نابودی هویت ری با ایجاد مرکز دفع پسماندهای صنعتی در فشافویه
به گزارش راگانیوز ، محسن علیجانی ، با بیان اینکه ایجاد مرکز دفع پسماندهای صنعتی و ویژه در بخش فشافویه هویت تاریخی، فرهنگی و مذهبی ری را نابود میکند اظهار داشت: انتقال روزانه چندین هزار تن زباله و پسماند طبیعی، صنعتی، بیمارستانی، الکتریکی و غیره به شهرستان ری نیاز به بررسی و تجدیدنظر دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر پسماند و زبالههای تهران به کهریزک منتقل میشود که خود مشکلات فراوانی را برای اهالی این منطقه ایجاد کرده و با وجود این تصمیماتی نیز برای ایجاد مرکز پسماند ویژه در بخش فشافویه ۳۰ کیلومتری حسنآباد فشافویه اتخاذ شده است.
نماینده مردم تهران، ری و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طراحی ایجاد مرکز پسماند در بخش منابع طبیعی فشافویه تصریح کرد: از اداره محیطزیست درخواست کردیم که در اجرای این طرح تجدیدنظر کند و نباید شرایط به گونهای باشد که هویت فرهنگی و مذهبی ری با معضلات محیطزیستی دگرگون شود.
انتقال زبالههای کل تهران به ری برازنده یک شهر تاریخی نیست
علیجانی با بیان اینکه زبالهها باید در چندین قسمت از تهران تقسیم شود گفت: به منظور تجدیدنظر در اجرای این طرح، جوانب آن در مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان تهران، استانداری تهران، اداره محیطزیست و شورای شهر مطرح شده است تا تصمیماتی اتخاذ شود و از انتقال زبالههای کل تهران به ری جلوگیری شود.
وی بیان کرد: رشد معضلات موجود در این شهرستان و انتقال مشکلات پایتخت به مناطق جنوبی آن هویت ری را به نابودی و توازن منطقهای را دچار چالش میسازد؛ لذا برای رفع این مشکلات از مسئولان تقاضا کردیم که در مرکز جدید دفع پسماند تنها زبالههای صنعتی امحا شود.
حیات ری به مطالبه فعالان محیطزیست بستگی دارد
نماینده مردم تهران، ری و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ری نباید محل سرریز مشکلات ترافیکی، زیستمحیطی و فرهنگی تهران باشد، سرریز مشکلات تهران به ری سبب نابودی هویت تاریخی، فرهنگی و مذهبی آن میشود؛ بنابراین از فعالان اجتماعی، زیستمحیطی و جوانان این منطقه درخواست مطالبهگری در زمینه زمین و محیطزیست ری را دارم؛ زیرا تا مطالبه نباشد اقدامی صورت نمیگیرد.
علیجانی با بیان اینکه تمامی مسئولان در حال پیگیری مشکلات شهرری هستند افزود: در حال حاضر رفع و کاهش معضلات ری در دستور کار مجمع نمایندگان استان تهران وجود دارد.
معضلات ری فرصتی برای ورود سرمایهگذاری بخش خصوصی است
وی با اشاره به اینکه معضلات ری میتواند زمینه سرمایهگذاری ۱۰ هزار میلیاردی برای بخش خصوصی باشد خاطرنشان کرد: شورای شهر، شهرداری و مدیریت شهر تهران میتوانند در زمینه رفع معضلات ری وارد شده و بستههای سرمایهگذاری را تدارک ببیند تا ضمن ورود بخش خصوصی در حوزه پسماند، زبالهسوزی بهصورت مکانیزه انجام و از تخریب منابع طبیعی جلوگیری شود و استحصال برق و انرژی از زباله نیز صورت گیرد.