آرشیو انعکاس
برای دسترسی به بخش های اصلی سایت از این قسمت استفاده کنید

برخورد استانداری تهران با ناظران و مجریان متخلف ساخت و ساز/ ورود 350 میلیون مترمکعب فاضلاب به شهرری

به گزارش راگانیوز ؛ محمدحسین مقیمی عصر چهارشنبه در نخستین نشست با اعضای شورای اسلامی استان تهران در استانداری، اظهار کرد: از زمین لرزه های اخیر آموخته ایم که ساختمان های مقاوم و تعداد کشته ها با هم رابطه عکس دارد، بنابراین با شهرداران پیمان بسته ایم که به هیچ ساختمان غیرمقاومی پایان کار ندهند.
وی افزود: در تمام دنیا با نظارت بر روی مصالح و اجرا، کار ساخت و ساز را به درستی انجام می دهند و ما نیز برای کاهش آسیب های ناشی از زلزله باید این روش را در دستور کار قرار دهیم.
مقیمی با بیان اینکه شوراها و مدیریت شهری در پنج مورد اساسی می توانند به دولت در رسیدن به اهداف کمک کنند، بافت های فرسوده و حاشیه نشینی را از مشکلات اساسی تهران دانست و گفت: رئیس جمهوری اخیرا طرح بازآفرینی شهرها و نوسازی بافت های فرسوده و مقاوم سازی ساختمان ها ظرف 10 سال مطرح کرده است که در این زمینه شوراهای شهرها و مدیریت شهری می توانند کمک کنند.
استاندار تهران با تاکید بر همکاری شوراها در ایجاد اشتغال به ویژه در زمینه مشاغل پاک و غیرمخرب، افزود: در تهران باید 126 هزار فرصت شغلی ایجاد شوند و با توجه به اطلاعاتی که اعضای شورای شهرها از نیاز و ظرفیت های منطقه خود دارند در این زمینه می توانند بسیار راهگشا باشند.
وی با اشاره به کمبود آب در کشور اضافه کرد: باید خود را با شرایط فعلی تطبیق دهیم و مصارف خود را در بخش های کشاورزی، صنعت و بهداشت اصلاح کنیم و روش های سنتی و محصولات پرمصرف را کنار بگذاریم که در این زمینه مدیریت شهری می تواند کمک های بسیاری داشته باشد.
مقیمی مشکلات حمل و نقل و ترافیک در تهران را نیز یادآور شد و اظهار کرد: 70 درصد آلودگی هوای تهران مربوط به ترافیک و تردد خودروهای فرسوده است که با دستور رئیس جمهوری مبنی بر جایگزینی خودروهای فرسوده ظرف سه تا پنج سال آینده امیدواریم این مشکل برطرف شود.
وی افزود: بر همین اساس مدیریت شهری می تواند در تشویق مردم برای مشارکت در تغییر خودروهای فرسوده نقش موثری داشته باشد.
مقیمی همچنین نسبت به آمار بالای آسیب های اجتماعی هشدار داد و افزود: شایسته نیست که در جمهوری اسلامی آمار طلاق، فقر، اعتیاد، حاشیه نشینی و سکونتگاه های غیررسمی و مشکلات اخلاقی بالا باشد و مدیریت شهری نیز باید به این مسائل ورود کند.
وی با بیان اینکه شاخص های توسعه در استان تهران بسیار پایین تر از تصور است، تصریح کرد: در دوره ای قرار داریم که دولت، مجلس و شورای شهر حرف هم را می فهمند و از این فرصت می توان برای پیشبرد امور استفاده کرد.

*مدیریت شهری و بحران آب و آلودگی
رئیس شورای عالی استان ها نیز در نشست با استاندار تهران و اعضای شورای اسلامی این استان گفت: بحران آب و آلودگی هوا بدون کمک شوراها و مدیریت شهری قابل حل نیست.
مرتضی الویری با اشاره به فرمایشات رهبری درباره کارنامه غیرقابل قبول در رفع تبعیض و برقراری عدالت، افزود: در حال حاضر با تبعیض منطقه ای که باعث تخلیه بخش های از کشور شده، تبعیض جنسیتی، تبعیض مذهبی و نادیده گرفتن برخی مذاهب، تبعیض قضایی، تبعیض رسانه ای و در اختیار گرفتن رسانه های کلیدی همچون صدا و سیما در دست یک جریان خاص مواجه هستیم.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: با توجه به اینکه قانون شوراها دیر اجرا شده، بسیاری از اختیارات آن را دولت و یا مجلس در دست گرفته اند و حاضر نیستند تحویل دهند.
وی با بیان اینکه بسیاری از چالش های فعلی کشور با همکاری شوراها و مدیریت شهری قابل حل است، گفت: بحران آب، آلودگی هوا، حمل و نقل و ترافیک و بحران زمین لرزه مواردی است که به مجموعه شهری مرتبط است.

*طرح ترافیک، استانی شود
رئیس شورای اسلامی استان تهران نیز در ادامه این نشست گفت: بهبود طرح ترافیک و حمل و نقل در شهر تهران باید به صورت برنامه استانی تدوین شود.
الهام فخاری افزود: ویژگی شهر تهران این است که مسائل و چالش ها و دستاوردهای این کلانشهر با سایر شهرهای استان گره خورده است و طرح هایی که در پایتخت اجرا می شود باید در مقیاس استانی تهیه شود.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به آمادگی مجامع علمی همچون دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی ایران برای کاهش چالش های مدیریت شهری، اظهار کرد: بحران آب و ترافیک در نگاه اول موضوعات فیزیکی به نظر می آید اما این مسائل می تواند چالش های اجتماعی و سیاسی به دنبال داشته باشد.
وی در ادامه خواستار همکاری استانداری تهران برای حل مشکل زیرساخت های لازم در شورای اسلامی استان در زمینه مکان و اعتبار مورد نیاز شد.

