آرشیو انعکاس
برای دسترسی به بخش های اصلی سایت از این قسمت استفاده کنید

اولین یادواره ستاره های عرصه درخشان فقه و اجتهاد برگزار شد

به گزارش راگانیوز ، حجت الاسلام والمسلمین سیدناصر احمدی، کارشناس دفتر آیت الله العظمی نوری همدانی، از مجاهدین نستوه و امام جماعت مسجد طوس در این بزرگداشت با تبریک عید ولایت و امامت گفت: خداوند حکیم، پیامبران، ائمه اطهار(ع) و علمای ربانی را سفیران هدایت انسان ها به صراط مستقیم قرار داده است.

امام جماعت مسجد طوس با بیان اینکه قرآن کریم، در هشتاد مورد از علم و علما تجلیل و تکریم می کند، خاطرنشان کرد: اهل بیت عصمت و طهارت(ع) نیز در سخنان و سیره خود تاکید ویژه ای به جایگاه برجسته، ارزشمند و متعالی دانش و علما در جامعه داشته اند که مهمترین دلیل و سند بر ضرورت تکریم و تجلیل علما از سوی مسلمانان است.

حجت الاسلام والمسلمین احمدی، پژوهشگر و مصحح کتب فقهی و فرهنگی، بیان داشت: حضرت آیت الله العظمی سیدمحمدحسن رئیس و آیات سیداسدالله و سیداحمدحسین احسانی رئیس، فقهایی برجسته، علمایی مبارز و شخصیت های مردم دار بودند که کرسی فقه و اصول محمد و آل محمد را در دوران اختناق و ستمگری کمونیست ها برگزار می کردند.

این مجاهد و مبارز انقلابی و ولایت مدار گفت: حضرت آیت الله سیداسدالله احسانی رئیس، فقیه مجاهد و آزاده ای بودند که اولین فتوای جهاد علیه رژیم ساقط شده شوروی را صادر کردند و در آن دوران، مردم ستمدیده کشور خود را رها نکرد و همپای شیعیان عزیز و مبارز در برابر دشمنان دین و انسانیت ایستادند.

حجت الاسلام والمسلمین احمدی خاطرنشان کرد: بزرگداشت شخصیت آیت الله سیداسدالله احسانی رئیس، تکریم و تعظیم علم و علمای مبارز، مجاهد، آزاده و با بصیرت است.

حجت الاسلام والمسلمین موسوی، پژوهشگر برجسته تاریخ، در ادامه این مراسم با اشاره به آیات قرآن کریم گفت: حضرت آیت الله العظمی سیدمحمدحسن رئیس از شخصیت های برجسته اخلاقی، علمی و سیاسی بودند که متاسفانه جایگاه برجسته و ارزشمند ایشان مورد غفلت قرار گرفته است.

این پژوهشگر تاریخ با اشاره به روایتی نورانی خاطرنشان کرد: آیت الله العظمی احسانی رئیس، نمونه برجسته و کامل یک سیاستمدار بااخلاق، پرهیزگار و مبارز بودند که دشواری های زندگی و خفقان حاکمیت، ایشان را از اشاعه فرهنگ نورانی تشیع و برگزاری دروس فقه و اصول بازنداشت.

وی اضافه کرد: مرحوم آیت الله العظمی رئیس باوجود اینکه در قله اجتهاد و فقاهت قرار داشتند، تعامل و احترام متقابل با مراجع معظم تقلید نجف اشرف، مانند آیات عظام حکیم، خویی و شاهرودی داشتند. ایشان هیچگاه سخن منفی نسبت به هیچ یک از مراجع تقلید بیان نکردند و همواره مصلحت جهان تشیع را سرلوحه امور قرار می دادند.

حجت الاسلام والمسلمین جوادی غزنوی، سخنور و خطیب برجسته در ادامه اولین یادواره “ستاره های درخشان عرصه فقه و اجتهاد” گفت: آیت الله العظمی سیدمحمدحسن رئیس، مورد احترام و تکریم مراجع معظم تقلید بودند و نماینده تام الاختیار آن بزرگواران در کشور افغانستان بودند.

وی اضافه کرد: آیت الله سیداسدالله احسانی رئیس دارای احکام نمایندگی از امام خمینی(ره) و حضرت آیت الله خامنه ای، مقام معظم رهبری بودند و نقش ایشان در توسعه معارف قرآن کریم و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در میان مسلمانان بسیار برجسته و کم نظیر بود. ایشان توجه جدی به برگزاری دروس حوزوی و آشنایی گسترده مردم با احکام نورانی اسلام داشتند.

حجت الاسلام والمسلمین جوادی غزنوی خاطرنشان کرد: مرحوم آیت الله سیداسدالله احسانی رئیس، همچون پدرشان (مرحوم آیت الله العظمی احسانی رئیس) مصلح حکیم، مجتهدی مسلم، عالمی مردم دار و مجاهدی آزاد بودند و هیچگاه از مبارزه برای آزادی شیعیان و حتی سایر مسلمانان از یوغ ستم و اختناق حکومت های ستمگر حاکم بر کشور مظلوم افغانستان برنداشتند و در این مسیر، سختی های زیادی به جان خریدند.

وی با بیا اینکه آیت الله سیداسدالله احسانی رئیس، شاگردان برجسته ای داشتند که هر یک به درجات عالی فقه و اجتهاد رسیده اند، اضافه کرد: رساله عملیه “مرحوم آیت الله سیداسدالله رئیس” به نام یکی از مراجع معظم تقلید منتشر شد.

این پژوهشگر تاریخ گفت: آیت الله سیداسدالله احسانی رئیس، مجامع و شوراهای مبارزاتی، علمی و فرهنگی متعددی در راستای ترویج و توسعه فرهنگ ناب تشیع، و همچنین تقویت عزت و سربلندی مردم مظلوم کشورش تاسیس کردند. هرچند بنابراظهار نظر حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالواحد احسانی رئیس، قدر و ارزش ایشان حفظ نشد، مظلومانه از میان ما رفتند و ما باید برای تکریم بیت و خاندان “رئیس” تلاش کنیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.