جشنواره “سفره های آسمانی” در شهرری برپا شد
به گزارش خبرنگار مهر، بزرگترین و متنوع ترین جشنواره سفره های آسمانی و رقابت سفره آرایی بانوان ایرانی و مسلمان کشورهای همجوار شامگاه چهارشنبه همزمان با میلاد امام حسن مجتبی(ع) در ویژه برنامه برآستان جانان مجتمع ورزشی جانبازان فرهنگسرای ولاء برگزار شد.
در این جشنواره بانوان با همراهی اعضای خانواده و همسران خود با تزئین سفره های افطاری که با غذاهای بومی هر قوم مزین شده بود با یک دیگر به رقابت پرداختند.
جشنواره سفره های آسمانی میزبان نماینده هایی از اقوام مختلف از جمله لرستان، کردستان، آذربایجان، اراک، اصفهان، گیلان، مازندران، قم، کاشان، کرمانشاه، اردبیل، گرمسار، تبریز، اصفهان، زنجان، مشهد، نهاوند، شیراز و جمعی از اهالی شهرری و کشورهای مسلمان همجوار افغانستان و عراق بود.
در این جشنواره بیش از 60 نفر از بانوان ایرانی به همراه نمایندگانی از کشورهای همسایه هنر خود را در سفره آرایی اطعام ماه مبارک رمضان به نمایش گذاشتند.
جشنواره “سفره های آسمانی” شیوه های طبخ و فرهنگ تغذیه به منظور شناخت بیشتر غذاهای اقوام مختلف ایرانی و کشورهای مسلمان همجوار با حضور کارشناسان سفره آرایی و آشپزی برگزار شد.
این جشنواره با داوری “زرین چیت سازی” کارشناس آشپزی، شیرینی پزی و سفره آرایی با سابقه 25 سال داوری و “مریم سلمانیان” کارشناس سفره آرایی، کافی شاپ، آشپزی و شیرینی پزی با سابقه 27 سال داوری برگزار شد.
ندا منصوری از شهرری، فاطمه سیلانی از قم، افرا زنگنه بغداد، اعظم رضا زاده کاشان، کاظم علی نژاد از تبریز، فاطمه حسینی و ریحانه سلیمانی از زنجان، حبیبه بربی از افغانستان، افسانه صابری از شهرری، مریم مهدکیا از اردبیل، فهیمه علی اکبر زاده از تبریز به عنوان برگزیدگان جشنواره انتخاب شدند.
در جشنواره سفره های آسمانی فاطمه سیلانی، حلوای سه مغز استان قم را استفاده از هل، بادام زمینی، بادام و آرد تهیه کرده بود.
در ادامه اعظم رضا زاده از استان کاشان آش اماج را استفاده از عدس، اسفناج، پیاز داغ، آرد، زردجوبه، نمک، نعناع داغ و سرکه تهیه کرده بود.
کاظم علی نژاد از شهرری غذای سنتی آذربایجان آش دوغ را با استفاده از نخود، برنج، بلغور گندم، هویج، گوشت، دوغ یا ماست، سبزی آش، سیر، پیاز داغ، فلفل، نمک، زردچوبه و تخم مرغ درست کرده بود و وی تنها مرد شرکت کننده در جشنواره سفره های آسمانی بود.
ندا منصوری غذای شهرری را آش خیار چنبر را با استفاده از بلغور گندم، سبزی آش، لوبیا چیتی، عدس، پیاز، خیار چنبر، آب گوشت و کشک تهیه کرده بود.
این برنامه از ساعت 19 آغاز و پس از اقامه نماز جماعت، شرکت کنندگان، مخاطبان و دست اندرکاران برنامه با غذاهایی که توسط بانوان شرکت کننده آماده شده بود، افطار کردند.
گفتنی است، در پایان این جشنواره از نفرات برتر با اهدای جوایزی ارزشمند، توسط فرهنگسرای ولاء تجلیل به عمل آمد.