به ورزشکاران سالم می دهد به ما نصف آن را پرداخت می کنند. مشکل دیگر آنها بحث بیمه و اشتغال بود که مشکل مشترک بسیاری از آنها بود.
دکتر سید محمد رحیم فاضلی نژاد رئیس اداره بهزیستی شهرستان ری، پس از شنیدن سخنان یک یک ناشنوایان، اظهار داشت: جلسه تجلیل و تکریم ناشنوایان مدال آور که در سطح ملی و بین المللی موفق به کسب رتبه های برتر شده و خوش درخشید اند، بهانه ای برای حضور در جمع این عزیزان برای شنیدن درد دل آنها و رسیدگی به مشکلات و معضلات آنان است. وی اظهار داشت: ما حتما مشکلات شما را رصد می کنیم و آنچه در توان داریم برای رفع مشکلات شما به کار می گیریم.
وی با اشاره به آمار ناشنوایان در سطح شهرستان ری، گفت: ۱۷۰۰ ناشنوا در شهرستان وجود دارد که شما ۲۵ نفر افراد تلاشگر و کوشای جمعیت ناشنوایان به عنوان نماینده جامعه ناشنوایان در این جلسه حضور دارید و مشکلات شما می تواند حرف همه آنها باشد. وی تاکید کرد که در جهت رفع این معضلات تمام سعی و تلاش خود را به کار خواهد گرفت.
فاضلی نژاد اظهار داشت: شما افرادی موفق هستید که امیدوارانه با توجه به شرایط خاص خود در حوزه های هنری، تحصیل، ورزش، ازدواج و فعالیت های مختلف موفق به کسب مقام شده اید و در این جلسه حضور دارید. وی خاطر نشان کرد: شما نشان دادید که می توانید در سخت ترین شرایط در سطح ملی و میادین بین المللی برای کشور افتخار کسب کنید و موفق باشید.
وی از ارائه بسته تشویقی و حمایتی به منظور استخدام سریع و آسان تر معلولان خبر داد و تصریح کرد: به منظور حمایت از معلولان و مددجویان زیر پوشش بهزیستی، کسانی که در بخش های خصوصی شاغل می شوند سهم بیمه ای را که کارفرما باید به سازمان بیمه تامین اجتماعی پرداخت کند، (۲۳ درصد سهم بیمه کارفرما) را سازمان بهزیستی به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می کند. کارفرما سهم بیمه شمار را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می کند، سپس مستندات و مدارک را به بهزیستی تحویل می دهد و سازمان هزینه آن را به کارفرما عودت می دهد.
وی اضافه کرد: بسته تشویقی دیگر این است که ما هزینه ای را به عنوان جبران عدم کارایی به کارفرما پرداخت می کنیم یعنی در اصل ما ۵۰ درصد حقوق و مزایایی را که کارفرما ها باید به شما پرداخت کنند به آنها باز می گردانیم.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان ری با اشاره به سیاست کوچک کردن دولت، بر واگذاری امور به بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: سومین بسته حمایتی و تشویقی در حوزه اشتغال مددجویان، پرداخت تسهیلات بدون بهره یا با بهره پایین ۴ درصد است. وی ادامه داد: در راستای اشتغالزایی مددجویان، معلولان و ناشنوایان، کارفرمایانی که این افراد را استخدام کنند، به تناسب تعداد معلولانی که به کار می گیرند، تسهیلات در اختیار آنها قرار می گیرد.
فاضلی نژاد با اشاره به اینکه چند سال پیش یک موسسه به عنوان کارآفرین برتر معرفی شد، خاطر نشان کرد: تعدادی از افراد سالم که مشکل جسمی و ناشنوایی نداشتند در این موسسه در حوزه تولید محصولات صنعتی مشغول به کار شدند اما بعد از مدتی به علت آلودگی های شدید و غیر قابل تحمل صوتی در کوتاه مدت شنوایی خود را از دست می دادند و به عنوان افراد از کار افتاده از گردونه کار و تولید کنار گذاشته می شدند. مدیران این شرکت بعد از این موضوع به فکر شناسایی و به کار گیری افرادی مانند شما افتادند که مشکل شنوایی داشتند؛ بعد از مدتی بهره وری شرکت نسبت به زمانی که افراد سالم کار می کردند بیشتر شد. بنابر این شما در میدان رقابت در برخی موارد نسبت به افراد عادی موفق تر هستید.