برنامه های کتابخانه های منطقه 20 تهران در فصل تابستان اعلام شد
به گزارش خبرنگار مهر، سیدرضا موسوی ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران در ارتباط با برنامه های کتابخانه های جنوب تهران در فصل تابستان با اشاره به اهداف کتابخانه ها گفت: یکی از اهداف هر کتابخانه تبدیل شدن آن به پایگاه اصلی مطالعه برای دانش آموزان و دانش پژوهان است.
وی افزود: کتاب و کتابخوانی همواره یکی از شاخصه های مهم اعتلای فرهنگی جوامع به شمار می آید و به عنوان یکی از مهمترین و پویاترین وسایل انتقال آگاهی، تفهیم و اندیشمندی از جایگاه ویژه ای در توسعه فرهنگ و تمدن هر ملتی برخوردار است.
مدیر فرهنگی هنری منطقه 20 تهران تصریح کرد: در باب اهمیت و جایگاه کتاب در دین مبین اسلام، خداوند متعال به قلم و حرمت آن سوگند یاد کرده و “امر به خواندن” آغازگر وحی الهی و رسالت پیامبر(ص) است.
وی با اشاره به ضرورت توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در بین مردم جنوب پایتخت گفت: این مدیریت با برخورداری از سه کتابخانه در محدوده شهرری دارای جایگاه ممتازی در این زمینه در مجموعه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است.
کتابخانه 13 آبان بزرگ ترین و غنی ترین کتابخانه جنوب پایتخت
موسوی با معرفی کتابخانه های این منطقه اضافه کرد: کتابخانه 13 آبان، کتابخانه شیخ کلینی(ره) و کتابخانه شیخ صدوق(ره)، سه کتابخانه این مجموعه هستند که از این میان کتابخانه 13 آبان به عنوان بزرگ ترین و غنی ترین کتابخانه جنوب پایتخت شناخته شده است.
وی در خصوص امکانات و ویژگیهای این سه کتابخانه یادآور شد: کتابخانه 13 آبان در سال 87 با زیربنای دو هزار و 500 متر مربع در شهرک 13 آبان، خیابان مولایی جنوبی، کوچه عطری تأسیس شده و مجموعه 32 هزار جلدی کتابخانه 13 آبان که اخیراً با اهدای دو هزار جلد کتاب ارزشمند از سوی کتابخانه ملی ایران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، غنی تر شده است، دارای کتابهای مختلف در حوزه های گوناگون دین، فلسفه، روانشناسی، علوم اجتماعی، زبان، علوم محض، هنر، تاریخ، جغرافیا، علوم کاربردی است.
رئیس فرهنگسرای ولاء ادامه داد: کتابخانه 13 آبان که شش هزار و 200 نفر عضو ثابت و دو هزار نفر عضو فعال دارد، دارای بخشهای مخزن، دو سالن مطالعه بانوان و آقایان به صورت مجزا هر کدام به ظرفیت 150 نفر، بخش مرجع، کودکان، سایت رایانه ای، مرکز آموزش، تالار اجتماعات 120 نفره و تمامی منابع به روز است و اعضا برای دستیابی به کتابهای مورد نیاز به سیستم جستجوی اینترنتی دسترسی دارند و بخش کمک آموزشی این مرکز نیز شامل سه هزار جلد کتاب، مشاوره های انفرادی و گروهی درسی و برگزاری دورههای تقویتی و کنکور است.
.
برپایی ایستگاه پرورش خلاقیت کودک و نوجوان
وی در خصوص باشگاه کودک و نوجوان این کتابخانه گفت: ایستگاه پرورش خلاقیت کودک و نوجوان در شش بخش مختلف شامل قصه گویی، کتاب سازی، شعر خوانی، کاغذ و تا(اریگامی)، معرفی شخصیتهای بزرگ دینی، روخوانی، نمایش فیلم، اجرای نمایش و حلقه مطالعاتی برنامه های متنوعی را با مشارکت مستقیم والدین و کودکان از پیش دبستانی تا راهنمایی ارائه می دهد.
این مسئول ادامه داد: در این بخش از کودکان با استفاده از 9 تصویر در هم ریخته به صورت گروهی به همراه اعضای خانواده فرآیند تولید کتاب، از کاغذ سازی تا عرضه کتاب در فروشگاه و کتابخانه را مشاهده کنند.
وی تصریح کرد: همچنین قصه های شهروندی و سنجش هوش کودکان در موضوعات مختلف با استفاده از بازی و به کارگیری تخیل از دیگر قسمتهای این ویژه برنامه است.
موسوی در ارتباط با کتابخانه شیخ کلینی(ره) بیان داشت: این کتابخانه با زیربنایی به مساحت یکهزار و 100 مترمربع در خیابان فدائیان اسلام، خیابان 45 متری شهرری(بلوار شهید کریمی)، در سال 1375 تأسیس شده که با حدود 10 هزار نفر عضو، یکی از کتابخانه های فعال بوده و هر روز به جز ایام تعطیل از ساعت هشت تا 21 آماده خدمات رسانی به شهروندان گرامی است.