*آلوده ترین شهرستان در تهران
نماینده شورای اسلامی شهرستان ری در شورای اسلامی استان تهران نیز در این نشست با انتقاد از مشکلاتی که تهران به ری تحمیل کرده است گفت: 28 هزار صنف مزاحم از تهران به ری منتقل شده اند.
حسن خلیل آبادی این شهر را آلوده ترین در استان تهران دانست و افزود: تعداد روزهایی که هوای ری در شرایط سالم است امسال 125 روز بوده که نصف روزهای سالم در تهران است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: روزانه 9 هزار تن زباله (به غیر از نخاله و پسماندهای خطرناک صنعتی) و سالانه 350 میلیون مترمکعب فاضلاب به شهر ری تخلیه می شود.
وی با اشاره به استقرار 500 واحد بزرگ صنعتی در ری گفت: این واحدها آلودگی بسیاری به ری وارد می کند به طوری که خطوط لوله انتقال نفت از پالایشگاه آبادان به ری که بیش از 55 سال قدمت دارد دچار نشتی شده و باعث آلودگی آب های سطحی و زیرزمینی این شهرستان شده است.
خلیل آبادی همچنین از تخریب منابع طبیعی در این شهرستان انتقاد کرد و افزود: در حالی که در شهرهای دنیا برای ایجاد مناظر زیبا کوه های مصنوعی ساخته می شود، در شهرستان ری کارخانه سیمان ‘کوه بی بی شهربانو’ را با ایجاد چاله های بزرگ تخریب کرده است.

* آوارگان زلزله ملارد
نماینده شورای اسلامی شهرستان ملارد در شورای اسلامی استان تهران در ادامه این نشست خواستار پرداخت تسهیلات 10 میلیون تومانی به خسارت دیدگان زلزله ملارد شد.
قنبرعلی صفری گفت: منازل 500 تا 600 خانوار از اهالی این شهرستان در زلزله آسیب دیده و برخی از آنها غیرقابل سکونت است که باعث شده این افراد در منازل اقوام ساکن شوند و یا شب ها در خودرو شخصی بخوابند.
نماینده شورای اسلامی شهرستان فیروزکوه در شورای اسلامی استان تهران همچنین خواستار استفاده از اعتبارات ارزش افزوده برای حل مشکلات اساسی روستاهای این شهرستان شد.
جلال بنار افزود: اعتبارات ارزش افزوده که به دهیاری ها اختصاص یافته بر اساس قانون باید در بافت روستاها هزینه شود، باتوجه به اینکه در سال های گذشته بسیاری از شاخص های روستاها با صرف این اعتبارات بهبود یافته، اکنون لازم است که به اولویت های دیگر این مناطق از جمله بحران آب و کشاورزی نیز بپردازیم.
نماینده شورای اسلامی شهرستان دماوند در شورای اسلامی استان تهران نیز گفت: ساخت و سازهای غیرمجاز در این شهرستان باید چاره اندیشی شود.
محمود نقیبی افزود: افرادی به صورت شبانه اقدام به ساخت و سازهای غیرمجاز می کنند و مجوزهای آب و برق هم می گیرند این مساله باعث مهاجرت کارگران فصلی و اختلال در بازار مسکن شهرستان شده به طوری که قراردادهای اجاره، سه ماهه بسته می شود.
وی تصریح کرد: در حالی که این شهرستان فاقد زمین برای طرح های عمومی همچون آرامستان است، مشاهده می کنیم که کارخانه ها و شرکت ها و ویلاهای جدید ساخته می شود.
نقیبی همچنین خواستار حل مشکل آب شرب و کشاورزی این شهرستان شد.

*سوءاستفاده از وقف
نماینده شورای اسلامی شهرستان قدس در شورای اسلامی استان در ادامه این نشست، نسبت به سوءاستفاده از وقف برخی اراضی در این شهرستان هشدار داد و گفت: بر اساس مدارک سه مورد وقف در این شهرستان انجام شده اما عده ای می خواهند با سوءاستفاده از این مساله همه زمین ها را تملک کنند.
بنفشه رفیعی دیگر مشکل این شهرستان را مصوبه غیرکارشناسی شهرک های صنعتی در دولت گذشته عنوان کرد و افزود: این مساله باعث اختلاف بین شهرداری و شرکت شهرک های صنعتی شده و عده ای نیز از آن سوءاستفاده می کنند.
به گفته وی، با وجود آلودگی صنایع مستقر در این شهرستان، مالیات ها به حساب شهرداری تهران می رود و قدس از آن بی بهره است.
محمد عظیمی نماینده شورای اسلامی شهرستان قرچک در شورای اسلامی استان تهران همچنین خواستار اختصاص حقابه این شهرستان شد و گفت: حقابه شهرستان های تهران از سدهای بالادست محقق نمی شود و عدم تخصیص این سهمیه مشکلاتی ایجاد می کند و تبعات امنیتی خواهد داشت.
وی افزود: عدم تخصیص حقابه منجر به برداشت بی رویه از آب های زیرزمینی شده که نشست زمین در برخی شهرستان ها از جمله ورامین، پیشوا و قرچک را به دنبال داشته است.

ایرنا

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.