وی اضافه کرد: واحدهای مختلف کتابخانه شیخ کلینی(ره) شامل دو سالن مطالعه مجزا(ویژه خواهران و برادران) هر کدام به ابعاد 115 مترمربع و با ظرفیت 200 نفر، بخش امانت، بخش مرجع، نشریات، کودکان و نوجوانان، نابینایان، واحد سمعی و بصری، بخش تازه های کتاب، واحد مشاوره و واحد آموزش می شود.
وی با اشاره به کتابخانه نابینایان بصیرت یادآور شد: بخش نابینایان این کتابخانه در اواخر بهمن ماه سال 82 به منظور ارائه خدمات به نابینایان شروع به فعالیت کرده و در میان کتابخانه های سازمان فرهنگی هنری شهرداری رتبه اول را دارد و عضویت در این بخش به صورت رایگان است.
موسوی در خصوص کانون نویسندگان اضافه کرد: نخستین “کانون نویسندگان جوان” شهرری افتتاح و کارگاه نرم افزارها و بانکهای اطلاعاتی ویژه روشندلان در این کتابخانه برگزار می شود، در این کانون کارگاه های آموزشی شعر و داستان نویسی با حضور استادان برجسته حوزه ادبیات کشور، رونمایی و نقد کتاب و اردوهای علمی -فرهنگی ادبی برگزار می شود.
وی در خصوص کتابخانه شیخ صدوق(ره) تصریح کرد: این کتابخانه عمومی در سال 1375 در محدوه دولت آباد تأسیس شده که شامل مخزن، کتابخانه کودکان و نوجوانان، دو سالن مطالعه مجزا ویژه خواهران و برادران با ظرفیت 275 نفر، کلاسهای آموزشی و سالن اجتماعات است و این کتابخانه با بیش از سه هزار مراجعه کننده در ماه دارای 33 هزار و 400 جلد کتاب همه روزه به جز ایام تعطیل از ساعت هشت تا 21 آماده سرویس دهی به شهروندان است.
نخستین نشست از نقد شعر “فرصت” برگزار می شود
رئیس فرهنگسرای ولاء در خصوص کانون ادبی فرصت افزود: نخستین نشست از سری جلسات نقد شعر “فرصت” در مجتمع فرهنگی، هنری شیخ صدوق(ره) برگزار می شود که این نشستها که به نقد مجموعه اشعار و آموزش نو شاعران جنوب پایتخت اختصاص یافته است، با حضور استاد و کارشناس این حوزه برگزار می شود.
وی با اشاره به فعالیتهای جانبی این کتابخانه ها گفت: هر سه مجموعه در راستای رسالت فرهنگی آموزشی خود و به منظور غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان در فصل تابستان، به اجرای برنامه های متنوعی از جمله فعالیتهای تخصصی کودکان، برگزاری کلاسها و کارگاه های آموزشی، برپایی سمینارها و کنفرانسها، برپایی نمایشگاه ها، نمایش فیلم، رویدادهای ادبی، اجرای نمایش و برگزاری سخنرانی و جلسات بحث و گفتگو می پردازند.
موسوی ادامه داد: کارگاه های قصه گویی و داستان نویسی، جلسات ادبی نقد کتاب با حضور کارشناسان زبده، برگزاری کلاسهایی چون دوره های روخوانی و تفسیر قرآن کریم، کلاسهای “اتاق بازی” و “کلبه شادی” برای کودکان، برپایی کلاسهای مهارتی چون کامپیوتر، زبان انگلیسی، فوریتهای پزشکی، دوره های هنرهای خانگی و کارگاه های مشاوره شماری از فعالیتهای جانبی این سه مرکز فرهنگی آموزشی است.
یکی از اهداف ذاتی هر کتابخانه تبدیل شدن به پایگاه اصلی مطالعه است
وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف ذاتی هر کتابخانه تبدیل شدن آن به پایگاه اصلی مطالعه برای دانش آموزان و دانش پژوهان است، تأکید کرد: تشکیل کلاسهای مرتبط با زمینه های درسی و تحصیلی دانش آموزان از جمله کلاسهای تقویت درسی، کلاسهای آمادگی آزمون و همچنین برگزاری دوره های مشاوره و انتخاب رشته با همکاری مؤسسات معتبر آموزشی از برنامه های اصلی کتابخانه ها در طول سال تحصیلی است.
مدیر فرهنگی هنری منطقه 20 تهران همچنین در ارتباط با برنامه های ویژه فصل بهار و تابستان کتابخانه های این منطقه به دانش آموزان مژده داد که در این ایام برای تمامی دانش آموزان، عضویت کتابخانه های منطقه 20 تهران با شرایط ویژه فراهم خواهد بود.
وی افزود: تمامی نوآموزان مهد و پیش دبستان مراکز مدیریت فرهنگی هنری منطقه 20 تهران که بالغ بر یکهزار نفر هستند، به صورت رایگان به عضویت کتابخانه های تحت پوشش این مدیریت درخواهند آمد.
موسوی در پایان عنوان داشت: شهروندان می توانند با برخورداری از “عضویت ویژه” این کتابخانه ها و با مراجعه به سامانه کتابخانه های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به آدرسhttp://www.tehranlibrary.org امکان بهره برداری خود را از تمام 80 کتابخانه این سازمان فراهم آورند.